Reizigers willen staken tegen uitval

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er komt weer een staking bij de Nederlandse Spoorwegen. Aanstaande vrijdag, 20 juli. Maar deze keer zijn het niet de conducteurs of de machinisten die het werk neerleggen. Als het aan initiatiefnemer Vincent van Dijk ligt, zijn het vrijdag de reizigers die gaan staken, uit protest tegen het wanbeleid bij NS.

Dus de belangenclub voor reizigers Rover is eindelijk opgestaan om een vuist te maken tegen de aanhoudende vertragingen? Helaas, fout. Het is een drietal tamelijk onbekende bedrijven dat oproept de NS een dag lang te boycotten. En wel uit 'pure frustratie'.

De bedrijfjes CafeZ (vormgeving), Externet (nieuwe media) en Het Bureau met een O (communicatiebureau) zeggen de ellende op het spoor spuugzat te zijn. "We zaten onlangs bij elkaar voor een bespreking, toen we merkten dat de onvrede bij iedereen leeft," aldus woordvoerder Van Dijk. Een algehele stakingsoproep was het resultaat. "We snappen niet dat mensen er niets tegen doen." Dus stoten de drie bedrijfjes zelf door naar de voorhoede van het actiefront. Van Dijk zegt dat de problemen bij de NS momenteel 'erg leven in de media'. Maar hij ontkent ten stelligste dat het hem om publiciteit te doen is. "Wat ons betreft hoeven de bedrijfsnamen er echt niet bij hoor."

Hoe dan ook. Het zal een heel karwei worden om treinreizend Nederland nog voor vrijdag te mobiliseren. "Of het echt aanslaat moeten we afwachten," erkent Van Dijk. Hij hoopt dat er vrijdag alleen maar lege treinstellen door het land razen. "Lege perrons en lege treinen, dat is ons doel. We willen een duidelijke boodschap afgeven."

Via de website www.soms.nl zijn de bedrijven tevens een digitale handtekeningenactie gestart.