Politie sluit deal met Carglass

De politie in de Utrecht heeft een overeenkomst gesloten met autoruitenreparateur Carglass. Mensen die het slachtoffer zijn geworden van een auto-inbraak kunnen bij het bedrijf aangifte doen, terwijl de beschadigde ruiten worden gerepareerd. De concurrentie in de branch is verontwaardigd over deze vorm van voortrekkerij.

Voorlopig kunnen de benadeelde in de stad Utrecht alleen nog maar schriftelijk aangifte doen bij een Carglass-vestiging in Nieuwegein. De politie haalt de formulieren dagelijks op bij de vestiging en levert ze af bij het politiedistrict waar ze verder behandeld moeten worden. Het is service gericht op de burgers, verklaart de politie.

De afspraak tussen de politie en Carglass duurt tot het einde van de maand september. De autoruitenreparateur denkt zelfs aan overeenkomsten in heel het land. Behalve de mogelijkheid tot aangifte, heeft de Utrechtse politie nog een afspraak met Carglass gemaakt. Wanneer agenten op straat een onbeheerde auto met een kapotte ruit zien, wordt via de politiemeldkamer Carglass ingeschakeld.

B. Timmerman, bedrijfsleider bij autoruitservice Amazone, eveneens in Utrecht, is ontstemd over de deal tussen de politie en Carglass. "Ik vind het puur schandalig. Het gaat hier gewoon om de macht van de grootste en de sterkste. Het is je reinste kartelvorming." Volgens hem was het eerlijker geweest, als de politie meerdere bedrijven voor de proef had benaderd.

De politie kan blijkbaar niet iedereen te vriend houden.