Tour de France: Uitslag etappe 3

Telekom-coureur Erik Zabel heeft de 3e etappe van de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. De Duitse sprinter won in de ‘massa-sprint’ in Seraing van de Fransman Magnien. De Belg Marc Wauters, die gisteren na zijn etappe-overwinning de gele trui pakte, raakte deze direct kwijt aan Stuart O’Grady, nadat de Rabo-renner op meer dan 6 minuten was gereden door het peloton.

Na een tamme start begon de koers in de laatste 45 kilometer interessanter te worden door een aantal serieuze klimmen. Het peloton, onder leiding van de Rabobank-ploeg, liet Nicolas Jalabert en Frederic Guesdon een tijd lang vooruit rijden, totdat verschillende renners op de cols begonnen te demarreren. Het tempo van het peloton werd door de Telekom-rijders opgeschroefd en de Rabobank-renners, die een tijd lang het tempo hadden bepaald, moesten bijna allemaal lossen uit het peloton, en vormden een tweede groep met onder meer Marc Wauters en groene-truidrager Jaan Kirsipuu.

In de laatste twaalf kilometer voor de finish werd de afstand tussen het peloton en die achtervolgende groep steeds groter, vanwege het strakke tempo van de ploeg van favoriet Jan Ullrich. Het peloton werd door de versnelling steeds kleiner, en in de sprint was Erik Zabel oppermachtig.

O’Grady pakt door de uitslag de gele trui, vóór Christophe Moreau en Rik Verbrugghe. Erik Zabel rijdt morgen in het groen.