Gates nog steeds rijkste man ter wereld

Microsoft-oprichter Bill Gates is nog steeds de rijkste man ter wereld. Dit blijkt uit de nieuwste lijst van rijkste rijkaards die is gepubliceerd door het Amerikaanse tijdschrift Forbes.

Gates bezit volgens Forbes 58,7 miljard dollar (ruim 150 miljard gulden). Onder de toptien van rijkste mensen staan naast Gates nog zeven andere Amerikanen.

De eigenaren van de ook in Nederland actieve Duitse supermarktketen Aldi staan op plaats vijf van de lijst. Theo en Karl Albrecht bezitten volgens Forbes 25 miljard dollar. De rijkste Nederlander is volgens Forbes biermagnaat Freddy Heineken met een vermogen van 4 miljard dollar. Hij komt daarmee op een 98e plaats in de rangschikking. Vorig jaar bekleedde de in Noordwijk woonachtige Heineken nog een 76e plaats.

De familie Brenninkmeijer (van C&A) is goed voor een totaal vermogen van 3,7 miljard maar teveel mensen moeten dat vermogen delen om in aanmerking te komen voor een plaats op de lijst van Forbes.

Rijkste vrouw ter wereld is volgens Forbes Magazine Liliane Bettencourt, de enige erfgename van cosmetica gigant L'oreal, met 15 miljard.