Verloop wedstrijd bepaald door kijkers

E.V.V. Eindhoven uit de eerste divisie heeft een contract getekend met tv-producent IDDtv om een programma te maken waarbij kijkers het verloop van een voetbalwedstrijd mede kunnen bepalen.

In de programmareeks die 'The Real Manager' zal gaan heten kunnen de kijkers voor een wedstrijd hun mening geven over de opstelling. Als de wedstrijd van de voetbalclub dan op tv te zien is, kunnen de kijkers realtime via internet advies geven aan de trainer. Trainer Leon Vlemmings heeft ingestemt met deze vorm van bemoeizucht.

Programma-ontwikkelaar F. de Horde van IDDtv geeft toe dat het hele idee afhankelijk is van de vraag wie volgend seizoen de tv-rechten krijgt van het eerste-divisievoetbal. Daarover is nog geen duidelijkheid. De Horde hoopt het programma te stallen bij de zendgemachtigde die die rechten krijgt.

Aan het programma wordt daarnaast ook een docudrama gekoppeld waarin alle spelers van Eindhoven worden voorgesteld.

Trainer Vlemmings kan ook zelf om advies vragen wie de nieuwe aankoop moet zijn, wie een strafschop moet nemen en wie moet worden gewisseld.

IDDtv had het idee eigenlijk eerst bij een Engelse club willen realiseren, maar toen dat plan geen voet aan de grond kreeg werd uitgeweken naar Eindhoven. Er werd voor E.V.V Eindhoven gekozen omdat de club financiële problemen kent.