Treinbotsing bij Utrecht Centraal

Van Duck kregen we via de newssubmit te horen dat bij station Utrecht Centraal vandaag twee treinen met elkaar in botsing zijn gekomen. Daarbij zouden volgens een woordvoerster van de Railverkeersleiding drie personen licht gewond zijn geraakt, waarvan er twee naar het ziekenhuis moesten.

De botsing vond rond lunchtijd plaats aan de zuidzijde van het emplacement van Utrecht Centraal. Het gaat volgens de verkeersleiding om een stoptrein in de richting Tiel en een stoptrein uit de richting Geldermalsen. De oorzaak is vermoedelijk het uit de rails lopen van een treinstel. De gevolgen waren dat pas na drie uur het treinverkeer richting Amersfoort, Hilversum, Amsterdam en Woerden weer op gang kwam, al was dat nog niet volgens het spoorboekje.

Treinverkeer vanaf Utrecht Centraal in de richtingen Arnhem en Den Bosch is wegens de bergingswerkzaamheden de rest van de dag zeker nog niet mogelijk. De NS hebben daarom bussen ingezet tussen Utrecht CS en Utrecht Lunetten en tussen Utrecht CS en Driebergen. Reizigers moeten rekening houden met zeker een uur langere reistijd. Het blijft de rest van de dag een probleem om voldoende bussen te vinden.