Marihuana legaal in Amerika?

smokingr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerika's lange gevecht over marihuana voor medische doeleinden komt deze week voor bij het US Supreme Court, met advocaten en tegenstanders die klaarstaan om deze zaak, dat de cannabisplant een uitzonderlijk effectieve drug voor goede en kwade doeleinden te gebruiken, eindelijk eens te regelen.

Voor voorstanders zoals Angel McClary, een 35 jaar oude moeder van 2 uit Oakland (California), is marihuana een noodzakelijk deel van het medische arsenaal om haar in leven te houden ondanks een hersentumor, beroertes en een gedeeltelijke verlamming die haar aand de rolstoel bindt.

"Ik werd een cannabis-patient uit pure wanhoop," zei ze. "Het haalde me uit de rolstoel. Ik voel zeer dankbaar dat ik dit medicijn heb dat mijn leven steunt."

Maar tegenstanders, geleid door het Amerikaanse ministerie van justitie, pleiten ervoor dat het een verlokkend en mogelijk gevaarlijke drug is die verboden moet blijven onder de geldende Controlled Substances Act.

Deze twee tegengestelde meningen zullen woensdag aan het Supreme Court worden voorgelegt als het hof luistert naar een betoog van de regering voor een wet dat Californische marihuana-shops toe zou staan service te blijven geven voor patienten die aan kunnen tonen dat cannabis een medische noodzaak voor hen is.