FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 27 maart 2001

Japanse zee sterft door opwarming

Wetenschappers hebben vastgesteld dat de koude onderstromen die voedsel en zuurstof in de Japanse Zee pompen, in kracht afnemen. Ze schrijven dat toe aan de opwarming van het klimaat.

Japanse, Zuid-Koreaanse en Russische geleerden meten sinds 1993 het zout- en zuurstofgehalte en de stromingen in de Japanse zee, de diepe en koude zee tussen Japan en het Chinese vasteland. In de Japanse Zee komt een neerwaartse stroming van koud water voor. In heel de wereld zijn er maar acht dergelijke systemen, waaronder ÚÚn bij Groenland die aan de basis ligt van de Golfstroom.
De watertemperatuur in het noorden van de Japanse Zee is de laatste 50 jaar 1,5 graad gestegen. Dat zorgt voor een afname van de neerwaartse stroming en de opwelling van het koude, voedsel- en zuurstofrijke water verder in de zee. Dat heeft een negatieve invloed op het plankton, de basis van de voedselketen. Daardoor is het visbestand drastisch teruggevallen. De visvangst levert nu 62 % minder op dan 10 jaar geleden.

Geleerden vrezen dat bij een verdere opwarming ook de andere zeestroming- systemen in de oceanen getroffen kunnen worden. In het verleden is de Golfstroom al herhaaldelijk uitgevallen tijdens warmere perioden.

Marihuana legaal in Amerika?

smokingr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerika's lange gevecht over marihuana voor medische doeleinden komt deze week voor bij het US Supreme Court, met advocaten en tegenstanders die klaarstaan om deze zaak, dat de cannabisplant een uitzonderlijk effectieve drug voor goede en kwade doeleinden te gebruiken, eindelijk eens te regelen.

Voor voorstanders zoals Angel McClary, een 35 jaar oude moeder van 2 uit Oakland (California), is marihuana een noodzakelijk deel van het medische arsenaal om haar in leven te houden ondanks een hersentumor, beroertes en een gedeeltelijke verlamming die haar aand de rolstoel bindt.

"Ik werd een cannabis-patient uit pure wanhoop," zei ze. "Het haalde me uit de rolstoel. Ik voel zeer dankbaar dat ik dit medicijn heb dat mijn leven steunt."

Maar tegenstanders, geleid door het Amerikaanse ministerie van justitie, pleiten ervoor dat het een verlokkend en mogelijk gevaarlijke drug is die verboden moet blijven onder de geldende Controlled Substances Act.

Deze twee tegengestelde meningen zullen woensdag aan het Supreme Court worden voorgelegt als het hof luistert naar een betoog van de regering voor een wet dat Californische marihuana-shops toe zou staan service te blijven geven voor patienten die aan kunnen tonen dat cannabis een medische noodzaak voor hen is.

Man onder trein in Heerle

Een 55-jarige inwoner van Wouw is dinsdagmorgen door een ongeval in het nabijgelegen Heerle om het leven gekomen. De man reed kort na zeven uur met zijn auto de met knipperlichten beveiligde spoorwegovergang aan de Herelsestraat over op het moment dat daar de stoptrein Den Haag - Bergen op Zoom passeerde. Hij was op slag dood, aldus de politie.

De bewuste overweg wordt vaak als sluiproute gebruikt om zo een met bomen beveiligde overgang te omzeilen. Vooral als de bomen gesloten zijn, zoals dinsdagochtend het geval was, wijken automobilisten uit naar naar de enkele tientallen meters verderop gelegen overweg om niet te hoeven wachten.

Het treinverkeer is nog tot halverwege de ochtend in beide richtingen gestremd geweest. Er werden busseningezet en reizegers hebben rekening moeten houden met 30 minuten vertraging.

Stadswachten in maillot tegen kou

Stadswachten in Nederland zijn te koud gekleed voor het klimaat. Dat was de constatering van de Stichting Veiligheidszorg Groningen (SVG), werkgever van alle Groningse Stadswachten, na een onderzoek onder collega's in de rest van het land.

De ongeveer 4000 stadswachten die Nederland telt, dragen een te koude winterpantalon en de uniformtrui wordt na een keer wassen al veel dunner.
"Dat is een slechte zaak voor mensen die de hele dag buiten werken," aldus C. Groenewold van de kledingcommissie van de SVG.

De landelijke kledingcommissie van de stadswacht overlegt binnenkort met de leverancier om iets te doen aan de te koude outfit. Vooralsnog adviseert de SVG de stadswachten om bijvoorbeeld een maillot, een pyjamabroek of een extra T-shirt aan te trekken op de echt koude dagen.

Veel Thaise monniken drugsverslaafd

Een op de tien boeddhistische monniken in Thailand is aan drugs verslaafd. Volgens The Bangkok Post van dinsdag zijn veel monniken in therapie om van hun verslaving af te komen.

De strijd tegen drugsverslaving onder de circa 300.000 Thaise monniken is tot dusver weinig succesvol omdat uit angst voor imagobeschadiging het probleem vooral is ontkend.
Het bericht vermeldt niet welke drugs het grootste probleem vormen.

Zeker een Oosterse opium-kit in het klooster gehad

Winst op Damrak

Gelukkig weer eens een goede handelsdag op het Damrak. Ondanks de een terugval in de middag van AEX en de Midkap vanwege de voorzichtige opening op Wall Street is de AEX toch 1,63% hoger geeindigd op 558,49 punten. De Midkap moest het doen met een stijging van 0,65% en sloot op 568,11 punten.

Een fonds dat het erg goed deed was Wolters Kluwer, die vanwege de presentatie van hele goede winstcijfers een stijging van 16,36% mocht laten noteren. Het softwarebedrijf Unit 4 leverde daarentegen na het publiceren van de jaarcijfers dik 3% op het fonds in. Het bedrijf dat zich voornamelijk gericht heeft op het bouwen van software voor het Internet wil elk jaar drie overnames gaan doen om over een periode van 5 jaar snel te kunnen groeien.

De Dow Jones is op dit moment nog steeds positief ten opzichte van gisteren. De stand is op het moment 9863,34 punten en dat betekent een stijging van 1,81%. De NASDAQ staat op dik 2% winst.

The Exorcist terug in de bioscoop

De moeder aller horrorfilm zal vanaf 5 april weer draaien in 50 bioscopen in Nederland. In de Verenigde Staten bracht deze heruitgave bijna 40 miljoen gulden op en ook in andere landen was het succes niet gering.

In 1973 joeg de duivelse film het bioscooppubliek in de gordijnen en toen waren niet eens alle opnamen in de film gemonteerd. Nu, 28 jaar later, zijn die opnamen wel verwerkt in The Exorcist, director's cut.

Ik deze nieuwe versie van de film zijn elf minuten verwerkt die nog nooit eerder zijn vertoond. Daaronder laat regisseur William Friedkin de "spiderwalk" zien. In die scene loopt de hoofdpersoon op haar kop de trap op terwijl er bloed uit haar mond stroomt. De director's cut kent ook een uitgebreider einde dan het origineel. Verder zijn de oude beelden met behulp van de computer beter gemonteerd en heeft de nieuwe versie digitaal geluid.

Moordenaar Maartje Pieck veroordeeld

Lois had ons via de newssubmit het volgende te melden: De rechtbank in Zwolle heeft de 38-jarige J.H. uit Kampen veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs wegens het verkrachten en doden van de 15 jarige Maartje Pieck.

Volgens de rechtbank trok de man het meisje vorig jaar juli met geweld zijn woning in toen zij folders rondbracht. Het kind werd na twee dagen zoeken in een bos gevonden.De politie ontdekte de man doordat zijn huis het laatste was waar Maartje folders had gebracht.
Tijdens de rechtzaak legde de man een gedeeltelijke bekentenis af.


De advocaat van de 38-jarige Kampenaar J.H., zal in hoger beroep gaan tegen het vonnis.
Het beroep zal zich op de veroordeling voor verkrachting en op de strafmaat richten. Hovius acht de verkrachting, die H. ontkent, niet voldoende bewezen. Verder is hij het niet eens met het besluit om de tbs pas te laten ingaan, nadat H. zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten. Hij acht een dergelijke 'langdurige zelfdiagnose' schadelijk.

Chello verhoogt abonnementsprijzen

Bolkje meldde ons via de newssubmit dat UPC per 1 mei de prijs voor haar Chello-dienst met 10 gulden verhoogt. Een breedbandabonnement kost dan 99 gulden.

Volgens UPC-woordvoerder Joe Simmons is het voor het eerst sinds drie jaar dat er een prijsverhoging wordt doorgevoerd. "Wij vinden 99 gulden een reŰle prijs voor het geboden product. Ook als je het vergelijkt met ADSL-diensten, waarmee wij concurreren", zo zegt Simmons.

Simmons voegt toe dat de prijsverhoging voor Chello niet te vermijden is. "We hebben de afgelopen tijd veel ge´nvesteerd in Chello. Willen we de huidige kwaliteit handhaven, dan is een prijsverhoging noodzakelijk."

Gebruikersgroep COAX is minder te spreken over de aankondigde abonnementsprijsverhoging en heeft naar eigen zeggen hiertegen 'hevig geprotesteerd'. "Chello wordt 11 procent duurder zonder dat daar een aantoonbare verbetering van het product tegenover staat. Het is zeldzaam dat een internetprovider zijn prijzen zodanig verhoogt. Alleen een provider die slechts een zeer beperkte concurrentie te vrezen heeft kan zich zo'n prijsverhoging veroorloven", aldus COAX in een verklaring.

Hans Ronhaar ľ voorzitter van COAX ľ is verrast door de aankondiging van Chello. "We werden voor een voldongen feit geplaatst. We hadden nu gehoopt dat het nu eindelijk goed ging met een goed product en dat er rust zou komen. Maar nee, wegens de financiŰle problemen bij Chello moet de prijs omhoog", aldus Ronhaar.

Abonnees van Chello ontvangen dinsdag of woensdag een brief in de bus met de aankondiging van de prijsverhogingen, zodat ze eventueel nog voor 1 april hun abonnement kunnen opzeggen mochten ze de verhoging onacceptabel vinden.

Meetsysteem waarschijnlijk vertraagd
In december van het vorig jaar kondigde UPC aan dat er in mei een 'objectief meetsysteem' voor Chello-gebruikers zou komen. Zware gebruikers zouden hiermee moeten kunnen worden aangepakt. Het is echter bijzonder twijfelachtig of de deadline van 1 mei wel wordt gehaald. Simmons kan niet aangeven wanneer het meetsysteem er wel zal komen.

Student bedelt op internet wereldreis bij elkaar

Onder de titel 'Let-me-stay-for-a-day.com' is de 24-jarige Ramon Stoppelenburg uit Zwolle op internet een inzamelingsactie begonnen waardoor hij gratis een wereldreis hoopt te maken.

Stoppelenburg, die journalistiek studeert, kwam op het idee toen hij zag dat mensen op het internet om geld bedelen. Omdat reizen en het ontmoeten van allerlei mensen zijn grote hobby is, besloot Stoppelenburg mensen via het internet om een gratis verblijfplaats en een maaltijd te vragen.

Tegenprestatie
In ruil daarvoor zegt de student dagelijks op het internet verslag te zullen doen van zijn belevenissen. "Het is belangrijk dat de plaatsen waar ik verblijf, over een internetaansluiting beschikken. De dagelijkse verslagen gaan over de gebeurtenissen van de laatste dag en mijn plannen voor de komende dagen", aldus Stoppelenburg.

De nog geen twee weken oude bedelactie is inmiddels een doorslaand succes aan het worden. Het regent adressen uit onder meer Amerika, AustraliŰ, Canada, Engeland, Midden-Amerika en Rusland. Driehonderd adressen heeft de student aangenomen.

Stoppelenburg is verbaasd over de gastvrijheid. "Ik dacht dat ik twee tot drie aanbiedingen per dag zou krijgen, maar het lijkt meer op twee- tot driehonderd", aldus de student.

Behalve een plek om te slapen zoekt Ramon ook nog naar een digitale camera, zodat hij plaatjes van zijn verblijfplaatsen op het internet kan zetten. Ook hoopt hij op een gratis vliegtickets en een mobiele telefoon. De sponsors komen in ruil daarvoor op de internetsite van Ramon, die op 1 mei hoopt te vertrekken.

Hoofdprijs voor goudzoeker in Alpen

In de Zwitserse Alpen is vorige week een klomp goud gevonden met een recordomvang van 30 bij 40 centimeter. Het goud, dat meer dan een kilo weegt, is vermoedelijk bijna 300.000 gulden waard. 's Lands enige professionele goudzoeker spreekt van een ,,absoluut record''.

Het goud was ingebed in een rots in de vallei van Surselva, zo meldt de Zwitserse krant Le Matin. De precieze locatie waar het goud is gevonden, en de vinder zelf blijven voorlopig geheim. De plaatselijke autoriteiten willen een goudkoorts binnen hun grenzen voorkomen.

Het stuk rots met het goud is opgestuurd naar CaliforniŰ, waar steen en goud gescheiden worden. Dat kan, volgens professioneel goudzoeker Toni ObertŘfer, wel eens enkele weken gaan duren. Volgens hem ligt er veel meer goud in de Alpen, maar kan niemand erbij omdat het heel diep in onderste rotslagen zit.

ObertŘfer kan overigens niet leven van zijn vondsten, maar gaf destijds zijn baan als slager op om gezelschappen te leiden die willen goudzoeken. Na een ochtendje krijgen die een certificaat.

Elektronische vredestichter

In Japan loopt een proef met een pratende robot die als vredestichter in familieruzies kan dienen. De PaPeRo is uitgerust met camera's, microfoons en sensoren die spanning kunnen detecteren en daarop passend van repliek kunnen dienen.

De electronische firma NEC zegt dat er geen onmiddellijke plannen zijn om de electronische raadgever op de markt te brengen. Tien families testen hem nu uit. De robot kan 3.000 zinnen uitspreken en 650 uitdrukkingen herkennen. Volgens NEC is hij geschikt als bemiddelaar tussen een ouder en een weerspannig kind.

Staat betaalt Patrick Kluivert 45 mille

Chevalric had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Staat der Nederlanden heeft Patrick Kluivert 44.531 gulden betaald als tegemoetkoming in de kosten van een raadsman toen hij ervan werd beschuldigd zich aan een vrouw te hebben vergrepen. De vrouw deed in 1997 aangifte. De zaak werd echter door de officier van Justitie geseponeerd.

Het gerechtshof in Amsterdam billijkte dat besluit begin 1998. Kluivert diende daarop een verzoek in voor een tegemoetkoming in de kosten van een advocaat die hem had moeten bijstaan in de procedure. De rechtbank in Amsterdam heeft dat verzoek toegewezen. Men achtte het verzoek gelet op alle omstandigheden, waaronder de levensomstandigheden van Kluivert, billijk.

De vergoeding werd medio 1999 toegekend. Het is nu bekend geworden door een publicatie in het blad Sportzaken. Kluivert speelde tot medio 1997 bij Ajax. In de zomer stapte hij over naar AC Milan. In die tijd verdiende Kluivert al miljoenen guldens per jaar.

Knightrider in de bioscoop

De populaire tv-serie Knightrider krijgt een vervolg op het grote doek. David Hasselhoff, ster uit de serie, is van plan een bioscoopfilm te maken over de snelle pratende auto Kitt. De filmversie zal zich volgens de acteur/zanger in de toekomst afspelen.

Volgens het Britse showbizzpersbureau Wenn probeert de 48-jarige Hasselhoff zijn aflopende loopbaan met de film nieuw leven in de blazen. De hoofdrolspeler uit de serie Baywatch flopte kortgeleden op Broadway met de show Jekyll and Hyde. De serie Knightrider was in de jaren tachtig op de televisie.

Concertverslag: Blind Justice

We kregen van Patrick een concertverslag binnen. Het gaat om het verslag van het optreden van de band in de Tunnel, in Boskoop:

quote:
De eerste helft van de avond stond het publiek bij de bar en was de zaal voor het podium leeg. Dit was bijvoorbeeld tijdens het optreden van de plaatselijke hardcore-band Snuff Chicken het geval. Ze hadden hun tweede optreden ooit en waren kennelijk allang blij dat ze mochten spelen. Op zich klonken de nummers muzikaal wel leuk, maar technisch gezien valt er nog wel een en ander te verbeteren. Al met al uiteindelijk wel een leuke binnenkomer voor de avond...


Met dank aan Patrick voor zijn bijdrage.

Eagles touren zonder gitarist

De Amerikaanse popgroep The Eagles, bekend van o.a. Hotel California en New York Minute, gaat zonder hun gitarist Don Felder op tournee. De reden is dat Felder momenteel in een rechtszaak tegen zijn medebandleden is verwikkeld. Het is onduidelijk waar de rechtszaak over gaat.

Voor de Eagles staan deze zomer 33 Europese concerten op het programma, waaronder het concert op 6 juli in Ahoy' Rotterdam. Een kaartje kost daar minimaal 150 piek. De band is momenteel wereldwijd nog erg populair, vooral in Ierland. In de hele wereld zijn al negentig miljoen Eagles-albums over de toonbank gegaan.

Gevechtsvliegtuigen vermist boven Schotland

Kamelig had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Amerikaanse F-15-gevechtsvliegtuigen worden sinds maandagmiddag boven Schotland vermist. De toestellen, die op een oefenvlucht waren, zijn vermoedelijk neergestort. Officieel gelden ze als 'over tijd' omdat ze niet volgens schema op hun basis in Lakenheath bij Londen zijn teruggekeerd.

De militaire verkeersleiding raakte het contact met de toestellen kwijt toen zij boven het noordoosten van Schotland vlogen. Een verkenningsvliegtuig van de Britse luchtmacht is nu op zoek naar sporen van de Amerikaanse straaljagers.

De Schotse politie heeft een helikopter ingezet. Het zoeken is moeilijk omdat het gebied bergachtig is en het zicht niet erg goed, zei een woordvoerster van de Schotse politie.

Brand in Kenia

dutchrups had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een brand in de jongensslaapzaal van een middelbare school in Kenia heeft maandag aan 58 tieners het leven gekost. De politie in Machakos, een plaats op ongeveer zestig kilometer van de hoofdstad Nairobi, houdt rekening met brandstichting. Bijna dertig kinderen zijn met zeer ernstige brandwonden in ziekenhuizen opgenomen.

In de slaapzaal van de Kyanguli-kostschool bij Machakos verbleven in de nacht van zondag op maandag ongeveer 130 jongens. De meesten van hen konden zich kort na het uitbreken van de brand in veiligheid stellen, maar 58 kinderen tussen de veertien en twintig jaar vonden de dood. Volgens sommige berichten zou kort voor de ramp benzinelucht zijn geroken, wat zou kunnen wijzen op brandstichting of misschien een brandbom.

Harde bewijzen voor brandstichting waren er maandagavond nog niet. Ook was nog niet duidelijk waarom iemand de brand moedwillig zou hebben aangestoken.

KPN vraagt klant 'prijs van drie pils'

'De prijs van drie of vier pilsjes, of van een middagje parkeren in de grote stad.' Dat is het extra bedrag dat KPN volgens topman P. Smits maandelijks van zijn mobiele klanten nodig heeft, wil het bedrijf zijn miljardenuitgaven voor UMTS kunnen terugverdienen.

Op de achterkant van een sigarenkistje rekende Smits de pers maandag voor dat UMTS, de techniek waarmee over enkele jaren ook plaatjes, muziek en filmpjes verzonden kunnen worden, helemaal niet zo'n ramp hoeft te worden als menigeen vreest.
KPN schat 15 miljard euro (33 miljard gulden) kwijt te zijn aan licenties en de bouw van de netwerken in Nederland, BelgiŰ en Duitsland. Omdat de licenties minimaal 15 jaar geldig zijn, moeten de diensten jaarlijks dus 1 miljard euro opleveren, zegt Smits.

Het huidige aantal van 13 miljoen mobiele klanten moet groeien tot 20 miljoen. Als zij maandelijks vijf euro over hebben voor de extra mogelijkheden van UMTS, zou KPN volgens Smits uit de brand zijn. 'Dat noem ik geen krankzinnige bedragen.'

Total loss door spin

Een vrouw uit Appingedam is met haar auto tegen een boom gereden omdat zij aan het schrikken gemaakt is door een spin. De dertigjarige vrouw ontdekte onder het rijden het diertje toen het zich liet zakken van de achteruitkijkspiegel.

Zij probeerde de spin weg te blazen. Toen ze hem wilde pakken, verloor ze de macht over het stuur en reed tegen een boom. Zij kwam er vanaf met een gebroken pols. De auto was total loss. Hoe het de spin verging, is onbekend.

Vrouw gestikt in kluis

De familie van een vrouw die stikte in een kluis sleept de eigenaren van het gebouw voor het gerecht. Esther Penn (35) was aan het werk in een kluis bij de Depository Trust Company in Manhattan toen de deur op onverklaarbare wijze sloot.

Toen zij het brandalarm in werking stelde, werd de ruimte volgespoten met kooldioxide, terwijl de lucht eruit werd gezogen. Volgens de familie van de vrouw zijn de bouwers van het gebouw en de ontwerpers van het alarmsysteem verantwoordelijk voor haar dood. Esther zou immers redelijkerwijs kunnen hebben verwacht dat bij het afgaan van het brandalarm hulp zou toeschieten. In werkelijkheid was het de oorzaak van haar dood.

Beveiligingscamera's hadden de ongelukkige vrouw niet in de gaten. Daardoor bleef de brandweer een uur lang dralen voor de kluisdeur. Toen de brandweerlieden uiteindelijk de kluis betraden, vonden zij Penn bewusteloos. Zij stierf korte tijd later.

Van Gaal woedend op Portugese bond

Louis van Gaal is woedend op de Portugese bond omdat die verzuimd heeft een goede trainingsaccommodatie te regelen voor Oranje dat woensdag de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Portugal moet afwerken.

Van Gaal en de KNVB willen een klacht indienen bij de FIFA omdat de tactische training maandag na een half uur moest worden gestaakt omdat het veld van Del Mar (tweede divisie)door aanhoudende regenval onbespeelbaar was geworden.

Volgens perschef De Leede is het veld levensgevaarlijk voor de spelers. De tactische (en voor het publiek geheime)training is nu verplaatst naar dinsdag in Porto waar Portugal maandag trainde.

Computerreconstructie gezicht Jezus

Wetenschappers hebben voor een nieuwe serie van de BBC met computers gepoogd het gezicht van Jezus Christus te reconstrueren. Ze gebruikten daarvoor de opgegraven schedel van een joodse man uit de eerste eeuw na Christus en moderne forensische technieken. De 'BBC-Jezus' heeft een breed gelaat met korte baard, een bruine huid en krulhaar. De beeltenis is onderdeel van een nieuwe serie met de naam Son of God, aldus The Times dinsdag.

De schedel die werd gebruikt, is eerder bij toeval gevonden tijdens wegwerkzaamheden in Jeruzalem. De schedel is door IsraŰlische wetenschappers als representatief verklaard voor iemand die in de tijd van Jezus in de regio kan hebben geleefd. Op basis van fresco's uit de eerste en de derde eeuw na Christus, die zijn aangetroffen in synagogen in het noorden van Irak, werden het krulhaar en de baard van Jezus overgenomen. Klimaatonderzoekers gaven aanwijzigingen voor de huidskleur op basis van hun inschattingen van het toen heersende klimaat.

"Door archeologische en anatomische wetenschap te gebruiken in plaats van een artistieke interpretatie, is dit de meest acurate beeltenis die we kunnen maken. Dit is niet hŔt gezicht van Jezus omdat we zijn schedel niet konden gebruiken, maar het is het uitgangspunt voor hoe hij eruit kan hebben gezien", aldus de producer van de serie, Jean Claude Bragard. Aan de serie is twee jaar gewerkt.

Blair zinspeelt op vaccinatie vee

De Britse premier Blair zinspeelt dinsdag voor het eerst openlijk op een wijziging van het Europees verbod op het vaccineren van vee tegen mond- en klauwzeer. In een later dinsdag uit te zenden interview met BBC Radio 4 zegt de premier dat de publieke opinie rond het non-vaccinatiebeleid overduidelijk wijzigt.

"Als je nagaat hoe de ziekte zich verspreidt, moeten zaken die tot voor kort als onverkwikkelijk golden mogelijk toch op de agenda komen", aldus Blair. "We kijken nadrukkelijk naar alle mogelijkheden voor de toekomst."

Het aantal met MKZ besmette boerderijen en slachterijen in het Verenigd Koninkrijk is opgelopen tot 634.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.