Vrouw sterft onder kokendhete douche

F@lcon© had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 70-jarige Hester Diena Romberg uit het Twentse Glanerbrug is een afschuwelijke dood gestorven nadat zij in het plaatselijke zorgcentrum dr. Ariënshuis na een vermoedelijke hartstilstand urenlang onder een kokendhete douche heeft gezeten.

Het was dochter Erny Zoetman die haar moeder Dien onder mensonterende omstandigheden aantrof. "Het is afschuwelijk om te moeten zeggen, maar ze was nog slechts een hoopje gekookt vlees." Nadat mevrouw Zoetman een klacht indiende bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, voerde die gistermiddag crisisberaad met de directie van het verpleeghuis.

"Vanwege haar toestand was het voor de arts uiterst moeilijk de doodsoorzaak te achterhalen. Het meest waarschijnlijk is dat zij, terwijl ze op een plastic stoeltje zat, is getroffen door een hartstilstand en vervolgens nog wanhopig heeft geprobeerd de kraan dicht te draaien. Ze had namelijk haar hand bij de kraan", aldus dochter Erny.

Erny Zoetman is vooral kwaad op de leiding van het verpleeghuis. Zij meent dat het gruwelijke incident nooit had kunnen gebeuren wanneer er thermostaatkranen waren geïnstalleerd. Bijzonder wrang is dat de watertemperatuur juist extra hoog was, om de bewoners te beschermen tegen legionella.

"Ik weet dat er al geruime tijd wordt gesteggeld over thermostaatkranen, maar vanwege de kosten is dat nog altijd niet gebeurd. Geld krijgt hier voorrang boven mensenlevens", aldus de hevig geëmotioneerde Erny.

Volgens directeur Kok van het dr. Ariënshuis kwam de inspectie gistermiddag tot de conclusie dat het verpleeghuis niets te verwijten valt.