Linedancers vestigen record in Scheveningen

Ruim 3557 liefhebbers van het country- en westernfenomeen linedancen hebben zondag in Scheveningen een record gevestigd. Op de 300 meter lange pier in de badplaats dansten zij de langste linedance van Nederland. Het oude record stond op 1491 personen.

Vrijdag hadden zich 1100 mensen aangemeld, zei een woordvoerster van organiserend bureau Eq-international. Hoewel dat aantal niet genoeg was om een record te vestigen, rekende het bureau erop dat veel mensen alsnog zouden meedoen.

Bij de uit Amerika overgewaaide dansstijl staan de dansers in een lange rij naast elkaar, terwijl zij dezelfde danspassen en bewegingen uitvoeren. Volgens de organisatie was de Scheveningse pier bij uitstek geschikt voor deze poging om in het Guinness Book of Records terecht te komen. ,,Geen gebouw heeft die lengte'', verklaarde de woordvoerster.

Niet alle deelnemers aan de recordpoging waren volleerde dansers. Twee uur voor aanvang van de recorddans waren er nog workshops, waar de leken de passen leerden. In totaal bezochten zo'n 8000 mensen het evenement.