Vennegoor wellicht naar Ajax

F@lconę had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks alle geruchten doet PSV geen pogingen Jan Vennegoor of Hesselink in te lijven. De spits komt, volgens technisch adviseur Frank Arnesen althans, pas in beeld als Ruud van Nistelrooy vertrekt. 'Lange Jan' verlaat na dit seizoen FC Twente en lonkt naar een Nederlandse topclub.

PSV wilde Vennegoor of Hesselink vorig jaar kopen als vervanger van Van Nistelrooy. Door zijn knieblessure ketste de transfer naar Manchester United af. Vennegoor vond het destijds beter nog een seizoen bij Twente te blijven.

"Hij is heel goed en we kennen hem, maar een transfer is nu zeker niet aan de orde. Met Kezman en Van Nistelrooy hebben we twee zeer goede spitsen in huis en we hebben Bruggink en De Jong, dus zowel financieel als sportief is het niet verstandig nog een spits van dat kaliber aan te trekken", aldus Arnesen.

Aangezien Feyenoord de aanvaller niet kan betalen, is Ajax de grootste kandidaat Vennegoor of Hesselink over te nemen. Want Co Adriaanse wil de aanvaller graag naar Ajax halen. Hij is niet tevreden over Nikos Machlas, maar bovenal voldoet Vennegoor of Hesselink aan de profielschets van een Ajax-spits die Adriaanse voor ogen heeft.