Meer HIV bij zwarte homo

Lesbian Girls For Free had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dertig procent van de jonge zwarte homo's in de grote Amerikaanse steden is besmet met HIV. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat de afgelopen twee jaar in zes steden is uitgevoerd onder mannelijke homo's tussen de 23 en 29 jaar.

Het onderzoek constateert over het geheel genomen twaalf procent seropositieven onder de jonge stedelijke homo's. Ook dat percentage is zorgwekkend hoog, gezien het feit dat deze jonge mensen zijn opgegroeid met kennis over hoe aids wordt verspreid. Naar bevolkingsgroep verdeeld was drie procent van de seropositieven van Aziatische afkomst, zeven procent blank, vijftien procent Latijns-Amerikaans en dertig procent zwart.

Het extreem hoge aantal seropositieven onder de zwarte jongeren maakt duidelijk dat de 'safe sex'-boodschap, waarmee blanke homo's sinds halverwege de jaren tachtig worden gebombardeerd, aan de zwarte jeugd voorbij is gegaan. Toen de aidsepidemie voor het eerst om zich heen greep, waren vooral blanke homo's het slachtoffer, maar dat is allang niet meer zo.