FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 8 februari 2001

Dronken na werk?

calvobbes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Weer een opvallend geval van Amerikaanse/Canadese hobby's, procederen om de meest onwaarschijnlijke zaken:

Een Canadees bedrijf moet ruim 470 duizend gulden betalen aan een werkneemster die in beschonken toestand een auto-ongeluk veroorzaakte en daarbij zwaargewond raakte. Het bedrijf is volgens een rechter in Ontario voor 25 procent verantwoordelijk voor het ongeval. In 1994 dronk de 52-jarige vrouw na afloop van een borrel op kantoor nog twee glazen in een café.
Op weg naar huis verloor ze de macht over het stuur en schampte een andere auto. Sindsdien is ze arbeidsongeschikt. Hoewel de vrouw toegaf dat ze dronken was gaan rijden, werd haar werkgever bestraft. 'Dit is fantastisch', zei ze na de uitspraak. 'De boodschap is dat alcohol op de werkplek niet meer mag en dat de werkgever verantwoordelijk is.'

Zal eens niet in Noord Amerika zijn, sjezus

Anouk onder het mes

Zangeres Anouk treedt niet op tijdens de Week van de Nederlandse Popmuziek. Ze heeft het concert op 15 februari in LVC in Leiden afgezegd, omdat zij een operatie ondergaat. De platenmaatschappij heeft dit donderdag bevestigd.

Anouk zou samen met Brainpower en Di-rect optreden als onderdeel van de week. Het gehele concert is nu van de baan. De platenmaatschappij wil niet zeggen waarom de zangeres onder het mes moet. Het eerstvolgende concert op 19 februari in Carré, gaat gewoon door.

Religie oorzaak scheiding Tom en Nicole

De geruchtmakende scheiding na tien jaar huwelijk tussen de filmsterren Nicole Kidman en Tom Cruise lijkt te zijn veroorzaakt door ruzie op het religieuze vlak. De twee konden het volgens The Times niet eens worden of hun kinderen met het gedachtengoed van de katholieke kerk of de Scientology-kerk moesten worden opgevoed.
Kidman is naar verluidt de laatste tijd steeds bozer geworden dat het gedachtengoed van de Scientology-kerk van haar echtgenoot Cruise de overhand begon te krijgen in de opvoeding van Connor (6) en Isabella (8). De Australische actrice heeft liever dat de geadopteerde kinderen een katholieke opvoeding krijgen, aldus de Britse krant.

Kidman zegt te geloven in een mengeling van Scientology, katholieke, joodse en oosterse opvattingen, maar voegt daar aan toe dat ze als katholiek is opgevoed en dat ze voor een groot deel nog altijd katholiek is. ,,Ik was nooit met Tom getrouwd als hij er op had gestaan dat ik een overtuigd Scientology-aanhangster zou worden'', aldus de actrice.

Bevrijdingsdag-festival!

Trijntje Oosterhuis, Kane en Zuco 103 zijn de artiesten die dit jaar op 5 mei langs diverse bevrijdingsfeesten toeren en daar optreden. Zij gaan elk langs vier festivals en worden naar verwachting met helikopters van de luchtmacht vervoerd.

Het thema van 5 mei 2001 is 'Vrijheid is leven zonder angst', zo heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei donderdag laten weten. In elke provincie wordt een bevrijdingsfeest georganiseerd. Bij elkaar worden daar zo'n 700.000 bezoekers verwacht.

De artiesten zullen bij hun optreden een speciale boodschap uitdragen. Popgroep Kane steunt een actie van Amnesty International tegen martelen, Trijntje Oosterhuis het werk van War Child met kindsoldaten in Sierra Leone. Zuco 103, vorig jaar winnaar van de Heineken Crossover Award, draagt onder meer door hun multiculturele samenstelling verbroedering uit.

Playboy-baas heeft 7 vrouwen!

\"Hugh

Buffy, Cathie, Katie, Regina, Stephanie, Tiffany en Tina heten de levensgezellinnen van oprichter Hugh Hefner (74) van het tijdschrift Playboy. Aan een dame heeft de krasse bejaarde blijkaar niet genoeg.

Het zijn zeven weelderige blondines, zo heeft een ander Amerikaans tijdschift, Vanity Fair, donderdag gemeld.

\"Dat is precies zoals ik mij het paradijs voorstel\", aldus Hefner, die zijn echtgenote Kimberley Conrad Hefner en hun twee zoontjes heeft ondergebracht in een huis naast zijn enorm villa in Chicago.

Ook de jongedames vinden het prachtig. \"Het is leuk bij zo\'n groep te horen\", aldus een. \"Elke nacht feest en \'s morgens lang uitslapen\", valt een ander bij.

Hugh deed het eerder met slechts vier dames. In het interview zegt hij vooral te genieten van de stoeipartijen in bad en bed. We kunnen ons er iets bij voorstellen.

Digitaal muziek kopieren legaal!

Een voorlopig besluit van de juridische commissie van het Europese Parlement staat het kopiëren van digitale muziek voor privégebruik toe.

De commissie wil dat de mogelijkheid tot kopiëren van digitaal materiaal voor privé doeleinden, die mensen in de \'analoge wereld\' ook hebben, wordt uitgebreid naar de digitale wereld. De kans is groot dat het Parlement het besluit in de plenaire vergadering in Staatsburg overneemt.

De Commissie juridische zaken en interne markt van het EU-parlement verwierp op zestien na, alle 197 amendementen op de \'Copyright Directive\'.

Diverse consumentenorganisaties, platenmaatschappijen en bibliotheken hebben een gezamenlijke campagne gevoerd om het kopiëren van legaal aangeschaft digitaal materiaal voor thuisgebruik toe te staan. Hoewel de eigenaren van auteursrechten in het nieuwe wetsvoorstel voor de eerste keer het digitale materiaal technisch mogen beschermen, is de muziekindustrie verbolgen over het (aanstaande) besluit.

Harde aanpak criminele vreemdeling

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Staatssecretaris Kalsbeek gaat bekijken of criminele vreemdelingen die een verblijfsvergunning hebben sneller het land uitgezet kunnen worden. Nu kan justitie alleen vreemdelingen uitzetten die korter dan 3 jaar in Nederland zijn en een celstraf van 9 maanden hebben gekregen.

De staatssecretaris blijft overigens tegen een landelijk onderzoek naar criminaliteit onder asielzoekers. VVD, CDA hadden op zo'n onderzoek aangedrongen. Volgens Kalsbeek zijn er geen signalen over toenemende criminaliteit onder asielzoekers en ze vindt een onderzoek dan ook niet nodig.

Aanleiding voor het debat was het omstreden rapport van de politie in Groningen waarin staat dat asielzoekers vijf keer vaker betrokken zijn bij criminaliteit dan andere inwoners in de regio. Burgemeester Wallage wilde het rapport niet openbaar maken, maar Kalsbeek heeft het rapport twee weken geleden toch naar de Tweede Kamer gestuurd.

Ouders tuigen juf voor ogen klas af

pulsar_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een echtpaar uit Deventer heeft gistermiddag op basisschool het Mozaïek aan de Smyrnastraat voor het oog van andere leerlingetjes de schooldirecteur, de conciërge en de onderwijzeres met een hockeystick afgetuigd. De juffrouw raakte gewond en moest voor behandeling naar het Deventer Ziekenhuis.De ouders, van 31 en 32 jaar oud, waren volledig over de rooie omdat ze het niet eens waren met een advies over een bepaalde instaptoets voor hun tweeling die in groep zeven zit. Behalve de tweeling hebben ze nog een kind die ook naar de Mozaïekschool gaat.

Meer HIV bij zwarte homo

Lesbian Girls For Free had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dertig procent van de jonge zwarte homo's in de grote Amerikaanse steden is besmet met HIV. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat de afgelopen twee jaar in zes steden is uitgevoerd onder mannelijke homo's tussen de 23 en 29 jaar.

Het onderzoek constateert over het geheel genomen twaalf procent seropositieven onder de jonge stedelijke homo's. Ook dat percentage is zorgwekkend hoog, gezien het feit dat deze jonge mensen zijn opgegroeid met kennis over hoe aids wordt verspreid. Naar bevolkingsgroep verdeeld was drie procent van de seropositieven van Aziatische afkomst, zeven procent blank, vijftien procent Latijns-Amerikaans en dertig procent zwart.

Het extreem hoge aantal seropositieven onder de zwarte jongeren maakt duidelijk dat de 'safe sex'-boodschap, waarmee blanke homo's sinds halverwege de jaren tachtig worden gebombardeerd, aan de zwarte jeugd voorbij is gegaan. Toen de aidsepidemie voor het eerst om zich heen greep, waren vooral blanke homo's het slachtoffer, maar dat is allang niet meer zo.

Uitgestorven dieren klonen kan niet

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pogingen om met DNA lang geleden uitgestorven dieren weer tot leven te brengen, zullen bijna zeker uitlopen op een mislukking. Dat meldden Britse wetenschappers in het tijdschrift Nature.

Een project aan de universiteit van Oxford om het DNA in kaart te brengen van twee uitgestorven vogels zonder vleugels heeft aangetoond dat het erfelijke materiaal te vervallen is om te gebruiken bij het klonen. Taferelen als in Jurassic Park, waarbij dinosauriërs weer tot leven worden gewekt, liggen dus niet in het verschiet.

Homoseksuelen vaker verwaarloosd

Homoseksuele mannen en lesbische vrouwen zijn in hun jeugd beduidend vaker emotioneel verwaarloosd, mishandeld of seksueel misbruikt dan heteroseksuelen. Dat blijkt uit representatief onderzoek van R. de Graaf van het Trimbos Instituut dat in 1996 is verricht onder bijna 6000 personen. Van hen noemden 82 mannen zich homoseksueel en 43 vrouwen lesbisch.

Meer dan de helft (56 procent) van de ondervraagde homoseksuele mannen zegt voor zijn zestiende jaar emotioneel verwaarloosd te zijn, een kwart psychisch mishandeld en eenvijfde fysiek mishandeld. Ook is eenvijfde seksueel misbruikt en overkwam 18 procent dat nog na zijn zestiende. Van de lesbische vrouwen is 49 procent emotioneel verwaarloosd, 23 procent psychisch mishandeld en 26 procent fysiek mishandeld. Seksueel misbruik kwam bij de vrouwen bij 23 procent voor het zestiende jaar en eenzelfde percentage daarna.

Uit het onderzoek wordt niet duidelijk of hen dit veel vaker overkomt wegens hun homoseksualiteit of dat de gebeurtenissen invloed hebben op hun latere ontwikkeling. Volgens onderzoeker T. Sandfort van het onderzoeksinstituut Nisso is dit moeilijk te zeggen omdat het onderzoek te beperkt is. Hij wil nader onderzoek om de gegevens te duiden. ,,De ondervraagden zeggen het, maar wellicht is het hun beleving. En ook dat is natuurlijk belangrijk.''

Hier het hele bericht

Britney wordt 'The Joy of Pepsi'

Britney Spears heeft een recordcontract getekend met Pepsi Cola. In navolging van onder andere Michael Jackson en de Spice Girls gaat de tienerster reclame maken voor de tweede colafabrikant ter wereld. Hoeveel Britney in haar zak kan steken is niet bekend, maar er wordt gesproken over een van de grootste sponsorcontracten ooit. Op het Pepsi-hoofdkantoor in New York maakte Britney, met een blikje cola in de hand, het grote nieuws bekend: "Ik voel me zo vereerd! Al mijn Pepsi-voorgangers zijn mijn grote helden."

De colafabrikant gaat de wereldtoernee van La Spears sponsoren en haar frisse verschijning gebruiken in reclamefilmpjes. Was Michael Jackson voor Pepsi nog 'The Choice of a New Generation', Britney wordt 'The joy of Pepsi'.

Ze zal dan wel wat beter op haar woorden moeten letten, want Pepsi is niet zo dol op de minder frisse uitlatingen die sinds kort op de website van haar fanclub te horen zijn. Tijdens een concert viel Britney uit naar haar band met de woorden 'shit' en 'fucking hell', niet beseffend dat de microfoon open stond en alles opgenomen werd.

Clintons retourneren meubels uit Witte Huis

Oud-president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary hebben woensdag voor 28.000 dollar aan sofa's, tapijten en ander huisraad geretourneerd die zij bij hun vertrek uit het Witte Huis in Washington hadden meegenomen. Een woordvoerder van de National Park Service zei dat zal worden uitgezocht of de stukken al dan niet persoonlijk eigendom van de Clintons zijn.

De oud-president en zijn vrouw hebben een golf van kritiek over zich heen gekregen omdat zij bij hun vertrek voor 190.000 dollar aan porselein, tafelgerei, tapijten, televisietoestellen, sofa's en andere cadeaus hebben meegenomen. Vorige week lieten ze weten daarvoor ongeveer 86.000 dollar te zullen betalen.

Bij het doornemen van de inventaris hebben de Park Service en de beheerder van het Witte Huis vastgesteld dat 28.000 dollar aan spullen die de Clintons hadden meegenomen voorkwamen op geschenken die de dienst in 1993 had ontvangen om het Witte Huis opnieuw aan te kleden. De Washington Post spoorde deze week drie gevers op die verklaarden dat de geschonken meubels bedoeld waren voor het Witte Huis en niet voor het echtpaar Clinton.

Parkeerder krijgt 5 minuten speling

Koningin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Automobilisten mogen 5 minuten langer geparkeerd staan op een parkeerplaats dan de eindtijd die op hun parkeerbon staat aangegeven. Binnen die tijd mag een controleur geen boete uitschrijven. Dat blijkt uit een uitspraak van de belastingkamer van het gerechtshof in Amsterdam.

Het hof kwam tot deze uitspraak, nadat een automobilist in Hilversum bezwaar had aangetekend tegen een boete van 60 gulden wegens het overschrijden van de parkeertijd. Het parkeerbonnetje waarvoor hij 2 gulden had betaald, gaf als eindtijd 16.26 uur. Het horloge van de automobilist gaf 16.28 uur aan, terwijl het klokje van de parkeercontroleur op 16.31 stond.

De automoblist vond dat hem nog enige tijd moest worden gegund voordat hij een boete kreeg. Het hof nam deze redenering over en stelt dat bij de parkeerapparatuur met een tijdregistratie afwijkingen kunnen ontstaan. Het hof vindt daarom dat de controleur ter plaatse moet kijken of de parkeertijd werkelijk is overschreden, waarbij een marge van 5 minuten billijk is.

Files in de digitale snelweg

Meer dan een miljard mensen zullen volgens het marktonderzoeksbureau Etforecast in 2005 gebruikmaken van internet. Dit is ongeveer 16,5 procent van de huidige wereldbevolking. Het aantal surfers bedroeg vorig jaar nog 400 miljoen. Het onderzoek is gebaseerd op gegevens over internetgebruik in 51 landen.

Het aantal internetgebruikers groeit het sterkst in Azië, Latijns-Amerika en minder ontwikkelde Europese landen. In de Verenigde Staten waren vorig jaar 135 miljoen surfers, ongeveer eenderde van alle internetgebruikers in de wereld.

In Europa wordt het aantal gebruikers op 95 miljoen geschat. In 2005 zijn de rollen omgedraaid. Europa telt dan 246 miljoen tegenover 214 miljoen internetgebruikers in VS.

(thnx to Laurens voor de tip)

Jongen schiet op verkeer

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Mijdrecht opgepakt nadat hij dinsdagavond vanuit een bushokje in Woerden het voorbijkomende verkeer met een luchtdrukpistool had beschoten. Daardoor ging de achterruit van een bus van een streekvervoerder aan diggelen. Niemand van de buspassagiers raakte gewond.

De gealarmeerde politie kon door een getuigenverklaring al gauw de dader aanhouden. Hij heeft inmiddels bekend. Het motief achter de daad heeft de politie nog niet kunnen achterhalen.

Energiezuinige stroom raakt uit de gratie

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds begin januari wordt zo'n 20% van de Nederlandse energiezuinige warmtekrachtcapaciteit niet gebruikt. Deze centrales (WKK's genaamd) - die elektriciteit en warmte produceren - lijden onder de dure gasprijs en de lage verkoopprijs van elektriciteit. Daardoor verliezen ze miljoenen euro's op jaarbasis.

Als alternatief voor deze 'WKK-stroom' stoken conventionele elektriciteitscentrales (kolen, gas, kern) sinds begin dit jaar harder. De uitstoot van broeikasgassen neemt daarmee toe. In een normale situatie zou Nederland per jaar 13 miljoen ton Co2 minder uitstoten. Door het stilvallen van de WKK's loopt dat terug tot 7 à10 miljoen ton, zo zegt de belangenorganisatie voor WKK, Cogen. Warmtekrachtstroom is goed voor 40% van de Nederlandse stroom.

Tuinders die met de warmte uit WKK's kassen stoken, werken nu weer met oude ketels. Industrieën zoals chemie en papier laten de WKK alleen draaien voor de warmte. Ook energiebedrijf Essent heeft enkele WKK's tijdelijk gesloten.

Arrestant gooit met hete thee

Een arrestant heeft dinsdagavond op een politiebureau in Alkmaar een bekertje hete thee in het gezicht van een cipier gegooid. De vrouw liep hierdoor tweede- en derdegraadsverbrandingen op. Zij is in het ziekenhuis behandeld.

De arrestant, een 25-jarige man uit Den Helder, zat vast in een politiecel omdat hij nog een celstraf van veertien dagen moest uitzitten. Hij verklaarde volgens de politie dat hij het bekertje thee per ongeluk heeft laten vallen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Druk, druk, druk en moe, moe, moe

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het ideaal: iedereen komt 's ochtends fit en monter op zijn werk. De werkelijkheid: een kwart is al moe als de werkdag nog moet beginnen. En het wordt alleen maar erger. In 1998 leed één op de vijf werknemers aan langdurige vermoeidheid.

‘Psychisch moe' noemen wetenschappers van de Universiteit van Maastricht het. Hun onderzoek naar vermoeidheid onder werknemers loopt nog, maar de tussentijdse conclusies zijn zorgwekkend. In sommige sectoren - de zakelijke dienstverlening en bij de overheid - voelt zelfs eenderde van het personeel zich niet fit.

Wat mankeert deze groep? Wanneer wordt ‘gewoon' moe psychisch moe? Dat onderscheid is niet haarscherp te maken. "Wie gewoon moe is, is daar na een goede nachtrust weer bovenop. Wie psychisch moe is, slaapt een nachtje en is nog steeds moe", zegt onderzoeker IJmert Kant. De onderzoekers hebben de grens bij een maand gelegd. Eén op de vier werknemers voelt zich dus langer dan een maand niet fit.

Prins Bernhard (89) toert door Afrika

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prins Bernhard vertrok gisteren voor een bezoek van twee weken aan Zimbabwe en Zuid-Afrika. De 89-jarige prins zal tijdens zijn reis onder meer drie Afrikaanse ministers onderscheiden met de Orde van de Gouden Ark voor hun inzet voor natuurbehoud. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd bevestigd.

Prins Bernhard is voldoende hersteld van de ingreep die hij eind december onderging. Toen werd een kwaadaardige tumor weggehaald onder de huid van de linkerborst van de prins.
In het Krugerpark in Zuid-Afrika reikt prins Bernhard volgende week drie Gouden Arken uit aan de milieuministers van Mozambique, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Ze krijgen de onderscheiding voor hun bijdrage aan de oprichting van een groot natuurreservaat dat de grenzen van deze drie landen overschrijdt.

De Orde van de Gouden Ark is in 1971 door prins Bernhard ingesteld en wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk maken voor het behoud van flora en fauna. Meestal reikt de prins de prijs uit tijdens een bijeenkomst op paleis Soestdijk.

Vanessa eist verbod panorama

Vanessa (Connie Breukhoven) eist dat de jongste editie van het weekblad Panorama, die woensdag uitkwam, uit de handel wordt genomen. Dat meldt Panorama woensdag.

In het blad staat een groot verhaal over Vanessa's verjongingskliniek onder de kop "Het gevaar Vanessa". De voormalige zangeres heeft haar eis vervat in een kort geding dat vrijdag in Amsterdam dient.

In het verhaal komen diverse plastisch chirurgen aan het woord die de methode van Vanessa's kliniek, het inspuiten van melkzuur, bekritiseren. De behandeling wordt door artsen in het New-Fill Center van Vanessa in Den Haag uitgevoerd, maar zou volgens de door Panorama opgevoerde chirurgen niet veilig zijn.

Haar melkzuurmethode grenst aan criminaliteit, Ik moet nu al heropereren en We moeten Vanessa's pr-machine stoppen kopt het weekblad. Eén van de chirurgen legt uit dat de gevolgen van melkzuurinjecties nog niet duidelijk zijn.

"Er wordt geëxperimenteerd met een middel waarvan allesbehalve zeker is dat het veilig is. Het is een afvalproduct dat een ontsteking veroorzaakt waardoor er - dat is althans de bedoeling - onder de huid een litteken ontstaat, waardoor de huid samentrekt", legt een plastisch chirurg uit. Volgens hem bestaat het gevaar dat zo'n injectie te oppervlakkig wordt gegeven en dat er dan een lelijk litteken ontstaat.

In de bewuste editie krijgt Vanessa (49) in een kleurkader de kans de bezwaren te pareren. Onder het kopje Dit zijn leugens! doet ze dat ook. Maar volgens haar advocaat staan er zoveel onjuistheden in het artikel dat ze daarnaast naar de rechter stapt en rectificatie eist.

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.