Vrouw maakt misbruik van Volendam

De regiopolitie Drenthe is op zoek naar een ongeveer twintigjarige oplichtster die bejaarde mensen geld aftroggelt onder het mom van een actie voor Volendam en Enschede. Politiewoordvoerder R. Hallink noemt de actie "ver beneden peil".

De zegsman vermoedt dat de vrouw al enkele weken actief is. De politie komt nu in actie omdat er aangifte is gedaan.

In zorgcentrum Paasbergen in Odoorn wilde de vrouw aan een 79-jarige bewoonster vier pakken koffie verkopen, waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan de slachtoffers van de ramp in Volendam. De bejaarde vrouw had geen kleingeld, maar wel 300 gulden. De jonge vrouw gaf aan dat ze in haar auto veel kleingeld had en dat graag wilde omwisselen. Ze nam de 300 gulden mee, maar kwam niet meer terug.

Op dezelfde manier werden een alleenstaande vrouw aan de Lottingstraat in Sleen en een 77-jarige vrouw aan de Stikkerstraat in Schoonoord opgelicht, waarbij de vrouw met respectievelijk 50 en 200 gulden verdween. In het eerste geval noemde de oplichtster Enschede als goede doel, in het tweede geval ook weer Volendam.

Volgens de politiewoordvoerder geven de gedupeerden gemakkelijk geld aan de vrouw mee, omdat ze betrouwbaar overkomt, een net voorkomen heeft en welbespraakt is. Ze heeft kort blond haar en is rond de 1 meter 70 lang. Van de auto is geen signalement bekend.