India door zware aardbeving getroffen

Een zware aardbeving heeft in India vele honderden levens gekost.

Een beving met de kracht van 7.9 op de schaal van richter met het epicentrum in het stadje Bhuj trof vanmiddag het land.

Het dodental staat momenteel op ruim 500, maar er wordt voor nog veel meer slachtoffers gevreesd. In het kuststadje Bhuj stortte een 5 verdiepingen tellend gebouw in, vermoedelijk alle 150 inwoners dodend.

In Ahmedabad zijn volgens de eerste berichten ook veel slachtoffers gevallen. Er stortte een school in en men is nu driftig op zoek naar overlevenden daar, maar gevreesd wordt dat de circa 70 leerlingen en een paar leraren dood zijn. In dezelfde stad storte ook nog eens een gebouw in aanbouw in waarbij 19 bouwkunde studenten het leven lieten.

Ook in Pakistan was de beving goed te voelen en ook daar zorgde de beving voor slachtoffers. Hoeveel exact is momenteel nog niet bekend ook, maar er zijn in ieder geval een aantal mensen bedolven onder hun instortende huizen.

In Nepal werd een beving van 6.9 op de schaal van Richter geregistreerd, maar over eventuele slachtoffers daar zijn nog geen berichten binnengekomen.

*update* Het Indiase persbureau PTI maakte zojuist al melding van meer dan 1.000 doden (14.10 uur)