DiCaprio kapsel goed voor celstraf

In Afghanistan heeft de Taliban kappers opgepakt en in de cel gesmeten omdat ze het haar van klanten knipten naar voorbeeld van Leonardo DiCaprio in de film Titanic.

Het regime van de Taliban liet om deze reden 28 kappers in de hoofdstad Kabul oppakken. Volgens een kapper in Kabul worden de kappers door de Taliban beschuldigd van het promoten van Anti-Islamitische Westerse haarstijlen.

Volgens een verslaggeefster van de BBC waren de kappers per brief gewaarschuwd door de religie politie van de Taliban om geen Westerse kapsels te knippen. De gearresteerde kappers mogen wel bezoek ontvangen maar de religie politie heeft de macht om de kappers, zonder welke vorm van proces dan ook, voor een periode van een aantal weken vast te houden.

Britse kapsels doken de laatste tijd al steeds vaker op in Kabul, gebaseerd op de Beatles en met name Leonardo DiCaprio, betreffende zijn rol in de film Titanic, die in Afghanistan ook een groot succes was. Hierdoor wilden mensen zelf ook zo'n kapsel, wat door de Taliban echter verboden is. Alle mannen moeten volgens de Taliban gelijk geknipt haar hebben en een volle, ongetrimde baard dragen.

Kappers die toch mensen knipten in de stijl van Leonardo di Caprio zijn nu dus door de Taliban opgepakt en in de cel gesmeten.