FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 januari 2001

NAC-fans protesteren tegen Ajax-film

'Ajax, daar hoorden zij engelen zingen', de documentaire die gemaakt is in het jubileumjaar van de Amsterdamse club, is niet populair bij de supporters van het Bredase NAC. Vanavond blokkeerden vijftig NAC-aanhangers de bioscoop Chassé Cinema in Breda.

De harde kern had eerder deze week laten weten de vertoning in Breda niet te accepteren. Ze dreigden met barricades en bommeldingen.

Na druk overleg kregen de supporters toestemming de deur een half uur te blokkeren. De actie verliep verder zonder incidenten.

Whoehaha, ze kregen toestemming

Netscape ter ziele?

drLiter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Netscape zal geen browsers meer ontwikkelen. Eigenaar AOL Time Warner is niet alleen bezig met een reorganisatie binnen het gefuseerde bedrijf, waardoor 2400 ontslagen vallen, ook geeft het Netscape een andere rol. De site Netscape.com zal moeten fungeren als portal voor de content van Time Warner. De ontwikkeling van de browser wordt straks gedaan door AOL Technologies.

Cnet berichtte over de wijzigingen rond Netscape aan de hand van "bronnen binnen het bedrijf". Zowel Netscape als AOL Time Warner wilden het nieuws niet bevestigen. De browser van Netscape gold enkele jaren geleden nog als een grote concurrent voor Microsoft. Inmiddels maakt nog een klein gedeelte van de internetpopulatie gebruik van de browser. Netscape lanceerde recent zijn versie 6.0. Begin 1999 werd Netscape gekocht door AOL, dat ook ICQ heeft gekocht en beide nu standaard aanbiedt aan zijn abonnees.

Klik hier voor het hele verhaal.

Agente overvallen tijdens pinnen

drLiter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft maandag een 39-jarige man aangehouden op metrostation Diemen nadat hij in een winkelcentrum een agente in haar vrije tijd had beroofd. De 25-jarige agente werd tijdens het pinnen door de verdachte overrompeld. Hij duwde haar weg en pakte het geld. De vrouw pakte hem vast maar de man wist, ondanks hulp van omstanders, te ontkomen door op haar in te slaan.

Gewaarschuwde collega's wisten de man iets verder aan te houden. De verdachte is opgesloten en heeft inmiddels ook zes andere berovingen bekend. Een getuige, die zelf een maand eerder slachtoffer was, belde de politie.

Celine Dion bevallen van een zoon

De Canadese zangeres Celine Dion is vanmorgen vroeg de trotse moeder geworden van een zoon, zo meldt haar vertegenwoordigster.

De popster, vooral bekend van 'My Heart Will Go On' uit de film "Titanic", beviel vanmorgen rond 7 uur (Nederlandse tijd) in een ziekenhuis in Florida. Het eerste kind van Dion en haar man Rene Angelil gaat vanaf vandaag door het leven als Rene-Charles. De jongen is het gevolg van een aantal vruchtbaarheidsbehandelingen.

De baby woog bij zijn geboorte 6 pond en 8 ons. Moeder en kind maken het goed.

Met dank aan Buster voor de tip!

DiCaprio kapsel goed voor celstraf

In Afghanistan heeft de Taliban kappers opgepakt en in de cel gesmeten omdat ze het haar van klanten knipten naar voorbeeld van Leonardo DiCaprio in de film Titanic.

Het regime van de Taliban liet om deze reden 28 kappers in de hoofdstad Kabul oppakken. Volgens een kapper in Kabul worden de kappers door de Taliban beschuldigd van het promoten van Anti-Islamitische Westerse haarstijlen.

Volgens een verslaggeefster van de BBC waren de kappers per brief gewaarschuwd door de religie politie van de Taliban om geen Westerse kapsels te knippen. De gearresteerde kappers mogen wel bezoek ontvangen maar de religie politie heeft de macht om de kappers, zonder welke vorm van proces dan ook, voor een periode van een aantal weken vast te houden.

Britse kapsels doken de laatste tijd al steeds vaker op in Kabul, gebaseerd op de Beatles en met name Leonardo DiCaprio, betreffende zijn rol in de film Titanic, die in Afghanistan ook een groot succes was. Hierdoor wilden mensen zelf ook zo'n kapsel, wat door de Taliban echter verboden is. Alle mannen moeten volgens de Taliban gelijk geknipt haar hebben en een volle, ongetrimde baard dragen.

Kappers die toch mensen knipten in de stijl van Leonardo di Caprio zijn nu dus door de Taliban opgepakt en in de cel gesmeten.

Platenlabel stopt rechtzaak tegen napster

TVT Records heeft verklaard niet meer mee te doen aan de rechtzaak die verscheidene labels hebben aangespannen tegen napster. De maatschappij is een van de grootste onafhankelijke platenlabels uit de Verenigde Staten en is de eerste platenmaatschappij die afziet van de juridische strijd tegen de muziekuitwisseldienst Napster. Zelfs Bertelsmann, het mediaconcern dat een strategische alliantie heeft met Napster, heeft zich nog niet teruggetrokken uit de rechtszaak tegen Napster.

Steven Gottlieb, directeur van TVT Records, verklaarde dat de reden voor het laten vallen van de aanklacht tegen Napster de huidige ontwikkeling van Napster is. Het plan is om Napster om te vormen tot een dienst waarvoor gebruikers moeten betalen. "Daarmee kan Napster een belangrijke bron van inkomsten worden voor onze artiesten", aldus Gottlieb tegenover persbureau Reuters. TVT Records brengt onder meer de cd's van Snoop Dogg en Nine Inch Nails uit.

Bertelsmann zal de aanklacht laten vallen zodra Napster is omgevormd tot een betaalde dienst. Andere platenmaatschappijen zien vooralsnog echter geen reden om te stoppen met de rechtszaak tegen Napster.

Dode inbreker na 15 jaar gevonden

Tijdens de renovatie van een huis in de VS deden de bouwvakkers een bizarre ontdekking in de schoorsteen het pand. De mannen vonden een volledig gekleed skelet van een man. Het bleek te gaan om een inbreker die al vijftien jaar vermist werd, zo blijkt uit de gegevens die de politie in de portemonnee van de onfortuinlijke crimineel vond.

In 1985 was er een cadeauwinkel in het gebouw gevestigd. De politie vermoedt dat de boef tijdens zijn inbraakpoging klem kwam te zitten en te overlijden kwam.

Messlikkende hond gered

De 6 maanden oude puppy Kyle is onlangs geopereerd vanwege een wel zeer bijzondere reden: er moest een mes uit zijn lijf verwijderd worden.

Kyle is een nu 6 maanden oude pup, een kruising tussen een Collie en een Staffordshire Bull terrier en moest hoog nodig geopereerd worden. De hond had het rond oud en nieuw voor mekaar gekregen 15 Inch metend mes in te slikken terwijl de hond zelf slechts iets langer was dan het mes.

Dat het mes pas veel later aan het licht kwam was bijzonder, daar de vaste dierenarts van Kyle niks raars kon vinden en de hond verder ook redelijk normaal deed. Pas toen voor de zekerheid een rontgenfoto gemaakt was omdat de hond toch vrij vaak overgaf de laatste tijd, werd het probleem zichtbaar: Een mes zat dwars door het hele lijf van de hond heen, van keel tot staart.

Wonder boven wonder was er nog geen grote schade ontstaan en na een operatie van een uur kon het mes succesvol verwijderd worden. Kyle herstelt gelukkig voorspoedig en is weer helemaal in goede doen.

Tik op het achterwerk mag één keer

Italiaanse bazen mogen het achterwerk van hun vrouwelijke werknemers een keer onbestraft aantikken. Daar zijn echter wel regels voor: het moet spontaan gebeuren en van wellust mag geen sprake zijn. Als een chef meer dan eens een tikje op de bil uitdeelt, geldt dat als seksuele intimidatie. Dat heeft het hof van cassatie in Rome bepaald.

Het oordeel van 's lands hoogste rechterlijke instantie heeft al direct geleid tot verontwaardigde reacties. Parlementslid Allesandra Mussolini sprak van een schande en van een aanslag op de waardigheid van de vrouw.

Het hof velde het oordeel in een zaak van een volksgezondheidsambtenaar. Hij zou de vrouw, bij hem in dienst, zelfs hebben gedreigd met ontslag als zij haar baas zou aangeven. Een rechtbank in Venetië had de man eerder veroordeeld tot achttien maanden cel. In hoger beroep werd hij vervolgens vrijgesproken, waarop het hof er aan te pas kwam. Dat oordeelde dat een geïsoleerde en plotselinge tik op de billen geen misdrijf is.

Het hof heeft een naam hoog te houden als het gaat om omstreden bepalingen. Zo viel vrouwelijk Italië al eerder over het hof heen, toen dit een oordeel velde in het zogenoemde jeansarrest. Een van verkrachting verdachte man werd vrijgesproken, omdat zijn slachtoffer in de ogen van het hof een te strakke spijkerbroek zou hebben gedragen. De rechters meenden dat de broek zo strak zat dat de vrouw wel actief meegeholpen moest hebben om seks mogelijk te maken.
Het hof boog zich ook al eens over het fenomeen voetjevrijen. In dit arrest zeiden de magistraten dat deze handeling niet als daad van seksuele intimidatie kan worden beschouwd, omdat er geen sprake is van lichamelijk contact.

Rare jongens, die Romeinen

(en JaNs bedankt voor de tip)

Yellow kapt ermee

Het jongerenmerk Yellow, een samenwerking tussen KPN, de Postbank, Radio 538 en TMF, houdt op te bestaan. Nu al worden er geen nieuwe Yellowmembers meer aangenomen, en op 1 april is de club compleet ter ziele.

KPN en de Postbank besloten afgelopen week zich terug te trekken uit het jongerenproject. De onderneming is niet rendabel genoeg door een gebrek aan leden. Het streven was om tot 400.000 leden te komen. Uiteindelijk meldden slechts 175.000 jongeren zich voor een jaar aan.
Jongeren konden lid worden van Yellow door een kaart, waarvan er 380.000 werden verstuurd, terug te zenden. Omdat de vooruitzichten slecht waren, besloot Yellow voor 2001 geen nieuwe leden meer te werven, zei directeur H. Steenkamp.

Met Yellow wilden de aangesloten bedrijven het consumentengedrag van jongeren in kaart brengen. Hoe eerder er contact is met klanten uit de doelgroep, hoe groter de kans dat zij trouwe klanten worden, aldus Yellow bij de presentatie in januari 1999. Videoland, Philips, Free Record Shop en Mojo concerts zijn enkele van de bedrijven die de gegevens via Yellow kregen aangeleverd.

Volgens Steenkamp blijken jongeren helemaal niet geïnteresseerd in kortingen. "Jongeren zijn welvarend genoeg om geen korting nodig te hebben", aldus Steenkamp. Hij denkt dat ze wel interesse hebben voor bijvoorbeeld ontmoetingen met bekende artiesten, maar ,,niet genoeg om onze doelstellingen te halen''.

Omdat Yellow pas op 1 april sluit, krijgen bestaande leden hun geeltje niet terug.

Serverproblemen

Zoals wellicht is opgevallen werkt de mysql server vandaag niet helemaal mee. Niet de schuld van de server zelf, maar van de mensen van tweakers.net die zonodig een preview (ook in het Nederlands beschikbaar) moesten schrijven over de Intel Itanium.
Zo'n 40 hardwaresites over de hele wereld linkten ernaar en toen daar ook nog 's Slashdot.org bij kwam werd 't zó druk (200 views per minuut, alleen op het bewuste artikeltje al) dat onze arme mySql server het niet helemaal meer bij kon benen.

Errors en trage pagina's zijn het gevolg.
De problemen zullen wellicht nog even aanhouden, maar het is dus niet iets om je verder zorgen om te maken
Enne, mocht je een reactie plaatsen en het duurt even voor je doorgestuurd wordt, submit de reactie dan ajb niet nog eens. Heb gewoon even geduld. Dat voorkomt dat je dubbele, driedubbele of zelfs vierdubbele posts plaatst..

Rick zit bovenop de server om deze wanneer nodig zo snel mogelijk weer aan te duwen om eventuele downtijden tot een minimum te beperken...

Het einde van de filter-koffie?

Met een uitgebreide reclamecampagne in bushokjes en treinstations, willen Philips en Douwe Egberts deze week de klant attenderen op een nieuw koffie-zet systeem. De Senseo Crema, zoals het nieuwe apparaat heet, moet op korte termijn het gefriemel in de vroege morgen met de filters overbodig maken. Vanaf volgende week ligt de nieuwe koffiezetter in de winkel.

Douwe Egberts heeft vier jaar gewerkt aan het nieuwe koffiesysteem, Philips is er later bij betrokken geraakt. Senseo Cream - Een Philips-design waar ook het DE-merk op is afgebeeld - gaat 129 gulden kosten en verschijnt in de kleuren blauw en ivoor. Het apparaat heeft een afneembare watertank en kan één of twee kopjes koffie tegelijk zetten. Opvallend is het gebruik van 'coffee pads', vergelijkbaar met theezakjes maar dan rond en gevuld met gemalen koffiebonen. Het 'koffiezakje' moet bovenin het apparaat worden gelegd. Binnen een halve minuut zet het apparaat een kopje koffie met dikke crème-laag.

Senseo Crema lijkt aan de buitenkant wat op een espresso-apparaat maar functioneert heel anders. Zo werkt het apparaat niet met hoge maar juist met lage druk en een vrij hoge temperatuur (92 graden Celsius). De koffie heeft bovendien niet de sterke, uitgesproken smaak van espresso maar is - in DE-termen - een 'doordrink-koffie'.

Kopers ontvangen de eerste weken een koffiepakket ter waarde van 30 gulden. Het pakket bestaat uit twee mokken en vier pakken met verschillende smaken: gewoon, mild, sterk en cafeïnevrij. In verschillende grote supermarkten in het hele land staan volgende week kraampjes waar de koffie geproefd kan worden.
Niet alles is nieuw aan Senseo Crema. Ook op de nieuwste pakken koffie ontbreken de vertrouwde DE-spaarpunten niet.

Zôh, nâ irst es un lekkâh bakkie pleuâh

Nilis moet stoppen met voetbal

Luc Nilis (33) zet noodgedwongen een punt achter zijn actieve voetballoopbaan. De voormalige spits van PSV liep bij zijn Engelse club Aston Villa in het begin van het seizoen een dubbele beenbruk op.
Medisch onderzoek heeft nu uitgewezen dat het uitgesloten moet worden geacht dat Nilis zijn oude niveau nog haalt. Voor PSV scoorde hij 110 competitiegoals. Nilis gaat in de toekomst wellicht een functie vervullen bij PSV.

De mededeling dat de loopbaan van Luc Nilis definitief voorbij is, kwam gisteren niet onverwacht. Desondanks was het een moment om even bij stil te staan. Harry van Raaij, voorzitter van PSV, ontving de tijding 'met een traan'. Trainer Erik Gerets dacht alweer aan de toekomst voor Nilis en zei dat hij wel een nieuwe baan voor hem in gedachten had. Bij PSV, dat moge duidelijk zijn. Maar welke functie Nilis zou kunnen krijgen, daar wilde Gerets niet over uitweiden.

Erg jammer, want wat had hij een fenomenale traptechniek. Een gemis voor het voetbal

Mond op mond bij kat

Johan (LWaS) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mond-op-bek-beademing
Elk leven telt. Zo ook het leven van deze door rook bedwelmde kat. Een hulpvaardige politieman probeert op een flatgalerij op zeven hoog de lapjeskat leven in te blazen met een mond-op-bek-beademing. Zijn collega assisteert hem daarbij.

Het onfortuinlijke huisdiertje had te veel rook ingeademd nadat in de flatwoning van zijn baasjes aan de Vlaardingse Koninginnelaan een uitslaande brand was ontstaan. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. De gealarmeerde brandweer trapte de deur van de woning in en vond het bewusteloze katje.

De reanimatie-poging, die in eerste instantie aansloeg, bleek later toch niet levensreddend. Dierenarts Staring, die tegenover de flat woont, constateerde dat het katje was overleden.

Allochtone jeugd eet slecht..

drLiter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Allochtone kinderen gaan steeds vaker zonder ontbijt naar school. Dit blijkt na onderzoek van GG en GD.
In 1998 en 1999 zijn de eetgewoontes van ruim 5000 Amsterdamse schoolkinderen onderzocht. Vooral kinderen tussen de 13 en 15 jaar ontbijten slecht. Bij alle leeftijdsgroepen bleek dat allochtone kinderen slechter ontbijten dan autochtone kinderen.
Populair op scholen zijn vooral frisdrank en snoep uit de automaat. De GG en GD vindt de situatie zorgwekkend. Een goed en stevig ontbijt is niet alleen goed voor de gezondheid, ook de schoolprestaties verbeteren.

Man zonder rijbewijs opgepakt

drLiter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 34-jarige inwoner van Almere die aangifte deed van vermissing van identiteitspapieren, is dinsdag tegen de lamp gelopen nadat bij de aangifte bleek dat hij een 'ontzegging van de rijbevoegdheid' had.
De man deed aangifte bij wijkteam Klimopweg in Noord. Toen agenten hem attendeerden op zijn veroordeling zei de man dat hij lopend was gekomen.
Na de aangifte stapte de man voor het bureau in een auto en reed weg. De agenten renden naar buiten en zetten de achtervolging in. Op de Verlengde Stellingweg werd hij aan de kant gezet en aangehouden.

Excuusbedrijf gat in de Chinese markt

Excuses aanbieden doet niemand graag, en Chinezen al helemaal niet. Want door te erkennen dat je fout bent geweest riskeer je gezichtsverlies op te lopen, en niets is voor een Chinees erger dan dat.

Een slimme ondernemer uit Tianjin, een grote havenstad op twee uur rijden van Beijing, zag in deze verlegenheid een gat in de markt: hij is een excuusbedrijf begonnen.

Zijn bedrijf, "Excuusonderneming" genaamd, biedt namens anderen excuses aan. Mensen die iets goed te maken hebben, schakelen een koerier van het bedrijf in, die met een boodschap en een cadeau het nare karweitje mag opknappen.

Zeker rond het Chinese nieuwjaar (gisteren begon het Jaar van de Slang) komt het bedrijf koeriers tekort. Rond nieuwjaar willen de Chinezen het graag goed maken met mensen wie ze iets hebben aangedaan.

Nobelprijs voor voetbal?

De jaarlijkse Nobelprijs voor de vrede zou dit jaar wel eens een bijzondere winnaar kunnen krijgen: voetbal. De sport is door het Zweedse parlementslid Lars Gustafsson voorgedragen bij het Noorse Nobelcominté in Oslo.

"Voetbal vervult een belangrijke rol en zal die blijven vervullen in de wereld wanneer het aankomt op het kweken van begrip tussen volkeren", aldus Gustafsson.
Soms ontmoeten landen elkaar op het voetbalveld terwijl elk ander contact ondenkbaar zou zijn.

Veel kans zal Gustafsson echter niet maken met zijn nominatie: Voetbal is immers oorlog. Die uitspraak kreeg in 1969 al een letterlijke betekenis toen El Salvador en Honduras met elkaar in een gewapend conflict raakten na een WK-kwalificatiewedstrijd.

Oeps, de verkeerde kant op ....

Burp had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een automobiliste die op de A28 bij Assen-Zuid met een lege tank kwam te staan, heeft een onnodige lange wandeling van maar liefst 13 kilometer gemaakt op zoek naar een tankstation.

Toen de politie haar terug zag lopen met de jerrycan pikten de agenten haar op en brachten haar weer terug naar haar auto. Daar bleek dat ze precies de verkeerde kant was opgelopen: in noordelijke richting was al binnen 2 kilometer een tankstation .

Te aardige telefoniste verliest baan

Het bedrijf YKK in de West-Engelse plaats Runcorn heeft telefoniste Angela Williams terecht ontslagen omdat zij 'te vriendelijk' was. Dit heeft de Liverpoolse rechtbank bepaalt, zo meldt de Britse krant Daily Telegraph. De dertigjarige knoopte een gesprek aan met mensen die het bedrijf belden, in plaats van hen direct door te verbinden.

Volgens een van de directeuren van het bedrijf, dat in Japanse handen is, was Williams niet de juiste persoon op de juiste plaats was. Zij was te vriendelijk aan de telefoon, als telefoniste heb je volgens hem iemand nodig die niet zo aardig is.

Filmfestival Rotterdam van start

Het International Film Festival Rotterdam is gisteravond officieus begonnen met een bijeenkomst 'voor alle Rotterdammers'. In plaats van de traditionele openingsfilm, begon de 30e versie van het evenement met een openbaar programma op het Schouwburgplein. De opening is meteen onderdeel van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa, dit evenement begint aanstaande vrijdag.



In achttien zalen gaat later op de avond het filmprogramma van start met de vertoning van een verrassingsselectie, 5500 gratis kaarten zijn verspreid onder de Rotterdamse bevolking om de opening iets voor de hele stad te maken. De mensen weten wel in welke zaal zij worden verwacht, maar niet welke film(s) zij voorgeschoteld krijgen.

Het festival, dat tot en met 4 februari duurt, laat meer dan driehonderd speelfilms, korte film, video's en cd-roms zien. Verder zijn er diverse tentoonstellingen. Verwacht wordt dat het festival zo'n 300.000 bezoekers zal trekken.

Meisjes (11) bieden klasgenootje te koop aan via Internet

In het Gooise villadorp Blaricum is grote onrust ontstaan over een lastercampagne via het internet, uitgevoerd door vier 11-jarige meisjes van de openbare basisschool.

Op de computers van hun ouders heeft het viertal naar schatting een jaar lang een 11-jarig klasgenootje, ook een meisje, via het internet 'te koop' aangeboden.

De vier meisjes, in de leeftijd van elf jaar, hadden de naam van hun klasgenootje en haar telefoonnummer gepost in babbelboxen, op een pornosite op internet en in een Amsterdamse seksshop: zo'n twaalf maanden lang stond het Blaricumse meisje 'te koop' op Internet.

Het gezin werd een jaar lang telefonisch lastig gevallen.
Het meisje zit inmiddels op een andere school. Haar ouders zijn nog steeds kwaad omdat het hoofd van de school niet heeft ingegrepen: "Het hoofd van de school doet niets! Het slachtoffer vertrekt en de daders zitten er nog!"

Bende straatrovers in Amsterdam

Een bedrijfsuitje is voor zes collega's in de Amsterdamse wijk Osdorp deze week uitgelopen op een ware nachtmerrie.

Het zestal werd 's avonds rond 20.30 uur op het Dijkgraafplein belaagd en beroofd door een groep van ongeveer 20 jongeren. Eén van de slachtoffers had net een winnend Staatslot ingeruild voor 1000 gulden. De vreugde om die prijs was van korte duur, want het bedrag werd gestolen. Plotseling doken overal jongeren met mutsen en capuchons op hun hoofd op.

Geen van de gedupeerden wil, uit angst voor represailles, met naam genoemd worden. Ook is niet bekend bij welk bedrijf deze collega's werkten; ze zijn bang dat de ruiten dan wel eens ingegooid zouden kunnen worden.

Britney Spears is duidelijk aan vakantie toe

deviltje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britney Spears is duidelijk aan vakantie toe. Toen de technici tijdens haar optreden op Rock in Rio even de draad kwijtraakten verloor Britney totaal de pedalen. Net voor de popprinses het podium zou betreden moest de crew een introtape - in het jargon heet zoiets een 'vamp' - laten afspelen, maar door technische problemen viel het bandje een paar keer stil.

Britney, die hierdoor helemaal uit haar gebruikelijke patroon viel, viel meteen ook uit haar rol van braaf en lief meisje. De popdiva begon te vloeken en te
tieren. Britneys scheldtirade werd opgenomen en in Amerika was het slippertje van de zangeres al op de radio te horen.

Oops the mic is on and I didn't realized

De Vries wil einde van gedoogbeleid cafés

Er moet een einde komen aan het gedoogbeleid van gemeenten voor cafés en andere horecagelegenheden. Dat zegt minister De Vries van Binnenlandse Zaken in De Volkskrant.
Als een gemeente constateert dat er in een café een levensgevaarlijke situatie bestaat, dan moet het café onmiddellijk gesloten worden.
De Vries:'Eerst vaststellen dat iets levensgevaarlijk is en vervolgens niet optreden, dat kan dus niet.'

De minister vindt dat een gemeente als eerste verantwoordelijk is voor de veiligheid van burgers in openbare gelegenheden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld VVD-fractievoorzitter Dijkstal, die vindt dat burgers ook een eigen verantwoordelijkheid hebben.

Als het kalf verdronken is dempt men de put...

Madonna laat eigen man dokken voor muziek

Regisseur Guy Ritchie heeft in zijn film 'Snatch' een liedje van zijn vrouw Madonna gebruikt, maar zij heeft hem gewoon voor de rechten laten betalen.
In een scène doet acteur Vinnie Jones de autoradio aan en hoort Madonna’s liedje 'Lucky Star'.

Ritchie kwam er al gauw achter dat Madonna privé en zaken strikt gescheiden houdt.

Ritchie: "Ik wilde eerst ‘Rivers of Babylon’ van Boney M hebben, vanwege de kitcherigheid, maar ze wilden daar zoveel geld voor hebben dat ik dacht ‘ammehoela’. Toen heb ik ‘Lucky Star’ gekozen, maar dat kreeg ik ook niet gratis, dat kan ik je wel vertellen."

Lezen tegen stress

In Engeland hebben ze een nieuw medicijn tegen stress, depressiviteit en slechte gezondheid: lezen. Mensen die met deze klachten bij een dokter aankloppen in West-Yorkshire worden regelmatig doorgestuurd naar een 'bibliotherapeut' in Kirklees. Hier zitten drie therapeuten die advies geven over de te lezen boeken en leesgroepjes sturen. Want juist het praten over je leeservaring schijnt mensen er weer bovenop te helpen.

In Groot-Britannië zijn ruim 5 miljoen depressievelingen. Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie is dit te wijten aan een vergrote communicatie en een verminderd contact. Daarbij komt dan ook nog vaak veel stress. Verwacht wordt dat binnen twintig jaar depressie een van de meest voorkomende klachten zal zijn, na hart- en vaatziekten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.