TV Kapper laat zich beetnemen

Het dagelijkse reallife programma TV Kapper heeft afgelopen vrijdag een verzonnen verhaal uitgezonden. Verslaggeefster Marjolein Straatman van het Algemeen Dagblad besloot het waarheidsgehalte van de TV Kapper te testen. Ze verzon zelf een verhaal, belde de redactie en enkele dagen later kon ze haar zelfverzonnen verhaal in de stoel van de kapper vertellen.

Straatman verzon een smeuïg verhaal. Ze zou een vriend van meer dan twee keer zo oud als zijzelf hebben, in een duur grachtenpand wonen en geen werk of studie hebben, maar leven van haar rijke vriend. De TV Kapper trapte overal in. Straatmans verhaal werd opgenomen en uitgezonden.

De programmadirecteur van de TROS, Huib Boermans, vindt het niet zo erg dat er een zelfverzonnen verhaal kan worden uitgezonden. "Ik weet niet beter of de redactie screent de kandidaten, maar natuurlijk kun je niet voorkomen dat iemand daar doorheen glipt met een zelfverzonnen verhaal," aldus Boermans.

De TV Kapper, op werkdagen te zien op Nederland 2, doet het overigens niet zo goed qua kijkcijfers. Momenteel scoort het programma de helft van wat het zou moeten scoren aan marktaandeel. Als de komende weken niet meer mensen naar het programma kijken, wordt het verschoven van 19.00 naar 17.00 uur.