FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 22 januari 2001

Man ketent zoon aan spoorrails

Een spoorwegwerker in Roemenië wordt ervan verdacht zijn zoon gestraft te hebben door hem aan een stuk rails in de tuin vast te ketenen. De man deed dit als de jongen zich niet gedroeg of thuiskwam met slechte cijfers.

De jongen sliep nachten in een hondehok, terwijl het buiten vroor. Hij werd gered door de politie nadat de buren alarm hadden geslagen. Moeder en zoon zijn inmiddels ondergedoken, vaderlief wacht in een cel op wat komen gaat.

Woef

'Geen jeans in Oval Office'

Hij zit nog maar net in het zadel of hij laat van zich horen. President Bush wil in zijn kantoor geen spijkerbroek of t-shirt zien, vanaf nu komt het personeel er alleen in nette kleding binnen.

Had Clinton hier geen problemen mee, Bush junior wil dat iedereen zich gedraagt 'op een manier die de waardigheid van het presidentschap en het Witte Huis onderstreept' En dat kan dus niet met een spijkerbroek aan.

Daarbij moet zijn personeel zich ook netjes gedragen, beleefd zijn en nooit arrogant zijn.

Zou een zwaar baantje worden voor mij...

Driejarige bij club hoogbegaafden

Het jongste lid dat ooit aantrad tot de Mensa, een internationale club van mensen met een hoog IQ, was 3 jaar en tien maanden. Het meisje, dat inmiddels zes jaar is, maakte twee maanden eerder de IQ-test, waar ze 158 mee scoorde. Hiermee hoort ze bij de beste 2% van de wereld en dat al op zo'n jonge leeftijd. Vorig jaar werd er nog een vierjarig meisje aan de club, die inmiddels zo'n tienduizend leden telt, toegevoegd.

Zo'n hoog iq, is dat nou gezond?

Vrouw wint 7,5 miljoen in lotto door foutje

Je kent het misschien wel. Je staat bij de sigarenboer en je wilt een staatslot kopen. Maar dan natuurlijk wel met 'lucky' eindcijfers. Dus kies je je eigen leeftijd, die van je vrouw, man, ouders of je kleine broertje.

Een vrouw in Engeland vulde als één van de 6 cijfers in de lotto de leeftijd van haar man in, 47. Laat de beste man nou net 46 zijn. Foutje dus, maar wel een gelukkig foutje, het leverde het echtpaar meer dan 7,5 miljoen gulden op!

De vrouw koos de leeftijden van haar twee zoons, de lengte van haar huwelijk, haar eigen leeftijd, die van haar zwager en de foute leeftijd van haar man als cijfers uit. Het leverde haar een flinke smak geld op.

Oudste man ter wereld wordt 112 jaar

Fokker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Italiaanse herder is vandaag, 22 januari, 112 jaar geworden en hiermee staat hij geregistreerd als oudste man van de wereld in het Guinness Book Of World Records.

Hij zegt dat het geheim van lang leven bestaat uit het elke dag drinken van een glaasje wijn.

Mwoah, ik drink ieder weekend een glas of 25 .. moet ik toch zeker 200 worden

Mist bij Schiphol zorgt voor vertragingen

astra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dichte mist zorgt voor ernsitge vertragingen op onze nationale luchthaven Schiphol. Een toestel heeft al uit moeten wijken naar een ander vliegveld. Aankomende vluchten komen gemiddeld een uur te laat binnen, vertrekkende vluchten hebben gemiddeld bijna anderhalf uur vertraging.

Volgens een woordvoerdster van Schiphol is het zicht op de luchthaven, afhankelijk van de baan, beperkt tot 600 à 900 meter. Landende toestellen gebruiken de Zwanenburgbaan. Starten gebeurt vanaf de Buitenveldertbaan en deels op de Kaagbaan.

Mens oorzaak opwarming aarde

Het wordt steeds duidelijker dat de mens verantwoordelijk is voor het opwarmen van de aarde. Dat zegt het Klimaatbureau van de Verenigde Naties, het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), in een vijfjarig rapport.

In een vorige versie van het rapport werd nog getwijfeld aan de invloed van de mens op het broeikaseffect. Nu zegt het IPCC dat de mens de toename van kooldyioxide in de atmosfeer veroorzaakt. De aarde is de laatste duizend jaar nog niet zo warm geweest. De gemiddelde temperatuur zal deze eeuw tussen de 1,6 en 5,8 graden stijgen. Dit is twee keer zoveel als gedacht.

Volgens het rapport stijgt de zeespiegel door de opwarming van de aarde soms wel met een meter. In de vorige eeuw steeg de zeespiegel al met 10 tot 20 centimeter.

Volgens de onderzoekers moet Nederland vooral rekening houden met meer neerslag. Rob van Doorlandt, verbonden aan het KNMI, bevestigt dit. "Het gaat om 3 procent meer neerslag per graad opwarming, ook Nederland zal daar niet aan ontkomen. Als de aarde verder opwarmt, komt er meer water in de atmosfeer en dat komt ook weer naar beneden in de vorm van regen. West-Europa zal daardoor natter worden."

Gemeenten bulken van het geld

Nederlandse gemeenten bulken van het geld. Veel steden en dorpen hebben een overschot op hun begroting. Dit komt onder meer doordat het Rijk de gemeenten meer geld heeft gegeven dan oorspronkelijk het plan was.

Gemeenten en provincies hadden in 2000 vijf procent meer in kas dan in 1999. In harde munt komt dit neer op een bedrag van ruim 1,5 miljard euro (3,5 miljard gulden). Behalve meer geld van het Rijk, kregen gemeenten extra inkomsten binnen door de verkoop van plaatselijke kabelbedrijven en nutsondernemingen. Dit staat in de uitgave Binnenlands Bestuur, zo meldt De Telegraaf.

Nederlanders hebben vorig jaar bovendien ruim 7 procent meer gemeentebelasting betaald dan het jaar daarvoor. Een woordvoerder van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) vindt dat de gemeentebelastingen vorig jaar wel aan de hoge kant waren. Volgens hem wist men bij het opmaken van de begroting voor 2000 nog niet dat gemeenten zo veel extra geld binnen zouden krijgen.

Het overschot op de begroting is ook het kabinet opgevallen. Zij laat nu een onderzoek uitvoeren naar deze reserves.

Productie cocaïne en heroïne loopt terug

Voor het eerst in tientallen jaren loopt de productie van cocaïne en heroïne in de wereld terug. Dat blijkt uit een VN-rapportage die maandag in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is gepubliceerd.
De teelt van coca-bladeren en de productie van cocaïne is tussen 1992 en 1999 met circa 20 procent afgenomen. De productie van opium, de grondstof voor heroïne, is alleen al in 1999 met 17 procent gekelderd. Belangrijke reden hiervoor is dat steeds meer landen de handel in harddrugs de oorlog hebben verklaard.

De belangrijkste leveranciers van illegale opium zijn Afghanistan en Myanmar (Birma). Colombia is goed voor tweederde van de internationale cocaproductie. Volgens schattingen van de Verenigde Naties gebruikten eind jaren negentig in de wereld circa 180 miljoen mensen illegale drugs.

Harvard niet meer zo prestigieus

De Amerikaanse Harvard Business School is zijn eerste plaats kwijt op de ranglijst van managementsopleidingen. Uit een ranglijst van internationale managementsinstituten die de Britse zakenkrant Financial Times jaarlijks opstelt, blijkt dat de eerste plaats nu is weggelegd voor de Wharton-opleiding van de universiteit van Pennsylvania.

Wharton heeft de eerste plaats onder opleidingen tot Master of Business Administration (MBA) verdiend door zijn ruime onderzoeksmogelijkheden. Ook de variatie in nationaliteiten van zijn studenten leidde ertoe dat Harvard voor het eerst van de koppositie is verdreven, aldus de Financial Times.

Het beste Europese instituut is de Franse Insead-opleiding. Het staat op de zevende plaats. Vorig jaar begon prins Constantijn, de jongste zoon van koningin Beatrix en prins Claus, daar met zijn MBA-opleiding. Zijn broer Johan-Friso heeft daar ook op school gezeten. Insead verdrong Londen Business School naar de achtste plek.

Er staan drie Nederlandse opleidingen op de ranglijst. De hoogste plaats voor een Nederlands instituut is de 27ste. Die eer is weggelegd voor Rotterdam School of Business. Nijenrode in Breukelen staat op de zeventigste plaats.

Ben ik blij dat ik B.A. doe in Rotterdam

President biedt hacker baan aan

De Bulgaarse president Stoyanov heeft maandag een baan aangeboden aan een computerkraker. De jongeman, die zichzelf Kubaka noemt, kraakte de officiële presidentiële website als protest tegen de werkloosheid en de troosteloze vooruitzichten van de Bulgaarse jeugd.

Kubaka: "Mijn ouders leven in ellendige omstandigheden en ik kan geen werk vinden zonder de juiste connecties te hebben. De meeste van mijn vrienden beproeven hun geluk in het buitenland, wat blijft er dan nog over?"

President Stoyanov zei in een interview met de sensatiekrant 24 Chasa dat Kubaka in veel opzichten gelijk heeft. "Als de jongen me zou bellen, kan hij zo voor me gaan werken", aldus de president. Een enquête heeft aangetoond dat ongeveer 70 procent van de bevolking Kubaka's gedrag goedkeurde.

Britney uitgejouwd in Brazilië

Wederom wat Britney nieuws. Ondanks haar enorme populariteit is Britney Spears tijdens het Rock In Rio-festival een nummer lang uitgejouwd.
Tijdens het nummer ‘Lucky’ verschenen er gigantische afbeelding van de Amerikaanse vlag op grote videoschermen. Dit was het Braziliaanse publiek iets te gortig.

Na aanvankelijk boe-geroep zwol de antipathie aan en begon het 210.000 koppige publiek luid "Bra-zil, Bra-zil" te joelen en te schreeuwen.

Belgen weigeren strippende baas

Het Adecco-reclamefilmpje, waarin een strippende baas een toekomstige werkneemster een contract voorhoudt, wordt geweigerd door de Waalse omroep RTBF. De Jury voor Eerlijke Praktijken inzake Reclame (JEP) geeft de omroep groot gelijk en vindt dat de stuitende reclame geweerd zou moeten worden door alle Belgische zenders. De Vlaamse omroepen hebben echter nog geen klachten gehoord en blijven het spotje voorlopig gewoon uitzenden.

Het is niet de eerste keer dat de Walen bezwaar hebben tegen een reclamefilmpje. Ook eerdere reclames van Adecco vielen bij de Franstalige Belgen in het verkeerde keelgat. Het gaat hier om de spotjes met bedrijfsleiders die prostitueren en werknemers die een nieuwe collega opwachten bij een bevalling.

Overvaller bekoopt vlucht met de dood

Thurminator had ons via de newssubmit het volgende te melden: Maandag 22 januari.

Een 25-jarige Arnhemmer heeft zijn vlucht na een mislukte overval in Arnhem zaterdagmiddag met de dood moeten bekopen.

In de onterechte veronderstelling dat de politie hem op de hielen zat, veroorzaakte hij bij een inhaalmanoeuvre op de rijksweg naar Ede een frontale botsing. Die was voor hemzelf direct fataal, zijn handlanger bleef ongedeerd. De inzittenden van de twee andere, betrokken personenauto's kwamen er met relatief lichte verwondingen vanaf.

Daarvoor had het tweetal getracht bij een sigarenboer in Arnhem de kassalade mee te nemen. Zij hadden de pech dat de 63-jarige eigenaar met een stuk hout van zich afsloeg. Bovendien kreeg deze hulp van een klant. Het duo besloot er onverrichter zake vandoor te gaan.

Paus benoemt 37 nieuwe kardinalen

Thurminator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paus Johannes Paulus II heeft gisteren aangekondigd dat hij in één keer zevenendertig nieuwe kardinalen benoemt. Met dit opmerkelijk grote aantal benoemingen drukt hij een zwaar persoonlijk stempel op het college dat te zijner tijd zijn opvolger zal kiezen.

Slechts tien leden van het college zitten er nog van voor de tijd van Johannes Paulus. Vanouds bestond het kiescollege, dat in conclaaf gaat na het overlijden van een paus, uit honderdtwintig kardinalen, maar de paus kondigde gisteren aan dat hij breekt met deze traditie. Van nu af aan zullen honderdachtentwintig kardinalen bevoegd zijn om een nieuwe kerkvorst te kiezen.

De zevenendertig nieuwe kardinalen komen uit vijf continenten. Onder de Italianen is Giovanni Battista Re, een naaste medewerker van de paus, wiens naam steeds opduikt als er gesproken wordt over mogelijke opvolgers voor de 79-jarige kerkvorst.

Tranen bij de familie Bush

Thurminator had ons via de newssubmit het volgende te melden: maandag 22 januari.

Aan de vooravond van de grote dag hadden beiden zich afgevraagd of ze hun emoties de baas zouden kunnen blijven. De zoon nam zich voor niet te lang naar zijn vader te kijken, uit vrees dat hij anders voor het oog van de wereld in snikken zou uitbarsten.

Toen de 54-jarige George Walker Bush zaterdag voor het eerst werd aangesproken als 'Mister President', wreef zijn 76 jaar oude vader zich de tranen uit de ogen. Er brak daarna een kort, geforceerd lachje door op het gelaat van de oude Bush, een lachje dat aangaf dat hij vocht tegen een opkomende huilbui.

In veertig jaar was het niet meer voorgekomen dat een vader kon aanschouwen hoe zijn zoon de eed aflegde als president van de Verenigde Staten. En het was pas de tweede keer in de geschiedenis, sinds de inauguratie van John Quincy Adams in 1825, dat de zoon van een voormalig president zichzelf president mag noemen.

'Dit is een magnifieke dag', sprak Bush jr. 's avonds op het Inauguratie Bal in het Ronald Reagan Building in de hoofdstad. 'Dit is een schitterende ervaring.' Een beetje stuntelig voegde Amerika's 43e president eraan toe dat hij de vrede zal bewaren. 'Maar het is nu niet de tijd voor speeches. Het is nu tijd om te dansen.'

Waarna hij, tot enthousiasme van de duizenden supporters in de zaal, samen met de in een rode avondjurk gegoten First Lady Laura Bush over het podium zwierde, op de tonen van een wals, afkomstig uit de koperen instrumenten van de United States Marines Band.

Overigens schijnt tijdens het dansen ook het een en ander mis te zijn gegaan: FokForum-topic

Anna Kournikova zorgt voor vuurwerk

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Anna Kournikova is maandag op de Australian Open opgeschrikt door Bengaals vuurwerk. De Russische nam het in de derde ronde van het dubbelspel met haar Oostenrijkse partner Barbara Schett op tegen het Japanse koppel Asagoe/Yoshida toen er in haar vak vuurwerk werd gegooid dat een oranje rookwolk veroorzaakte. Het duo uit Japan serveerde op dat moment voor de set.

De Japanse vrouwen renden in paniek de baan af. Kournikova en Schett bleven redelijk kalm en werden door veiligheidsmensen naar de zijkant van de baan begeleid. Het vuurwerk liet een brandplek achter op de baan. Na reparatie van de ondergrond werd de wedstrijd hervat. Kournikova en Schett wonnen met 2-6 6-3 6-3. De daders, twee tieners, zijn aangehouden.

Kournikova en Schett zeiden na afloop niet bang te zijn geweest. "Het was even schrikken, maar het was geen bom of zo. We werden meteen goed opgevangen door de veiligheidsmensen." Schett had aanvankelijk niets in de gaten. "Ik zag opeens die grote ogen bij Anna. Toen zag ik dat ding op de baan liggen en was alles oranje."

Cricketers toch niet zo netjes

De beerput in het eens zo keurige cricket opent zich steeds verder. Bekende cricketers, onder wie aanvoerders van nationale teams, hadden seks met prostituees in hotels in Sydney als beloning voor corrupte deals met een Australische gokbaas. De Pakistaanse cricketer Qasim Omar deed deze pikante onthulling aan de Britse krant The Observer.
De buitenlandse cricketers zouden in ruil voor de seks expres slecht hebben gepresteerd tegen Australische teams. De Australische bond reageerde 'verontrust' op de beweringen. Volgens de bond speelden de gebeurtenissen zich af in de periode 1984-1987 en was geen enkele Australische speler of official betrokken.

De internationale cricketfederatie ICC is een onderzoek begonnen en gaat de prostituees ondervragen. Omar gaf de ICC 23 namen door. Naar de bewuste Australische bookmaker wordt ook gezocht. ,,Het Australische publiek moet nu niet denken dat de reputatie van cricket is geschaad'', meende bestuurslid Speed van de Australische bond.

In een ander onderzoek naar wereldwijde corruptie in het cricket is de bekende Australische cricketer Mark Waugh opgeroepen voor verhoor. Hij zou geld hebben aangenomen van de Indiase bookmaker MK Gupta. Waugh ontkent en zei niet bij het verhoor te verschijnen.

Eerste mens was insecteneter

Termieten waren het favoriete tussendoortje van de eerste mensen op aarde. Dat stellen Zuid-Afrikaanse en Franse onderzoekers na bestudering van 's werelds oudst bekende beenderwerktuigen.

De tussen de één en twee miljoen jaar oude botten werden volgens de onderzoekers gebruikt voor het uitgraven van termietenheuvels. De witte mieren kunnen volgens de wetenschappers vanwege hun proteïnen, vetten en essentiële aminozuren een belangrijkere rol in het dieet van de eerste mens hebben gespeeld dan tot nu toe werd aangenomen.

Dat de eerste mensen in Zuid-Afrika insecteneters waren, wordt ondersteund door opgravingen in hetzelfde gebied van botten van termieteneters zoals stekelwolven, stekelvarkens en grote miereneters. Dat duidt er volgens de onderzoekers op dat er op de vindplaatsen in Zuid-Afrika voldoende witte mieren aanwezig waren.

TV Kapper laat zich beetnemen

Het dagelijkse reallife programma TV Kapper heeft afgelopen vrijdag een verzonnen verhaal uitgezonden. Verslaggeefster Marjolein Straatman van het Algemeen Dagblad besloot het waarheidsgehalte van de TV Kapper te testen. Ze verzon zelf een verhaal, belde de redactie en enkele dagen later kon ze haar zelfverzonnen verhaal in de stoel van de kapper vertellen.

Straatman verzon een smeuïg verhaal. Ze zou een vriend van meer dan twee keer zo oud als zijzelf hebben, in een duur grachtenpand wonen en geen werk of studie hebben, maar leven van haar rijke vriend. De TV Kapper trapte overal in. Straatmans verhaal werd opgenomen en uitgezonden.

De programmadirecteur van de TROS, Huib Boermans, vindt het niet zo erg dat er een zelfverzonnen verhaal kan worden uitgezonden. "Ik weet niet beter of de redactie screent de kandidaten, maar natuurlijk kun je niet voorkomen dat iemand daar doorheen glipt met een zelfverzonnen verhaal," aldus Boermans.

De TV Kapper, op werkdagen te zien op Nederland 2, doet het overigens niet zo goed qua kijkcijfers. Momenteel scoort het programma de helft van wat het zou moeten scoren aan marktaandeel. Als de komende weken niet meer mensen naar het programma kijken, wordt het verschoven van 19.00 naar 17.00 uur.

Gladiator wint Golden Globe

Het Romeinse filmspektakel Gladiator heeft maandag in Beverly Hills een Golden Globe gewonnen voor het beste filmdrama. De film van regisseur Ridley Scott vertelt het verhaal van een Romeinse generaal die wordt verdreven en als slaaf en gladiator terugkeert naar Rome om wraak te nemen op de man die zijn familie liet vermoorden.

De Globe voor de beste comedyfilm ging naar de rockmuziek film Almost Famous van Cameron Crowe.

Het is de 58ste keer dat de buitenlandse pers in Hollywood de Golden Globes uitdeelt. De uitreiking van de Golden Globes wordt vaak gezien als een graadmeter voor de Oscars in maart.

De prijs voor beste acteur in een filmdrama ging naar Tom Hanks voor zijn rol in Castaway. Julia Roberts won in dezelfde categorie die prijs voor beste actrice in de film Erin Brockovich. George Clooney en Renee Zellweger sleepten Globes in de wacht door hun komische optredens in respectievelijk Oh Brother Where Art Thou en Nurse ! Betty.

De film Crouching Tiger, Hidden Dragon van de Taiwanese regisseur Ang Lee kreeg de prijs voor de beste buitenlandse film. Lee won tevens de prijs voor de beste regisseur.

Al Pacino werd door de buitenlandse pers in Hollywood geëerd met de Cecil B. DeMille-prijs voor zijn gehele oeuvre. De 61-jarige acteur kreeg een staande ovatie toen hij de prijs in ontvangst nam. Tot het bekendste werk van Pacino behoort de Godfather-trilogie van regisseur Francis Ford Coppola. Voor zijn rol in Scent of a Woman kreeg hij in 1993 zowel een Golden Globe als een Oscar.

Clinton zegt First Cat vaarwel

Bill Clinton heeft zaterdag niet alleen afscheid genomen van het Witte Huis,maar ook van zijn kat Socks. De 9-jarige Socks,die in 1993 haar intrek nam in het Witte Huis, mag niet mee naar de nieuwe woning van de familie-Clinton in Chappaqua, New York. Socks kan het niet vinden met Buddy, de bruine labrador van de Clintons, die in 1997 in het Witte Huis kwam wonen. Er brak een oorlog uit tussen beide, die Clinton ondanks zijn alom geprezen diplomatieke gaven niet kon bezweren. Betty Currie, Clintons secretaresse () in het Witte Huis, heeft zich nu ontfermd over Socks. De kat gaat bij haar wonen.

Vertoning Ajax-film verloopt rustig

De vertoning van de documentaire 'Ajax, daar hoorden zij engelen zingen' in Utrecht is zondag zonder problemen verlopen. Eerder werd de film in deze stad uit de roulatie gehaald na bedreigingen van FC Utrecht-aanhangers. Bezoekers werden daarom gefouilleerd en de politie hield met twintig mensen de bioscoop en de omgeving in de gaten.

Op initiatief van een aantal bekende Utrechters werd na een handtekeningenactie afgesproken dat de film zondag twee keer te zien zou zijn in een Utrechtse bioscoop. Na Rotterdam is Utrecht daardoor de tweede stad waar de documentaire van Roel van Dalen wordt vertoond. ,,Het is wat surrealistisch, maar ik begin inmiddels aan de aanwezigheid van politie en beveilingsmensen te wennen bij het vertonen van mijn film'', stelde deze na afloop.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.