Microsoft werkt aan Napster-variant

Fear! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het project heeft de codenaam Farsite meegekregen, zo schrijft ZDNet. Het zou nog jaren duren voordat Microsofts eigen Napster commercieel op de markt komt, áls het al ooit zo ver komt. Het lijkt erop dat Microsoft peer-to-peer software achter de hand wil hebben voor het geval dergelijke uitwisseldiensten mainstream en helemaal legaal worden.

Overigens zou Farsite meer weghebben van Gnutella dan van Napster. In tegenstelling tot Napster maakt Farsite helemaal geen gebruik van centrale servers, zo is de bedoeling. Bestanden moeten rechtstreeks tussen computers kunnen worden uitgewisseld, ook de zoekopdrachten komen niet bij een centrale server terecht.

Bill Bolosky – leider van het Farsite-project – denkt aan 100.000 computers die aan elkaar worden gekoppeld, waarop 10 miljard bestanden kunnen staan oftwewel 10 tot de macht 16 aan bytes. Ook de Berkeley-universiteit broedt op peer-to-peer software: OceanStore. Dit project is een stuk ambitieuzer: 10 miljard aan elkaar gekoppelde computers.

Sorry hoor, maar in combinatie met de X-Box, .NET en Whistler is Mircosoft toch echt heel goed bezig