Aangereden olifant maakt stampij

Een olifant heeft nogal wat stampij gemaakt in Bangkok. Het vijfjarige beest had zijn achterpoten gebroken toen hij werd aangereden door een te hard rijdende auto. De eigenaar, die het beest gebruikte om te bedelen, werd door de aanrijding van de rug van de dikhuid geslingerd en verloor door de harde landing op het asfalt zijn bewustzijn.

Na de botsing, afgelopen dinsdag, raakte de gewonde olifant flink in paniek, wat voor nogal wat chaos zorgde in het zuidoosten van de Thaise hoofdstad. Gewonden vielen er daarbij niet. Hoe het met de automobilist is afgelopen is onbekend. De olifant, die luistert naar de naam Dear, eet inmiddels weer. Hij is nog wel aan de antibiotica en de pijnstillers, zei dierenarts Alongkorn Mahannop.

Volgens Alongkorn zwerven er in totaal dertig tot veertig olifanten door de straten van Bangkok, bereden door bedelaars. Het stadsbestuur heeft van alles geprobeerd om de olifanten uit het straatbeeld te weren, maar tot nu toe zonder veel succes. Dear en zijn eigenaar zullen worden teruggestuurd naar Surin, 340 kilometer ten noordoosten van Bangkok. Dat is de stad waar beide vandaan komen.