FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 5 oktober 2000

Gordon ging nog even verder

Aan het einde van de live uitzending van vanavond zong Gordon op het dak van de studio het openingslied voor de bewoners. Nadat de uitzending was afgelopen herhaalde hij het nummer nog een keer op aandringen van de gelukkige bewoners.

Dan roepen ze dat hij 'Kon ik nog maar even bij je zijn' moet zingen. Nadat hij het eerste couplet is ingestart gaat er echter 'vanalles mis' (Gordon's woorden) met de muziekband. Na een paar minuten wachten is deze nog niet in orde en begint de a capella poging. Tegen elkaar aan hangend zingen de bewoners uit volle borst mee. De blijdschap en emotie is van hun gezicht af te lezen.

Dan is de band weer in orde en zet Gordon het nummer 'Never nooit meer' in. Hoewel dit niet echt het aangevraagde nummer is, zijn de bewoners toch dolgelukkig met dit concert.

Als aflsuiting doet Gordon nog een dansje en zingen de bewoner in koor "Gordon bedankt! Gordon bedankt!"

En dan is het *nog* niet afgelopen. Gordon zingt nòg een derde het Big Brother beginlied. Misschien om betere beelden van de bewoners te krijgen voor de video-clip?

Majoor Aguilera

Christina Aguilera is bezig de Majoor Boszhart van Amerika te worden, want ze heeft wéér iets bedacht om haar liefdadigheid te tonen.
Om haar fans in de gelegendheid te stellen iets goeds te doen voor de maatschappij, heeft ze haar eigen creditcard gelanceerd. Voor iedere transactie wordt een klein percentage van het bedrag over gemaakt op de Christina Aguilera Foundation, een liefdadigheidsinstelling voor zieken, daklozen en misbruikte kinderen.

How would you like to pay ? Visa, Mastercard, American Express, Discover ?
No, Aguilera !

Tv is taboe

Het SGP-raadslid P.van den Broek uit Randwijk mag op 15 november niet aan de verkiezingen meedoen, omdat hij thuis een televisie heeft staan.

De Staatkundig Gereformeerde Partij verbiedt het hebben van een tv, omdat het medium 'verkeerde informatie' in de huiskamer brengt. TV-bezitter Van den Broek vindt dat je als SGP-er best een tv mag hebben. Hij vindt het verbod vreemd, omdat zijn partij het bezit van internet of een radio niet afkeurt. De verkiezingen in Randwijk zijn overigens nodig na een gemeentelijke herindeling.

Consumenten niet meer prijsbewust

De supermarkten in ons land kunnen wel ophouden met het stunten met prijzen. Klanten zijn namelijk lang niet zo prijsbewust als altijd is aangenomen.

Slechts 6 procent van de mensen die boodschappen doet weet de juiste prijs te noemen van doorsnee merkproducten, meldt het Foodmagazine. Als prijzen geschat moeten worden, noemt vier op de tien mensen een bedrag dat 25 procent (of meer) te hoog of te laag is. De prijsoorlog die supers als C1000 en AH begin dit jaar begonnen, is achteraf dan ook zinloos gebleken. Vrijwel alle klanten bleven hun eigen super trouw.

Martinitoren behoed tegen zuuraanval

Mannen die na een avondje stappen heel nodig moeten plassen kunnen voortaan niet meer op de beschutte plek tussen de poten van de Martinitoren in Groningen gaan staan. De ruimte is namelijk gesloten om de toren te redden van de zuuraanval. De toren heeft zwaar te lijden onder de enorme hoeveelheid urine die zich in de loop der jaren in de dikke stenen muren heeft opgehoopt. Elk zandsteenblok aan de voet van de toren heeft vele liters vocht geabsorbeerd. Om de wildplassers nu te weren, wordt er een smeedijzeren hek rond de poten aangebracht. Totdat het hek geplaatst is, zijn de onderdoorgangen dichtgespijkerd. Met deze oplossing lijkt na eeuwen het urineprobleem voor de Martinikerk te zijn opgelost.

VVD en CDA tegen voorstel Borst

VVD en CDA zijn tegen een verbod op tabaksreclame in Nederland, waar minister Borst van Volksgezondheid naar streeft. De liberalen en christen-democraten zien meer in de richtlijnen die tot stand zijn gekomen in overleg met de tabakssector. PvdA en D66 willen juist snel een verbod. "Zelfregulering is belangrijker dan allerlei ge- en verboden, waarvan het de vraag is of die te handhaven zijn", zegt CDA-Kamerlid Buijs. Ook de liberalen vinden het huidige convenant voldoende.
"Daarin wordt reclame gericht op jeugdigen niet toegestaan. Dus niet adverteren in de buurt van scholen en geen cadeautjes uitdelen aan de jeugd", zegt fractiespecialist Blok.

De VVD'er vindt echter een reclameverbod voor tabak voor volwassenen volstrekt onlogisch. "Het product is niet verboden en een verbod op reclame tast dan de vrijheid van meningsuiting aan." Blok meent dat tabak niet anders mag worden behandeld dan andere producten die slecht zijn voor de gezondheid, zoals vet eten. "Mensen moeten zelf weten wat ze willen gebruiken".

CDA'er Buijs vindt het verheugend dat het Bureau Voorlichting Tabak heeft aangegeven met minister Borst te willen praten over een Nederlandse richtlijn, nu het Europees Hof een Europees verbod op tabaksreclame nietig heeft verklaard. Buijs vraagt zich ook af of een nationaal verbod houdbaar is in het licht van de Europese regelgeving.

PvdA-woordvoerder Oudkerk vindt dat de minister veel te traag is met het verbod. "Als ze niet had gewacht op de Europese richtlijn, die er nu dus niet komt, was er allang nationale wetgeving geweest."
Oudkerk vindt richtlijnen niet genoeg.
"De industrie heeft baat bij veel verkoop, dus die zal alle mazen van de regelgeving gebruiken, om mensen, lees de jeugd, aan het roken te krijgen."

Ook D66 vindt het 'terecht' dat Borst nu werk gaat maken van een Nederlands verbod. Bij toeval praat de Tweede Kamer donderdagavond over tabaksreclame. Dat gaat over Kamervragen die de SP in 1995 had gesteld. Borst zou toen de antwoorden hebben aangepast ten gunste van het ministerie van Economische Zaken.

Napster enkele uren onbereikbaar

De populaire internetdienst voor het uitwisselen van muziekbestanden Napster is woensdag enkele uren niet bereikbaar geweest. De ruim 30 miljoen Napstergebruikers konden enige tijd geen muziek downloaden via de uitwisseldienst.

De onbereikbaarheid was niet het gevolg van de deze week heropende rechtszaak tussen Napster en de muziekbranche. Volgens een woordvoerder van het internetbedrijf was de oorzaak van technische aard.

Maandag werd het proces hervat dat de brancheorganisatie RIAA (Recording Industry Association of America) namens de Amerikaanse muziekindustrie tegen Napster heeft aangespannen. Een beroepshof bestaande uit drie rechters hoorde van beide partijen de argumenten aan over de vraag of de dienst nu wel of niet mag voortbestaan. De rechters hebben de zaak voorlopig opgeschort omdat er aanvullend onderzoek nodig is. Een vonnis kan nog weken en mogelijk maanden op zich laten wachten.

Afgelopen zomer zag het er slecht uit voor Napster. In juli oordeelde een districtsrechter dat de muziekaanbieder alle met copyright beschermde nummers van de uitwisseldienst moet halen. Dat betekende in feite het einde van Napster. Het vonnis werd twee dagen later opgeschort in afwachting van de zaak in hoger beroep.

Aangereden olifant maakt stampij

Een olifant heeft nogal wat stampij gemaakt in Bangkok. Het vijfjarige beest had zijn achterpoten gebroken toen hij werd aangereden door een te hard rijdende auto. De eigenaar, die het beest gebruikte om te bedelen, werd door de aanrijding van de rug van de dikhuid geslingerd en verloor door de harde landing op het asfalt zijn bewustzijn.

Na de botsing, afgelopen dinsdag, raakte de gewonde olifant flink in paniek, wat voor nogal wat chaos zorgde in het zuidoosten van de Thaise hoofdstad. Gewonden vielen er daarbij niet. Hoe het met de automobilist is afgelopen is onbekend. De olifant, die luistert naar de naam Dear, eet inmiddels weer. Hij is nog wel aan de antibiotica en de pijnstillers, zei dierenarts Alongkorn Mahannop.

Volgens Alongkorn zwerven er in totaal dertig tot veertig olifanten door de straten van Bangkok, bereden door bedelaars. Het stadsbestuur heeft van alles geprobeerd om de olifanten uit het straatbeeld te weren, maar tot nu toe zonder veel succes. Dear en zijn eigenaar zullen worden teruggestuurd naar Surin, 340 kilometer ten noordoosten van Bangkok. Dat is de stad waar beide vandaan komen.

Morning-after pil uitgedeeld op school

De Franse Nationale Assemblee is donderdag met ruime meerderheid akkoord gegaan met een wetsontwerp dat het mogelijk maakt op middelbare scholen de morning-afterpil uit te delen. Het wetsontwerp, dat was ingediend door de socialistische regering, moet nu nog door de Senaat worden goedgekeurd.

De 'pilule du lendemain', die binnen 72 uur na de geslachtsgemeenschap moet worden ingenomen, voorkomt dat een eventueel bevruchte eicel zich in de baarmoeder nestelt. Het middel, in Frankrijk te koop onder de merknaam Norlevo, kan zonder recept voor ongeveer twintig gulden bij de apotheek worden gekocht. Vorig jaar gaf onderminister van onderwijs Segolene Royal aan schoolverpleegkundigen toestemming de pil uit te delen aan leerlingen die onveilig hadden gevrijd. Daarop oordeelde de Franse Raad van State dat het middel wettelijk niet in aanmerking kwam voor vrije distributie.

Minister van onderwijs Jack Lang zei dat in de zes maanden dat de pil op scholen verkrijgbaar is geweest 7.074 tieners, van wie 4.720 minderjarigen, om de pil hadden gevraagd en 1.678 er een hadden gekregen.
In Frankrijk worden per jaar ongeveer 10.000 minderjarigen zwanger. Van hen kiezen er zo'n 7.000 voor abortus. In totaal worden in Frankrijk jaarlijks ongeveer 220.000 zwangerschappen afgebroken.

Ozongat boven bewoond gebied ontdekt

Het gat in de ozonlaag boven de Zuidpool is groter dan ooit, hebben Nieuw-Zeelandse wetenschappers gezegd. Het bevindt zich niet meer alleen boven Antarctica en de omliggende wateren, maar ook boven bewoonde gebieden in Zuid-Amerika, aldus de wetenschappers, die donderdag in Wellington hun onderzoeksresultaten wereldkundig maakten.

Bestudering van gegevens van de Amerikaanse ruimtevaartdienst NASA heeft uitgewezen dat het gat in de ozonlaag op dit moment een oppervlakte heeft van 29,3 miljoen vierkante kilometer. Ter vergelijking: dat is meer dan drie keer zo groot als de Verenigde Staten. Gedurende twee dagen, op 9 en 10 september jongstleden, constateerden de onderzoekers dat het gat zich uitstrekte tot boven Punta Arenas, in de zuidpunt van Chili. De inwoners van die stad zijn daardoor blootgesteld aan grote hoeveelheden ultraviolette straling, wat huidkanker kan veroorzaken. Bovendien vernietigt de straling de kleine organismen die onderaan de voedselketen staan.

Dean Peterson van de onderzoeksgroep Antarctica Nieuw Zeeland zei niet te verwachten dat het gat in de ozonlaag zo groot zal worden dat het zich tot boven Zuid-Afrika, Argentinie, Australie en Nieuw Zeeland zal uitstrekken. Toch bestaat het gevaar dat ook daar van tijd tot tijd meer uv-straling de aarde zal bereiken. Het gat in de ozonlaag is namelijk niet constant. Soms breken er stukken af, waarna zones met een laag ozongehalte - filamenten geheten - zich tot boven de bewoonde wereld kunnen uitstrekken, aldus Peterson.

Joegoslavisch parlement bestormd

Ulx had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Belgrado hebben betogers het parlementsgebouw ingenomen, na een veldslag met de politie, die traagas inzette.

In het gebouw woedt brand. Ook is het hoofbureau van politie bezet. Duizenden politiemensen sluiten zich bij de 300.000 demonstranten aan. Tegelijkertijd zijn er meldingen van pantservoertuigen die het centrum van de hoofdstad inrijden.Volgens een radiozender verbroederen ook zij zich met de demonstranten. President Milosevic heeft de oproep van oppositiekandidaat Kostunica, om voor 15.00 uur af te treden, genegeerd. Hij houdt vast aan nieuwe verkiezingen.

Nominaties BB uitgelekt

Via de telefoonverbinding met het Big Brother huis zijn de helft van de nominaties al uitgelekt.

Geplaatst door Weum - donderdag 5 oktober 2000 15:03

Primeur voor FOK! ?
Ik had een ingeving en ben ff via de telefoon naar BB gaan luisteren. (eerste en laatste keer: 99c p/m )
En daar kan je dus gewoon de nominaties horen!
Ik heb net het volgende opgevangen:

Ferdi: Miranda 2, Annet 1
Miranda: Georgie 2, Bianca 1
Robin: Miranda 2, Ferdi 1
Annet: Ferdi 2, Kim 1
Georgie: Miranda 2, Robin 1

Daarna verbrak de verbinding
Dit zou betekenen dat Miranda vrijwel zeker op de bank zit, en dat Ferdi ook een goede kans maakt.

Verbod op exotische huisdieren bepleit

Het houden van exotische dieren als wolven, krokodillen, panters, tijgers en apen moet zo snel mogelijk verboden worden. Dat stelt Tweede-Kamerlid Stellingwerf (ChristenUnie). Hij hekelt de besluiteloosheid van minister Brinkhorst (LNV) bij het instellen van zo'n verbod.

Het ministerie is al acht jaar bezig met het opstellen van een witte lijst van dieren die wel gehouden mogen worden. Zolang die er nog niet is, blijft het verbod uit.

Geen immuniteit voor Milosevic

Het Joegoslavië-Tribunaal heeft gisteren een voorstel van de VN-afgevaardigde voor mensenrechten van de hand gewezen om de Joegoslavische president Slobodan Milosevic immuniteit te verlenen in ruil voor zijn aftreden. Jiri Dienstbier, de VN-gezant voor de mensenrechten in ex-Joegoslavië, meent dat het intrekken van de aanklacht wegens oorlogsmisdaden tegen Milosevic bij zou kunnen dragen aan stabiliteit op de Balkan.

Goed doel weigert donatie van de spaanse Bus

De rooms-katholieke liefdadigheidsorganisatie Caritas heeft geweigerd geld aan te nemen dat door de deelnemers aan de Spaanse versie van het gluur-tv-programma 'De Bus' was ingezameld. De organisatie zei woensdag niet met voyeurisme geassocieerd te willen worden.

De Spaanse 'Bus' deed maandag een congrescentrum in Zaragoza aan en ongeveer 900 mensen betaalden elk 500 peseta (F 6,60) toegang om het reizend gezelschap in levende lijve te bekijken. De opbrengst was voor het goede doel, maar de plaatselijke afdeling van Caritas zei er niet vooraf in gekend te zijn en weigerde het geld aan te nemen.

,,Alhoewel het programma wellicht een afspiegeling is van een deel van de hedendaagse samenleving, bevordert het noch in houding noch in instelling de maatschappelijke verandering die deze organisatie in haar werk voor de armen en verschoppelingen nastreeft'', zo liet Caritas in een verklaring weten.

Borst wil tóch verbod op tabaksreclame

Minister Borst van Volksgezondheid wil op korte termijn tabaksreclame in Nederland verbieden. Zij heeft dit besloten omdat het Europees Hof van Justitie in Luxemburg woensdag een Europees verbod nietig verklaarde.
De rechters honoreerden daarmee het beroep dat de Duitse bondsregering en enkele tabaksproducenten tegen de Europese richtlijn hadden aangespannen. De uitspraak komt niet als een verrassing.

In juni al adviseerde de auditeur-generaal bij het Hof intrekking van het verbod, omdat de Europese Unie niet de bevoegdheid heeft een dergelijk verbod in te voeren of toe te passen.

Minister Borst betreurt de uitspaak. Nederland speelde een cruciale rol bij de totstandkoming van het verbod, dat de Europese Commissie in 1998 introduceerde. Het ging om een algeheel verbod op tabaksreclame en sponsoring in 2006.

Afgelopen zomer had Borst al laten weten dat zij met een 'soortgelijke beperking van tabaksreclame' in Nederland zou komen als het Europese Hof het Europese verbod zou afkeuren. Zij wijst erop dat diverse Europese landen, waaronder Frankrijk en België, al een reclameverbod hebben.

De tabakssector in Nederland wil nu met Borst praten over aanscherping van de richtlijnen voor tabaksreclame. "De uitspraak van het Hof is wel verheugend voor ons, maar wij kiezen heel duidelijk voor een positieve benadering van de problemen met roken", aluds het Bureau Voorlichting Tabak. De sector doet al aan zelfregulering, maar het kan wellicht nog beter.

Ronduit blij met de uitspraak van het Hof is het circuit Zandvoort, waarmee tabaksproducenten al sinds de oprichting in 1948 verbonden zijn. Maar circuit-directeur Ernst is bang dat Borst 'er nog wel in slaagt iets te verzinnen.'

De Stichting Volksgezondheid en Roken (Stivoro) is teleurgesteld. "De gezondheid verliest het van de commercie", aldus directeur T. Prins. Zij wijst erop dat reclame grote invloed heeft op de belissing van jonge mensen om aan de sigaret te gaan.

Het Europese Hof voerde voor de uitspraak aan dat het verbod was gebaseerd op een harmonisatie van het vrije verkeer tussen de vijftien EU-lidstaten. In enkele daarvan geldt een reclameverbod.
Maar het Hof vindt dat een algemeen reclameverbod 'in geen enkel opzicht het handelsverkeer in betrokken producten' vergemakkelijkt. Er is geen mogelijkheid op basis van het huidige Eu-verdrag een harmonisatie van gezondheidsmaatregelen tussen lidstaten overeen te komen, aldus de Europese rechters.

Passagiers uit tram gejaagd

Een totaal doorgedraaide man heeft gisteravond in Utrecht zo'n 30 passagiers uit een tram gejaagd. Hij joeg al tierend en scheldend , met een bijl, een speer en een ketting de passagiers de stuipen op het lijf. Met de ketting sloeg hij een aantal ruiten uit de tram. De passagiers bleven ongedeerd.

Agenten wisten de 43-jarige dwaas uit Nieuwegein op een tramhalte te overmeesteren. De man is overgedragen aan een psychiater. De politie heeft nog geen idee wat de aanleiding voor zijn woedeuitbarsting was.

Saddam wil Israël aanpakken

De Iraakse leider Saddam Hussein heeft naar aanleiding van de geweldsgolf in de Palestijnse gebieden gezegd dat Irak Israël mores zou leren als een van de Arabische landen het daarvoor de gelegenheid zou bieden.
De Arabische leiders moesten zich volgens Saddam schamen dat zij toekijken "terwijl Israëlische vagebonden onze kinderen afslachten", aldus Iraakse kranten. Saddam noemde joden lafaards die de hele geschiedenis door hun leven in donkere hoeken hebben doorgebracht met het tellen van geld. Irak is formeel in staat van oorlog met Israël.

Mutante aanplanting bij Tsjernobyl

Veertien jaar na het ongeluk in de kerncentrale van Tsjernobyl vertoont nieuwe aanplant in de buurt van de ontplofte kerncentrale nog steeds veel meer genetische veranderingen dan planten die 30 kilometer verderop werden neergezet. Dit hebben Britse onderzoekers bekendgemaakt in het wetenschappelijke blad Nature. De wetenschappers plantten tarwe vlak bij de kernreactor die in 1986 ontplofte. Al na één generatie kwamen bij de tarwe vlakbij de centrale zes keer zoveel veranderingen voor als bij de andere tarwe.

Playboy wil erotische versie Big-Brother

De Amerikaanse tv-zender Playboy wil in de lente van 2001 een soft-porno versie van Big Brother uitzenden. De bedoeling is dat vijf amateur porno-acteurs gedurende twee weken in een huis in Malibu, Californië, worden opgesloten, zo meldde showbizzpersbureau WENN donderdag.

Volgens de directeur van de zender, William Fisher, zal ,,niets worden gecensureerd''. Nieuwsgierigen kunnen het programma niet alleen via de televisie volgen, maar ook via de website van Playboy.

De zender hoopt dat er in Europa ook mensen zijn die mee willen doen aan een sexy versie van Big Brother.

Reclameverbod op tabak opsgeschort

Het Europese Hof van Justitie heeft donderdag de wetgeving die voorzag in een algeheel verbod op tabaksreclame en sponsoring in 2006 opgeschort.
De Europese Commissie introduceerde die wetgeving in 1998. De Europese Unie kent sinds 1989 al een verbod op tabaksreclame via televisie.

De rechters honoreerden daarmee het beroep dat de Duitse bondsregering en enkele tabaksproducenten tegen de richtlijn hadden ingesteld.

Archief leidt tot kinderporno onderzoek

De verzameling kinderporno die de inmiddels overleden oud-senator E. Brongersma heeft aangelegd, is volgens justitie niet wetenschappelijk. Toch gaat het Openbaar Ministerie (OM) de stichting die de collectie beheert niet vervolgen.

Wel biedt de collectie aanknopingspunten voor zeker veertig strafrechtelijke onderzoeken naar de makers van kinderporno, stelt officier van justitie mr. T. Bot. Met de onderzoeken is inmidels een start gemaakt.

Justitie in Haarlem stelde augustus vorig jaar een strafrechtelijk onderzoek in naar de collectie kinderporno die de in 1998 overleden PvdA-politicus had aangelegd. Brongersma was een actief pleitbezorger van pedofilie.

Tijdens zijn leven richtte Brongersma een stichting op die formeel als doel had het doen van wetenschappelijk onderzoek naar seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen. Onder dit mom legde hij een grote verzameling kinderporno aan.

De collectie bestaat onder meer uit tienta! llen videobanden, duizenden foto's en een groot aantal documenten met biografisch materiaal. Deze laatste documenten bevatten ook veel kinderporno. Een deel ervan is oud, doch de collectie bevat ook recenter materiaal.

In opdracht van justitie hebben drie deskundigen onderzocht of de omvangrijke verzameling van Brongersma een wetenschappelijk gehalte heeft. Het bezit van kinderporno is immers alleen toegestaan als het een wetenschappelijk, educatief of therapeutisch doel heeft. Volgens de deskundigen ontbreekt bij de collectie-Brongersma het wetenschappelijk karakter.

Wetenschapper waarschuwt VS

Na een vulkaanuitbarsting op het Canarische eiland La Palma kan een hoge muur van water ontstaan die het Caribisch gebied en de oostkust van de Verenigde Staten overspoelt. Dat beweert dr. Simon Day, verbonden aan het onderzoekscentrum van het University College in Londen.

Volgens Day is een flank van de vulkaan Cumbre Vieja op het eiland La Palma zo instabiel dat er gesteente in het water kan vallen. Zijn berekeningen wijzen uit dat als de vulkaan uit elkaar valt en in de Atlantische Oceaan zakt, er een 650 meter hoge golf ontstaat, die elk rampenfilmscenario doet verbleken.

Hoewel de muur van water kleiner wordt bij het oversteken van de oceaan, is er nog altijd een verwoestende golf van zo'n veertig meter over als de Amerikaanse kust wordt bereikt. ,,Deze gebeurtenis zou zo enorm zijn dat het niet alleen de mensen op La Palma overweldigt, maar ook mensen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan'', aldus Bay.


Herkansing na foutje postcodeloterij

De Amstelvener die zondag aan de Postcodeloterijshow meedeed en ten onrechte naar huis werd gestuurd, krijgt van de Tros op 15 oktober een herkansing. Dat heeft de omroep woensdagmiddag bevestigd.

Hoewel de man het juiste antwoord gaf op de vraag wat de samenstelling was van het laatste kabinet Paars, werd hij naar huis gestuurd. Zowel de computer als presentatrice Caroline Tensen rekende het antwoord 'PvdA/CDA' fout. Op het kaartje van Tensen stond het verkeerde antwoord 'CDA/VVD', aldus een woordvoerster van de Tros.

De man uit Amstelveen had op dat moment al ruim 30.000 gulden gewonnen, maar raakte door de fout in een klap alles kwijt. Door de herkansing maakt hij alsnog kans op 100.000 gulden.

Onwel na blaasproef

Ted had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 43-jarige dronken automobilist uit Den Haag heeft het in het Gorinchemse politiebureau na het uitvoeren van een blaasproef zo benauwd gekregen, dat hij ijlings per ambulance naar het Beatrixziekenhuis moest worden gebracht.

De man werd gisternacht op de snelweg A15 tot stoppen gedwongen. Nadat de Hagenaar in het pijpje had geblazen, raakte hij onwel. Voordat het onderzoek in het ziekenhuis startte, gaven agenten hem voor de zekerheid een rijverbod van twaalf uur.

Fouten gemaakt in moordzaak O.J. Simpson

Lois had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn aanwijzingen dat er ernstige fouten zijn gemaakt in het onderzoek naar de moord op Nicole Brown en Ronald Goldman, de slachtoffers van de moord waarvoor de Amerikaanse sport- en mediaster O.J.Simpson terechtstond.
Simpson is in 1995 vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw, maar zou nabestaanden van de slachtoffers wel miljoenen schadevergoeding moeten betalen. Het hoger beroep tegen dat vonnis loopt nog.
In de woensdag door de BBC uitgezonden reportage getiteld 'O.J., het verhaal dat niet werd verteld', komt naar voren dat er is geknoeid met bewijsmateriaal. Voorts wordt belicht dat er iemand een halfjaar voor de dood van Nicole Brown geld kreeg om haar te vermoorden.

Jason Simpson, zoon uit het eerste huwelijk van O.J. Simpson, is genoemd als mogelijke verdachte die de politie over het hoofd heeft gezien. De jongen heeft een strafblad en zou regelmatig gewelddadige buien hebben. Ook zou hij mensen hebben aangevallen waarbij hij een mes heeft gebruikt.

Verder stelt de Britse wetenschapper Henry Lee dat de politie op de plek van de moord zoveel bewijsmateriaal heeft vernield dat het onmogelijk was te reconstrueren wat zich ter plekke exact heeft afgespeeld. Volgens hem heeft de politie nagelaten bloed af te nemen van Nicole Brown. Bloedmonsters zouden volgens Lee hebben kunnen helpen deze zaak op te lossen.

De BBC voert ook Bill Wasz op. Wasz verklaart dat een vriend van O.J. hem inhuurde om Nicole Brown te doden. Ook heeft Wasz Brown een halfjaar voor haar dood gevolgd. Zijn bevindingen schreef hij op. Tijdens de strafzaak werd gesteld dat Wasz zijn getuigenis had verzonnen en dat het notitieboekje nep is. Een nieuw onderzoek van de politie heeft later echter uitgewezen dat het bewuste opschrijfboekje echt is en dat Wasz de waarheid vertelt.

O jee O.J.

Gestolen winnend kraslot

Lois had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het openbaar ministerie te Zwolle gaat in hoger beroep alsnog proberen een half miljoen gulden te verhalen op een 25-jarige caissière uit Almere. De vrouw won het geld met een kraslot. Het openbaar ministerie vermoedt dat de caissière die heeft gestolen.
De baas van de supermarkt in Almere had een kasverschil van 25.000 gulden in de verkoop van krasloten.
Ook de administratie van zegels en bonuspunten was niet helemaal in orde. De vrouw moest gisteren in Zwolle voor de rechtbank verschijnen en zich verantwoorden voor het verduisteren van zegels en bonuspunten ter waarde van 23.000 gulden. Dat heeft zij ook bekend en zij moet het geld terugbetalen. Daarbovenop kwam een werkstraf van 100 uur.

De vrouw houd vol nooit krasloten te hebben gestolen maar de prijs eerlijk te hebben gewonnen. De rechtbank achtte de diefstal ook niet bewezen en sprak de vrouw vrij.

De inmiddels ontslagen supermarktmedewerkster en haar echtgenoot hebben het gewonnen geld belegd.
De officier van justitie gaat in hoger beroep. Hij wil het half miljoen, plus een koerwinst van 44.000 gulden proberen terug te vorderen.

Nederlanders bouwen Cyberflat

Floris_Diomel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

2 Nederlandse jongens vonden hun eigen flat niet interessant genoeg. Dus hebben ze hun flat vol gestopt met netwerkkabels en een zooi Linux servers. Zo gebruiken ze een aantal 386's en 486's voor het bedienen van hun licht (ja ja dat werkt echt via tcp/ip!) en voor het meten van de temperatuur. Dit alles houden ze dan ook nog eens bij in een database en maken ze weer mooie stats van (hoezo stats freak? ) Dus bekijk eens hun pagina op http://www.cyberflat.nl/
Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.