Pokey virus, erger dan I love you-virus

_joepie_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten is weer een nieuw virus ontdekt. Het 'Pokey'-virus werkt net als het 'I love you'-virus, alleen kan het meer schade veroorzaken. Dat meldt een anti-virussoftware bedrijf in Amerika.
Het Japanse bedrijf Trend Micro dat onder meer in Amerika is gevestigd, ontdekte het virus vorige maand als eerste. Bij het elektronisch berichtje wordt het Japanse Pokémon stripfiguurtje Pikachu gestuurd. Het virus heeft daarom de naam 'Pokey' gekregen.

Het Pokey-virus werkt hetzelfde als het 'I love you'-virus dat dit voorjaar in de hele wereld voor vele miljoenen guldens schade heeft veroorzaakt. Maar dat virus bleek niet echt vernietigend te zijn. Het Pokey-virus blijkt wel soms besturingssystemen lam te leggen. "Maar gelukkig is Pokey nog op weinig plaatsen ontdekt, en verplaatst het zich heel langzaam", licht een woordvoerder van Trend Micro toe. In Japan zijn nog geen meldingen van Pokey.

et Pokey-virus wordt actief als de bijlage bij een e-mailbericht wordt geopend. Daarbij wordt het virus doorgestuurd naar de adressen in de adressenlijst. In sommige gevallen werden computers onbruikbaar omdat het besturingssysteem niet meer functioneerde.

Het e-mailtje heeft als titel 'Pikachu Pokémon' met als bijlage 'Pikachu is your friend'. Als de bijlage geopend wordt, krijgt de computergebruiker een plaatje van Pikachu op het beeld met daarbij de mededeling:

"Between millions of people around the world I found you. Don't forget to remember this day every time MY FRIEND."

Aangeraden wordt om het e-mailtje te verwijderen zonder de bijlage te openen.