Aparte kunst

DiEr had ons via de newssubmit het volgende te melden: De Mexicaanse kunstenaar Falcon heeft nu wel een heel apart kunstwerk gemaakt:

Zeven weken lang werkte Falcón met halters, opdrukapparaten en gewichten. Hij hield een dieet van in totaal 85 liter melk, 966 eieren en 152 blikjes tonijn. Falcón rende, fietste, en deed aerobics. 's Nachts werd hij rillend wakker "als een vrouw in de menopauze", met opvliegers, hartkloppingen en ademnood. Want: om zijn spierontwikkeling snel te laten groeien spoot hij zich in met hoge doses anabole steroïden. "Ik heb in zeven weken evenveel steroïden in mijn lichaam gestopt als een gemiddelde bodybuilder in een periode van twee tot vier jaar."

'Levensgevaarlijk', benadrukt Falcón. Onderdeel van zijn 'kunstwerk' zijn dan ook een paar levers van vilt, waarin hij met een schaartje grote gaten heeft geknipt. 'Aanslag op de lever' heet dit onderdeel.

Zijn motivering: "Dat we leven in een cultuur die gedomineerd wordt door het Amerikaanse model van schoonheid. Voor vrouwen is het beeld van de blondine met grote borsten, en voor de man dat van het atletische figuur. Via de reclame en televisie wordt ons dat beeld opgedrongen. Het heeft iets fascistisch. Want schoonheid op zichzelf bestaat niet. Het is een conventie, een stereotype waaraan je vandaag de dag niet meer kan ontsnappen."