FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 3 augustus 2000

Aparte kunst

DiEr had ons via de newssubmit het volgende te melden: De Mexicaanse kunstenaar Falcon heeft nu wel een heel apart kunstwerk gemaakt:

Zeven weken lang werkte Falcón met halters, opdrukapparaten en gewichten. Hij hield een dieet van in totaal 85 liter melk, 966 eieren en 152 blikjes tonijn. Falcón rende, fietste, en deed aerobics. 's Nachts werd hij rillend wakker "als een vrouw in de menopauze", met opvliegers, hartkloppingen en ademnood. Want: om zijn spierontwikkeling snel te laten groeien spoot hij zich in met hoge doses anabole steroïden. "Ik heb in zeven weken evenveel steroïden in mijn lichaam gestopt als een gemiddelde bodybuilder in een periode van twee tot vier jaar."

'Levensgevaarlijk', benadrukt Falcón. Onderdeel van zijn 'kunstwerk' zijn dan ook een paar levers van vilt, waarin hij met een schaartje grote gaten heeft geknipt. 'Aanslag op de lever' heet dit onderdeel.

Zijn motivering: "Dat we leven in een cultuur die gedomineerd wordt door het Amerikaanse model van schoonheid. Voor vrouwen is het beeld van de blondine met grote borsten, en voor de man dat van het atletische figuur. Via de reclame en televisie wordt ons dat beeld opgedrongen. Het heeft iets fascistisch. Want schoonheid op zichzelf bestaat niet. Het is een conventie, een stereotype waaraan je vandaag de dag niet meer kan ontsnappen."

Arsenal-fans krijgen hun geld terug

Gunner had ons via de newssubmit het volgende te melden: Arsenal fans die een nieuw shirt gekocht hebben, en de naam Petit of Overmars op hun shirt bedrukt hebben , en daar een bewijs van hebben, krijgen van Arsenal hun geld terug.

Dit naar aanleiding van de verkoop van de beide spelers.

Het staat inderdaad een beetje vreemd als je een shirt draagt met de namen van net verkochte spelers.

VPRO boycot muziek van Sony

bazelaar had ons via de newssubmit het volgende te melden: VPRO 3 voor 12 webradio boycot alle muziek van artiesten die bij SONY onder contract staan.

Sony heeft er schijnbaar veel moeite mee dat hun muziek wordt aangeboden in realaudio (oftwel superkwaliteit uhum), en zijn bang dat dat de platenverkoop beïnvloed.

Volgens de VPRO is daar niets van waar, omdat de gebruikers de muziek niet kunnen downloaden. Sony ziet graag dat er voor de dienst van de VPRO extra geld op tafel gelegd wordt.

Boze opa's bedreigen ziekenhuis

Een actiegroep van boze Italiaanse senioren heeft een nepbom geplaatst in een ziekenhuis in Rome, als protest tegen de lange wachttijden in ziekenhuizen.

De bom, drie met tape aan elkaar geplakte kaarsen met een wekker, werd gisteren in het hospitaal ontdekt. Explosievendeskundigen lieten het ziekenhuis ontruimen, voordat zij het pakketje onderzochten. Op een briefje dat bij de 'bom' werd gevonden, stond dat het 'seniorencomité' verantwoordelijk is voor de actie.


Duran Duran aangeklaagd

Een man uit Los Angeles klaagt de popgroep Duran Duran aan, omdat deze zijn telefoonnummer zou hebben verspreid als bestelnummer voor concertkaartjes.

De 57-jarige werkloze machinist wil miljoenen dollars zien als schadevergoeding. Hij zegt permanente gezondheidsproblemen te hebben door de vele telefoontjes van de fans van de band. Hij zou een hoge bloedruk, zenuwinzinkingen en slaapstoornissen hebben. Zijn dokter waarschuwde hem zelfs voor een hartaanval.

De man zegt dat zijn telefoonnummer in juli vorig jaar op internet stond en dat fans konden zo razendsnel concertkaartjes, t-shirt en souveniers zouden kunnen kopen. Het nummer werd na een paar weken van de site gehaald, maar tegen die tijd had hij al 'miljoenen' telefoontjes gehad van over de hele wereld, aldus de man. Hij kreeg 24 uur per dag telefoontjes van over de hele wereld.

Naast Duran Duran klaagt de Amerikaan ook hun sponsors Microsoft en SFX Entertainment aan.

Radio538 is geen jongerenzender meer

Radio 538 mag vanaf nu weer reclames over alcoholhoudende produkten uitzenden. Volgens de aangescherpte regels van STIVA is een jongerenstation een zender waarvan meer dan 25% van het publiek jonger is dan 18 jaar. In de laatste meting is nog maar 16% van de Radio 538 luisteraars jonger dan 18 jaar. Overigens blijft Radio 538 de zender met de meeste luisteraars van 13 tot 19 jarigen.

Door de nieuwe programmering die Radio 538 heeft doorgevoerd met de komst van Edwin Evers, Dennis Ruyer, Jeroen van Inkel en Cobus Bosscha is Radio 538 duidelijk een nieuwe weg ingeslagen. De programmering is volwassener en dat tonen die nieuwste luistercijfers ook aan. Over de gehele periode juli 1999 tot en met juni 2000, die STIVA als ijkpunt neemt, komt het percentage luisteraars onder de 18 jaar uit op 20%. Dit houdt in dat vanaf heden weer reclame voor alcohol houdende dranken op Radio 538 mag worden uitgezonden.

Uitzonderingen hierop zijn, volgens artikel 16 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Drank, de specifieke jongerenprogramma's; dat wil zeggen programma's waarbij meer dan 25% van de luisteraars minderjarig is. Het gaat hierbij voornamelijk om programma's in de avonduren. Tijdens deze programma's zullen dan ook de alcoholreclames niet uitgezonden worden.

Commercieel directeur Nico Kreuning van Radio 538: "Wij zijn blij dat de formatwijziging heeft geleid tot een verandering in de luistercijfers. Zeker gezien het feit dat reclame voor alcoholhoudende dranken een aanzienlijk deel van onze omzet vertegenwoordigt en wij deze omzet in de maanden juni en juli voelbaar moesten missen. Wij denken dat wij met inachtneming van de beperkingen ten aanzien van de bovengenoemde jongerenprogramma's, weer veel voor de deze branche kunnen betekenen." Radio 538 blijft voorlichtingscampagnes steunen van de overheid of van STIVA om overmatig alcoholgebruik en andere vormen van alcoholgebruik te voorkomen.

Eminem op het witte doek

Eminem gaat de hoofdrol spelen in een voor een deel op zijn eigen leven gebaseerde film. De rapper zet op het moment delaatste puntjes op de i met een scenarioschrijver.

Volgens Paul Rosenberg, de manager van Eminem, is het script globaal gebaseerd op de problemen in het leven van Eminem, voordat hij beroemd werd.

Eminem gaat niet Eminem spelen, maar hij speelt de rol van een rapper die het probeert te gaan maken, zoals hij dat zelf ook ooit probeerde.

M.a.w. hij speelt wél Eninem, maar dan met een andere naam .

Held wordt ontslagen

Een heldhaftige winkelbediende is maandag om een vreemde reden ontslagen door de Amerikaanse keten van 7-Eleven-winkels. Hij had zich namelijk verzet toen het filiaal werd overvallen, en dat gaat lijnrecht in tegen het beleid van het bedrijf.

De man zag zich vorige maand plotseling geconfronteerd met een vrouwelijke overvaller, die een geweer met afgezaagde loop op een collega van hem richtte. Na een worsteling slaagde hij erin de vrouw van haar wapen te ontdoen en hield hij haar vast tot de politie kwam.

Hiermee hield hij zich niet aan het beleid van het bedrijf en kon hij zijn spullen pakken en vertrekken.

Beetje te lang

De langste man ter wereld, een Chinees van 2,45 meter, die nog steeds groeit, zal worden geopereerd. Een ziekenhuis in Kanton zal bij de 22-jarige reus een gezwel weghalen in de hypofyse. Dit orgaan in de hersenen scheidt onder andere hormonen af die verantwoordelijk zijn voor de groei.

Een bedrijf uit Hong Kong zal de operatie financieren.

Verbod FC Groningen - Ajax

De loco-burgemeester van Groningen heeft de oefenwedstrijd tussen FC Groningen en Ajax verboden. De wedstrijd zou op 9 augustus plaatsvinden. De loco-burgemeester vond het, ondanks dat er geen kaartjes voor de Ajax-aanhang beschikbaar waren, onaanvaardbaar om voor een oefenwedstrijd een grote politiemacht op de been te brengen. De Groningse politie had sterke aanwijzingen dat zo'n 200 Amsterdamse supporters toch naar Groningen wilden komen.

Een groot deel daarvan was betrokken bij de rellen in Luik het afgelopen weekend en zo'n 50 supporters zouden een stadionverbod hebben. FC Groningen heeft begrip voor de beslissing en zal nu spelen tegen het Spaanse Alaves.

Texel ergert zich aan regenwolk

Texelaars ergeren zich steeds vaker aan de weermannen en -vrouwen op TV die een vertekend beeld geven van de weersgesteldheid op hun eiland door er dagelijks op de weerkaarten een symbool van een regenwolk te tonen.

Daardoor wordt de indruk gewekt dat het altijd rotweer is op Texel, terwijl juist uit statistieken blijkt dat het tegenovergestelde het geval is. Ze hebben er zelfs de meeste zonne-uren van eht hele land en er valt relatief gezien weinig regen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.