Baantje als Noorse zeemeermin

Een rondborstige blonde zeemeermin lonkt op de rotsen van het Noorse Lyse fjord naar toeristen. Ze ontlokt hun verbaasde uitroepen. Mannen hebben moeite hun ogen van haar af te houden. Met een wellustige glimlach wenkt de sensuele sirene hen.

"Er is wel eens een man van een boot gesprongen en naar me toe gezwommen", vertelt Line Oexnevad, de 37-jarige moeder van twee kinderen die in de zomermaanden haar strakke spijkerbroek voor een vissenstaart verruilt. Op een blonde pruik na is ze verder naakt en dat was "vorig jaar zomer wat koud" (beterrr.. koud weer heeft doorgaans een leuk effect op het vrouwelijk lichaam ). Verder ziet Oexnevad weinig nadelen aan haar onorthodoxe baan als seizoensmeermin tijdens de zomermaanden.

Volgens de legende lokten sirenes zeelui met hun zangkunsten. Met deze mannen liep het slecht af. Ze vonden een zeemansgraf op de gevaarlijke klippen. Van Oexnevad heeft echter niemand iets te vrezen. Ze kan niet zingen, maar brengt misschien komend seizoen een cassetterecorder mee.