Maasvlakte in nacht domein van gangsters

Arne had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rotterdamse Maasvlakte wordt sinds enige tijd als schietbaan gebruikt door criminelen die er in de nachtelijke uren hun machinegeweren en -pistolen uittesten.
De situatie in het immense, afgelegen havengebied is momenteel zo gevaarlijk, dat ambulancepersoneel van de GGD er 's nachts niet meer durft uit te rukken zonder politiebegeleiding.
Criminelen racen er rond terwijl ze onder invloed van drugs en alcohol zijn. Bovendien is er sprake van grootschalige handel in wapens en verdovende middelen.

Doodsbenauwde ambulancerijders spreken al over een 'no-go-area'.
"Overdag is het een bedrijvig industriegebied maar 's nachts regeert de misdaad. Het is er zeer luguber en ronduit gevaarlijk."
Ook de politie voelt zich er bedreigd. Agenten zijn zelfs bang om op de Maasvlakte te surveilleren. Dat blijkt uit een brandbrief van de GGD aan de politie.

In de brief staat dat onlangs drie surveillancewagens door schietende maniakken zijn ingesloten. De agenten waren machteloos, toen hun wagens door de bewapende mannen heen en weer werden geschud. De agenten durfden hun wapens niet te trekken tegen de overmacht.

"Wie zijn leven liefheeft, rijdt er 's nachts niet rond", zegt een werknemer van een overslagbedrijf die uit angst voor represailles anoniem wil blijven. "Ik heb gezien hoe mannen vanuit auto's met machinegeweren salvo's afvuurden op konijnen, verkeersborden en lichtmasten. Een normaal mens voelt zich daar niet meer veilig."

De onderwereld gebruikt bepaalde asfaltwegen op de Maasvlakte ook voor auto- en motorraces. Daarbij wordt volgens ooggetuigen met enorme bedragen gegokt. Tijdens deze bijeenkomsten wordt openlijk gehandeld in wapens, munitie en drugs.

"De politie staat erbij en kijkt ernaar", zegt een getuige die op de Maasvlakte werkt. "Onlangs gebeurde er tijdens zo'n illegale race een ongeluk. Daarbij zijn agenten en ambulances geweest. Maar niemand greep in."
Politiewoordvoerder A. Geelof bevestigde gisteren de problemen op de Maasvlakte zijn. "De politie zal op korte termijn optreden. Op dit moment wordt de situatie n geanalyseerd en in kaart gebracht zodat we weten welke groeperingen hierachter zitten.

Een plan van aanpak zal binnen zeer korte termijn ter goedkeuring worden voorgelegd aan de burgemeester en aan de hoofdofficier van justitie in Rotterdam."

Zie ik jullie vanavond weer jongens?!, vergeet niet je foute Mercedes 400 coupe en je AK-47 mee te nemen!