Publiek bouwt mee aan Oerol-site

Bill had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jezelf languit op het strand liggend scannen en het beeld direct op het internet zetten. Vandaag is 's werelds eerste strandscanner gelanceerd op het Oerolfestival. Verslaggeefster Maud Hawinkels had samen met een
overrompelde beachboy de primeur. Alles was live te zien op de talkshow Klapzand,uitgezonden op de Oerolzone site.

Negen dagen lang, vierentwintig uur per dag maken pers en bezoekers van het Oerolfestival samen Oerolzone. In een speciale tent staan 10 computers, de strandscanner en scanners klaar. Tot nu toe hebben ruim 300 digireporters zich aangemeld die samen met de professionele Oerolzone redactie van 30 mensen, 600 bijdragen hebben geleverd.
Door middel van e-mail, sms, voicemail en scanners kunnen zij berichten, tekeningen of geluidsfragmenten achterlaten op de site.
Iedere bezoeker van de site kan het evenement op Terschelling volgen in beeld, geluid en tekst en beperkt bijdragen leveren.

Elke middag tussen een en twee presenteert Felix Meurders live vanaf het festival de talkshow Klapzand, met muziek, interviews en videoreportages.
Maud Hawinkels doet tijdens de uitzending verslag van de sfeer op Oerol.
De talkshow is uitsluitend te volgen op internet. 24 uur per dag is Oerolradio te horen op 96.0 FM op Terschelling en via OEROLZONE.

Presentator Felix Meurders heeft het naar zijn zin op het eiland:
"We maken een uur per dag televisie, of internet eigenlijk. De show heeft zo zijn technische problemen, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Dat is misschien ook wel weer de charme van een festival."