Bild klaagt prins aan

De Duitse boulevardkrant Bild heeft een aanklacht ingediend tegen prins Ernst August von Hannover wegens bedreiging en belediging van het hoofd van de redactie in Hannover.
De 46-jarige prins had hoofdredactrice Anne-Kathrin Berger zondag meerdere malen opgebeld en haar met obscene scheldwoorden beledigd, meldde Bild maandag. De gesprekken zijn op de band opgenomen.

In het weekeinde meldde Bild dat de prins donderdag bij een bezoek aan de Expo tegen het Turkse paviljoen had geurineerd. Het blad kwam met getuigenverklaringen en een foto.
In zijn telefoontjes met Bild dreigde de prins met een eigen onderzoek waarin hij uit zou zoeken wie de foto had gemaakt. "En of ik daar tegenaan gepiest heb of niet'', zo werd de prins door Bild aangehaald.

Ernst August heeft de bijnaam 'Pruegel-Prinz' (Peuten-Prins). Tegen hem loopt nog een onderzoek wegens het slaan van een Duitse hotelhouder in een chic vakantieoord in Kenia. In 1998 werd hij veroordeeld tot tienduizenden marken smartengeld en schadevergoeding wegens mishandeling van een cameraman.