Big-brother op de Canadese prairie

nou ja, niet helemaal dan.

2 Canadese paren zijn vertokken naar een geïsoleerde boerderij op de prairie, zoals de pioniers van de regio 130 jaar geleden ook deden. Ze zullen het er een jaar uit moeten houden en als het ze lukt zullen ze ongeveer anderhalve ton rijker zijn.

Klinkt bekend? Vage herinneringen aan een paar bekende tv-programma's? Toch zijn er belangrijke verschillen. Zo zijn hier de paren uitgezocht om met elkaar samen te werken in plaats van tegen elkaar te strijden. Ze moeten eerst een huis bouwen en gewassen verbouwen zoals de pioniers rond 1870 hebben gedaan. "Ze zullen een dozijn kippen en een haan, een koe, een zwangere zeug en een beer (=mannelijk varken ) meekrijgen", aldus de producent van het programma, Jamie Brown.

Verder moeten ze het behalve zonder tv, radio en internet, ook zonder wc en wc-papier moeten stellen. Wel zal er binnen loopafstand een schuilkelder zijn voor het geval het echt fout gaat. In verband met eventuele pottenkijkers wordt de locatie niet nader gespecificeerd.

De koppels, een in de vijftig en een van in de twintig, zullen passende kleding dragen en alleen boeken en gereedschappen van voor 1870 mee mogen nemen. "We hebben heel Noord-Amerika doorgezocht naar deze gereedschappen, en hebben een hoop catalogi van de Amish doorgespit", aldus Brown. De paren zijn zowel mentaal als fysiek uitgebreid getest.

Misschien een ideetje voor de Nederlandse tv?