Teletubbie-pop bedreigt kind?

The Animated Gif*Friends meldden ons via de newssubmit het volgende:

Volgens een moeder uit Engeland heeft een Tinky Winky-pop haar peuter bedreigd. Zij is van plan een rechtszaak aan te spannen tegen de makers van de immens populaire Teletubbie-poppen, nadat de pop, volgens haar tenminste, ineens over wapens begon te praten.

"Ik wil de poppen uit de speelgoedwinkels hebben. Zo snel mogelijk. Ze zijn een gevaar voor onze kinderen", zo zei Michelle Taylor hoogst verontwaardigd. Taylor had een pratende Teletubbie-pop voor haar 2-jarige dochter gekocht. Ze schrok zich echter bijna dood toen de pop ineens zei: 'Ik heb een pistool (I have a gun). 'Ren weg, ren weg!'

Volgens Itsy Bitsy Entertainment, de makers van de poppen, is het een misverstand. Volgens hen zegt de pop in plaats van 'a gun', 'again'. Dat de poppen 'run away' roepen is normaal, omdat ze dat op televisie ook doen als ze verstoppertje spelen, zo zegt Itsy Bitsy. (I have again? Nog steeds een vreemd zinnetje als je het mij vraagt )

De advocaat van Taylor, Matthew Palmer, is net zo verontwaardigd als zijn cliënte. De speeltjes zijn absoluut weerzinwekkend. Ze doen me denken aan de pop Chucky uit de gelijknamige horrorfilm. Palmer is zich nog aan het beraadslagen over de precieze aantijging tegen Itsy Bitsy.

Ja ach...sommige moeders gaan wel héél ver in het beschermen van hun kind hoor...