Forum
Forum

Heikki Kovalainen

Formule 1 Coureur

Heikki Kovalainen begon zijn Formule 1-carrière bij het team van Renault als opvolger van de naar McLaren vertrokken Ferando Alonso. Tijdens de eerste jaar kende Kovalainen veel problemen en pas tijdens de Grand Prix van Japan pakte de Fin voor het eerst een podium plaats. Samen met landgenoot Kimi Räikkönen eindigden er voor het eerst in de historie twee Finnen op een Formule 1-podium.

Half december 2007 tekende Hekki Kovalainen een contract bij McLaren. Net als in 2007 veruilde de Fin zijn plaats met Fernando Alonso die terug keerde bij Renault. Tijdens de Grand Prix van Spanje maakt de Fin een behoorlijke schuiver. In ronde 22 brak het linkervoorwiel en hij belande in de bandenstapels. In Budapest won hij zijn tot dusver enige Grand Prix. Het 2009-seizoen kent een rampzalige start voorde Fin, het lukt hem niet om vooraan mee te doen om de overwinning. Pas vanaf de Grandprix van Duitsland heeft Kovalainen het lek boven en weet hij zes races binnen de top acht te finishen met een vierde plaats bij de Grand Prix van Hongarije als beste finish. De laatste drie races van het seizoen weet de Fin echter niet te imponeren.

Afgelopen winter maakte Kovalainen verrassend de overstap naar Lotus Racing. De Fin moet samen met teamgenoot Jarno Trulli proberen het legendarische merk weer op de kaart te zetten in de Formule 1, maar makkelijk zal het niet worden.