FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Karun Chandhok

Formule 1 Coureur

Karun Chandhok is een Indiaas Formule 1-coureur die voor HRT F1 rijdt. Hij maakte zijn F1-debuut tijdens de GP van Bahrein in 2010. Chandok blonk uit in elke racevorm waaraan hij tot nu toe meedeed. Zo begon hij zijn carrière door de jongste Indian Racing Champion te worden in 2000. Hij deed dit op onnavolgbare wijze door niet alleen op pole position te staan bij elke race, maar ook in elke race de snelste ronde te rijden. Dit is nog steeds een nationaal record.

In 2000 was hij de winnaarvan de Formule Maruti in India met een record van 7 overwinningen, pole position en snelste ronde in alle 10 races. In 2001 was hij de jongste Asian Formula Champion coureur voor "Team India Racing". Hij was de eerste ooit die de 5 eerste races won en uiteindelijk 8 races in het seizoen. Hij kreeg de prijs "Most promising Asian driver of the year". Hij testte tevens in het Britse Formule 3-kampioenschap voor het team van Carlin Motorsport.

In 2006 werd hij zesde in de British F3 met 6 podiumplaatsen. Hij werd door Overdrive Magazine uitgeroepen tot motorsportman van het jaar. Chandok pakte in het daaropvolgende jaar de derde plaats in de British F3 met 8 overwinningen en 19 podiumplaatsen over een aantal van 24 races. Hij stapte in 2004 over naar de World Series by Renault en racete tegen zijn landgenoot Narain Karthikeyan. Hij racete in de 24 uur van Dubai (karting) en werd hierbij vierde. Hij werd als eerste ooit voor de tweede keer uitgeroepen tot Motorsportman van het Jaar.

In 2005 neemt hij deel aan de World Series by Renault. Ook racete hij voor het A1GP team van India. In het jaar daarop won hij de eerste editie van het Formule V6 Azië by Renault kampioenschap met 7 overwinningen en 9 pole positions in 12 races. Tevens was hij coureur voor het GP2 team Durango. Het seizoen van 2008 is hij actief als testrijder bij het team van Red Bull in de Formule 1, daarnaast rijdt hij voor het GP2 team van iSport. In 2009 rijdt Chandok opnieuw in de GP2, nu voor het nieuwe Ocean Racing team van oud F1-coureur Tiago Monteiro. In 2010 maakt hij zijn debuut als F1-coureur zijn bij het Spaanse HRT F1 Team. Zijn teamgenoot is Bruno Senna die ook al in 2008 zijn teamgenoot was, toen bij het GP2-team van iSport.

Nationaliteit Indiaas
Geboortedatum 19 January 1984
Team Hispania Racing F1 Team
Vorige teams Geen
Aantal gereden GP's 12
Meer informatie www.karunchandhok.com
User-waardering 3.7
Aantal stemmen10
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.