Ecclestone: "Chandhok graag bij beter team zien"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is van mening dat Formule 1-coureur Karun Chandhok een goede auto verdient. Hispania Racing zette de Indiër eerder dit seizoen op een zijspoor, maar Ecclestone is er van overtuigd dat de coureur in de F1 thuishoort.

"Ik zie Karun volgend jaar graag in een betere auto. Hij heeft dit jaar zijn leertijd volbracht in een auto waarmee niets te doen viel. Nu moet hij de overstap maken naar een team waar hij zijn potentieel kan laten gelden. Met de juiste auto kan hij namelijk heel, heel goed zijn," zei Ecclestone in de Times of India.

De Brit is bij zijn woorden niet geheel objectief, omdat de Formule 1 volgend jaar India aandoet en hij daarnaast goed bevriend is met Chandhok. "Het helpt natuurlijk enorm dat we een Indiaas team hebben, maar een Indiase coureur zou nog gunstiger zijn," zei Ecclestone die graag in India zegt te komen.

Ook McLaren-rijder Lewis Hamilton zou Chandhok volgend jaar graag terugzien. "Karun is een erg goede rijder. Hij begrijpt de nuances van de sport erg goed. Als hij een betere auto weet te bemachtigen, kan hij het verschil maken."