Koen Everink moest dood

Toen ik vernam dat jij vermoord was, Koen, voelde ik een onderhuidse woede opkomen die maar moeilijk weg te lullen of te relativeren was in mijzelf. Ik was alleen, kon het dus nergens even kwijt. Jij durfde een van de grootste kwelgeesten in de Nederlandse samenleving aan te pakken door op te komen voor je recht. Het is niet normaal dat dit soort figuren als Badr Hari je invalide trappen en slaan gewoon omdat ze die lichamelijke macht hebben.

Wat er in Nederland dan helaas nog bijkomt is dat deze amoebes ermee wegkomen. Alleen in Nederland. Ze kunnen Kalasjnikovs leegschieten op straat, de kogels doorboren de kamers van kinderen. Ze vluchten daarna naar Marokko of een ander thuisland waar ze beschermd worden door hun maffiapeetvaders die in de regering zitten. En wij? Wij hebben Rutte die al het rotte weg discussieert en als dat niet lukt, dan 'belooft' hij en zijn beloftes zijn net zoveel waard als die van Hitler met betrekking tot het duizendjarige rijk.

Je werd bedreigd door Marokkaans afval in de Nederlandse samenleving. Dat je 'de kickbokscarrière van Badr verziekt had', zeiden ze. Door wat!? Door hem eerst via rechtszaken en daarna met civiele zaken op de huid te blijven zitten? Door je recht te willen hebben? Nu ben je dood. En wat doen wij? We onderzoeken de zaak nauwkeurig en wanneer de daders gevonden worden, staan ze straks tegenover een machtig links blok van rechters die altijd vinden dat ze een tweede, derde en vierde kans moeten krijgen in de samenleving.

Maar wat hebben jouw en mijn kind hieraan wanneer ze eerdaags geraakt worden door hun kogels? Wat heeft Koen Everink eraan? Hij is door zijn dochter van acht gevonden in de keuken. Details zijn godzijdank niet bekend geworden. Maar ook dit kind is levenslang slachtoffer. Geslachtofferd door een krankzinnig 'milde' rechtsstaat. En wat is verdomme het verschil tussen een bananenrepubliek zonder rechten en een rechtsstaat zoals Nederland wanneer we daders niet fatsoenlijk kunnen straffen? Straffen die recht doen?

We zijn doorgeslagen. We worden belaagd door het criminele slijm van de aarde uit Bulgarije, Roemenië, Turkije, Marokko en andere gelukszoekers uit de hele wereld. En we lijken machteloos. Machteloos ook door ontoepasbare Europese wetten. Koen Everink moest dood, over een paar weken doet het ons niet zoveel meer en wanneer de daders gelokaliseerd zijn, zal ons emotionele mediabordje alweer gevuld zijn met vluchtelingenproblemen of andere zaken. Maar hij moest dood omdat hij niet opgaf te strijden voor zijn recht. Ik geloof er geen moer van dat het een simpele roofmoord was. Daarvoor is het toeval simpelweg te groot.