De Rennende Rukker Games

Het klinkt als een nieuw album van Suske en Wiske: De Rennende Rukker. In dit geval dus een album voor alleen volwassenen. We kennen al De Zalige Zuiger, De Statige Stengel, De Natte Nimf en Het Spannende Speeltje. Dit keer is het echter geen stripverhaal maar een stripper.

Ik lees de laatste tijd veel berichten over een vent in IJmuiden die ze de rennende rukker noemen. Het schijnt een Oost-Europese man te zijn en hij heeft al heel wat te verduren gehad bij het uitoefenen van zijn hobby. Een meisje stompte hem een bloedneus en een vrouw spoot hem nat. Dat laatste had hij natuurlijk liever andersom gezien. Arme man. Dan sta je toch letterlijk en figuurlijk voor lul.

Er is zelfs een actie op Facebook geweest. Daarin werd opgeroepen om 's avonds om 21.00 uur de straat op te gaan om de man op heterdaad te betrappen, maar niemand betrapte hem bij zijn hete daad. Ik weet niet of die actie iedere avond plaatsvindt in IJmuiden, maar ik denk niet dat hij 'en plein public' zijn leuter zal tonen; zeker niet als er mannen bij zijn. Je moet je dan dus verdekt opstellen, maar je weet natuurlijk niet waar hij zal toeslaan. Ik zou een lokvrouwtje in hebben gezet.

Die man is nu in ieder geval gepakt, maar wat een atleet is het! Je moet het eens proberen. Rennen en rukken tegelijk. Ik doe aan hardlopen en wielrennen. Een rukkende renner zou ik nog wel kunnen zijn, maar een rennende rukker absoluut niet. Het bracht me wel op een idee, Waarom zouden we er geen sport van maken? Het vergt toch een hoop training, denk ik.

Ik loop vrijwel ieder jaar de City Pier City in Den Haag. Dat evenement zou je eens kunnen gebruiken om te experimenteren met de nieuwe discipline: rennend rukken. Je kunt dan kiezen tussen de vijf kilometer, de tien kilometer en de halve marathon. Er is ook een Ernst & Bobbie kinderloop van een kilometer, maar die lijkt me niet geschikt voor het experiment.

Natuurlijk is het wel een discipline voor alleen mannen. De vrouwen zouden een eigen loop kunnen houden: de Zeven Venusheuvelen Loop voor vlugge vingeraarsters. Ook dat doe je niet zomaar even. Het zou makkelijker zijn als je hulpstukken kon gebruiken, maar wielrenners mogen ook niet een motortje in de fiets, dus het moet volledig vanuit jezelf komen. Rennend rukken en vingeren moeten schone sporten zijn. Ook Viagra als doping is verboden. Bovendien is dat niet handig, want het is niet de bedoeling dat je voor de finish klaar bent met je loop.

Het zal vooral voor veel mannen niet meevallen om aan die laatste doelstelling te voldoen. Ejaculatio Praecox is al een groot probleem in veel huwelijken en hou het dan maar eens een halve marathon vol. Mannen die er last van hebben kunnen natuurlijk wel inschrijven voor de vijf kilometer. Als je een beetje doorloopt als gemiddelde loper, ben je binnen het halfuur klaar.

Vrouwen hebben het wat dat betreft wel makkelijker. Zij zijn gewend om laat te komen en vaak komen ze ook te laat. Vooral bij afspraakjes. Vrouwen hebben wat dat betreft veel meer duurvermogen dan mannen. Ze zij gewend dat hun mannen er niets van bakken en hebben vaak te maken met snurkende leuters als zij nog niet over de streep zijn. Voor hen moet een halve marathon makkelijk te halen zijn.

Het allermooiste zou natuurlijk een masturbatiemarathon zijn. Stel je eens voor: de Coolsingel. Helemaal vol met halfblote mannen en vrouwen. Klaar voor de start van de NN Masturbatiemarathon van Rotterdam. Helikopters boven de lopers, want het wordt natuurlijk uitgezonden door SBS6. En dan schalt de zware stem van Lee Towers door de lucht: 'You never jerk alone'. Het startschot klinkt en alle lopers beginnen aan hun zware opgave.

Het lijkt me ook gaaf om een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren: de Rennende Rukker Games. Natuurlijk komen dan alle atletiekonderdelen aan bod, maar wel een beetje aangepast. Zo wordt het speerwerpen vervangen door het speerspuiten. Wie het verst spuit, wint. Bij het rukkend hordelopen worden de horden vervangen door vrouwen met hogedrukspuiten die de atleten van de baan proberen te spuiten. Bij het verspringen wordt niet de lengte van de sprong gemeten, maar de lengte van de penis na het neerkomen.

Het lijkt me heel goed haalbaar om dat soort spelen te organiseren, want bij de commerciële omroepen kun je alle soorten bagger kwijt die je maar kunt bedenken. Ik heb er nu al zin in.