Mijn brief aan Arsène

Sport - ColumnHet is rumoerig in Noord-London en dan bedoel ik niet wat er de afgelopen weken gebeurd is. Wat ik wel bedoel is de fans die op Wenger aan het schelden zijn... En ik ben het er niet volledig mee eens en wil daarom maar een hart onder de riem van deze beste man steken.

Beste Arsène,

Hopelijk gaat alles goed met je in deze donkere tijden. Sinds een goed paar jaar, wat was het? zes?, is het erg rustig in de prijzenkast bij jullie. Een paar keer ben je er dichtbij geweest, maar net niet. Jammer.

Alleen lijkt het erop dat de fans steeds meer hun frustraties naar je toe uiten. Sommigen noemen je oud en seniel, anderen denken dat je de kijk op de wereld van het hedendaagse voetbal kwijt bent. Begrijpelijk doet dit heel veel pijn, vooral als je probeert iets neer te zetten wat niet na een seizoen kapot is.

Mensen roepen dat je geld moet spenderen op de transfermarkt; in plaats van geld te ontvangen voor de spelers die zojuist zijn verkocht. Onze vriend Cesc en nu ook Nasri zijn de grootsten die weggaan. Maar natuurlijk heb je ook je best gedaan, wat nieuw jong kanonnenvuur en natuurlijk de Ivoriaan met de Braziliaanse bijnaam.

Wat deze mensen, de fans veelal, niet zien is dat je een redelijk team bij elkaar hebt gehouden dat redelijk weinig geld kost vergeleken met een City, Chelsea of United. Dat is mooi toch? Je hebt ze een nieuw stadion gegeven, de trainingsfaciliteiten zijn verbeterd en wat nog meer? Een goed aantal jonge spelers die er al een goed paar jaar zitten en een hart voor de club hebben.

Echter wat betekent een hart voor de club wanneer een andere club veel meer geld heeft? Kun je een hart kopen? Soms lijkt het er wel op inderdaad, maar door spelers hun hart te kopen... verlies je wel iets van je eigen hart denk ik. Kijk eens naar de Noisy Neighbours, al dat geld en nog steeds moeten er veel Engelsen niets van hebben. Ze missen iets en dat iets heeft Arsenal wel!

Ok, ik geef het toe. Ik ben geen Gunner, ik heb niets met jullie. Behalve dan dat ik van voetbal hou en het aangenaam vind om te kijken. Ik wil geen bizarre bedragen zien voor spelers, ik zie liever talenten en 'down to Earth' spelers, die samenwerken en hun best doen.

Goed, er moeten grenzen worden getrokken natuurlijk. Wellicht dat het nu tijd is om wat geld in het middenveld en verdediging te steken. Zoals de reclame op jullie website vroeg na de transfer van Cesc: "Hoe ga jij je transfergeld besteden?"*

Arsène, hou je kin omhoog. Eindig tenminste in de top 4 en kijk naar waar je je verdediging kan verbeteren. En nee, hou je niet voor de gek. Je weet dat je verdediging brak is...

Met vriendelijke groet,
Mr. Lowenhart

*Er was echt een reclame van een telecomgigant op de website van de club die dit zei... knap staaltje marketing met een knipoog.