Premier League, Vuurwerk in 2011-2012?

Sport - ColumnMorgen start het feest weer in Engeland, één van de bekendste competities van de wereld: de Premier League. Hebben we weer wat te kijken in het weekend en te bespreken, maar wat zijn de verwachtingen in de ogen van iemand die helemaal losstaat van de Prem? Hier een ongenuanceerde en wellicht zeer foute verwachting, maar niet zonder ernstige kanttekeningen.

 Laten we beginnen met Manchester United. Het Barcelona van Engeland, de Godenzonen van deze eeuw en ga zo maar door. Zij hebben al een begin gehad dit seizoen en het eerste zilver is binnen. Dit liep niet als een geoliede machine, maar daar heeft United wel vaker last van. Ondanks een ruwe start (mede dankzij DeGea) hebben zij weer eens laten zien dat je pas van United kan winnen na het laatste fluitsignaal (90e minuut zou een fout zijn, behalve wanneer Nani geblesseerd is). Er zijn redelijk wat jonge talenten naar Manchester gebracht en zij hopen op nog een versterking, in de vorm van onze vriend Sneijder. Mijn verwachting is dat zij opnieuw kampioen worden...

...Maar alleen als Chelsea geen roet in het eten gooit. Zij hebben een nieuwe manager (wat een verrassing) welke eindelijk wat echte charmes naar de Stamford Bridge brengt. Wat The Special One miste, zal Andre Villas-Boas wel brengen en dat is rust en het feit dat Andre iets wil winnen voor het team en niet voor zichzelf. Ook de versterkingen zien er goed uit, maar ze missen nog een kers op de taart. Een Kroatische kers, die te vinden is in een rustige Londense wijk. Echter zal suikeroom Abramovich weer geen Champions League behalen; daarvoor zal hij echter moeten uitwijken naar een team dat niet uit London komt. En de titel? De ervaring van het team zal United het redelijk lastig moeten maken, maar wanneer ze opgeven is het over (zoals vorig jaar). Voorspelling? Tweede.

En dan hebben we de Noisy Neighbours, City, de Rijke Arabieren en ga zo maar door. Zij geven genoeg geld uit om Griekenland uit de schulden te halen denk ik. Het team is bijna zo sterk dat zij de rellen in London zelf konden oplossen (alles in 1 dag!), maar de manager is veel te terughoudend. Defensief en in de openingswedstrijd van hun seizoen: zij verloren omdat zij dachten dat ze er al bijna waren. Wat ze missen tegenover Chelsea is dat zij minder een team zijn, wat ze missen tegenover United is simpel: strijdlust. Oordeel? Derde.

Wie zal de vierde plek innemen? Zullen het de Gunners worden? Of toch de Lillywhites? Ik zet mijn geld op Liverpool deze keer. Ze zijn redelijk stil de laatste dagen, wachten rustig de start af. Maar opeens zullen ze daar zijn met de jonge Engelse spelers en natuurlijk een speciale vermelding; Andy Caroll. Caroll zuipt, rookt en doet volgens mij alles wat God verboden heeft, een beetje als George Best, alleen dan zonder de charmes. Anyways, hij scoort wel en zal dat ook doen voor Liverpool.

Arme Arsenal, waarschijnlijk geen Cesc en geen Nasri… en dan ook nog steeds problemen in de achterhoede en de (altijd geblesseerde) Van Persie met Gervinho. Hen staat een straffe taak te wachten om het toch Liverpool lastig te maken, maar ik zie het zwart in. Met redelijk wat spelers te jong om ook maar in de pub te mogen, zal dit team pas bloeien met de nieuwe UEFA regelgeving en wanneer ze wat ervaring hebben. Tot dan is het uitverkoop in de Emirates, sixty thousand mugs and no cups.

Over de Spurs gaan we het niet eens hebben. Klein hondje dat nu springt en hard probeert te blaffen nadat ze een keertje de Champions League hebben mogen proeven. Nu mogen ze weer een goed aantal jaar wachten, nog gewoon veel te licht. Ze mogen gaan vechten tegen Everton en Aston Villa in de race tegen wie het verste van de degradatie eindigt.

En dan onderaan, daar zul je meer de teams vinden waar ik iets mee heb. Swansea zal weer leuk voetbal geven, net als Blackpool vorig seizoen. Maar met leuk voetbal zul je geen prijzen winnen en ook niet altijd een vaste plek in de PL. Met een geheven hoofd mogen zij weer hun plaatsje ruilen met Birmingham.

Nee, wij zullen hier niet spreken over West Ham, dat is voor mij een zware no-go...