FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 oktober 2021

Random Pics van de Dag #447

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

PSV verliest in slotfase van Monaco

PSV heeft donderdag in de Europa League door een laat tegendoelpunt verloren van AS Monaco. De ploeg van trainer Roger Schmidt ging met 1-2 onderuit tegen Monaco door een laat doelpunt van Sofiane Diop.

In de eerste helft was PSV de betere ploeg tegen AS Monaco, maar Monaco zorgde met Myron Boadu voor het enige doelpunt voor de rust. De Nederlandse spits werd via een lange bal weggestuurd, waarna Boadu het vakkundig afmaakte. Voor de 20-jarige spits was het zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe werkgever. Boadu had daarna nog twee goede kansen om de score te verdubbelen, maar dankzij twee ingrepen van Armando Obispo bleef het bij de 0-1.

Na een kwartier in de tweede helft zorgde Cody Gakpo voor de gelijkmaker. Na een verkeerde aanname van Carlos Vinícius, die de voorkeur kreeg boven Eran Zahavi, kreeg Gakpo de bal voor zijn voeten en schoot hard laag binnen. Niet lang na de gelijkmaker moest Gakpo er met een blessure er vanaf, even daarvoor moest ook Noni Madueke afhaken met een blessure.

Het duel leek geen winnaar te krijgen, maar vlak voor tijd maakte Sofiane Diop de winnende van de avond. De invaller gleed een goed uitgespeelde aanval binnen, waardoor PSV voor het eerst in de groepsfase verloor. Doordat Real Sociedad wist te winnen van Sturm Graz staan de Eindhovenaren nu op de derde plaats achter Monaco en Sociedad.

Turnster Visser pakt prachtige 5e plek op WK

Op het wereldkampioenschap turnen in het Japanse Kitakyushu heeft Naomi Visser het voorlopige hoogtepunt van haar carrière neergezet: de 20-jarige Papendrechtse finishte op de meerkamp op een bijzonder knappe vijfde plek.

Visser noteerde aan de brug met ongelijke leggers de vierde score en deed het ook op de balk uitstekend. Op vloer liet ze weinig liggen en haar afsluitende sprong was eveneens uitstekend.

Het goud was voor de Russische Angelina Melnikova, die in Tokyo olympisch brons won en met het Russische team goud pakte. In een mooie finale bleef ze de Amerikaanse Leanne Wong net voor, terwijl Wong's landgenote Kayla DiCello na een val van de brug nog brons wist te pakken.

Lavreysen verdedigt wereldtitel keirin met overmacht, zilver Hoogland

Op het wereldkampioenschap baanwielrennen in Roubaix hebben de Nederlandse sprintmannen zich weer van hun beste kant laten zien. Na het goud op de teamsprint was er ook succes op de keirin: een heus één-tweetje.

Keirin mannen
In de finale was het Jeffrey Hoogland die als eerste het tempo opvoerde, maar regerend kampioen Harrie Lavreysen pareerde en ging ontzettend vroeg aan. Hij nam de koppositie in handen met Hoogland in zijn wiel, maar niemand kon de machtige Lavreysen passeren: goud, vlak voor Hoogland en met brons voor de Rus Mikhail Iakovlev.

Scratch mannen
Met het einde van de vijftien kilometer lange koers in zich trok Gavin Hoover ten strijde, maar de Amerikaan werd gepakt door het peloton waarin de sprint was ingezet. Donavan Grondin uit Frankrijk had de leiding, de Nederlander Roy Eefting zat heel ver van achteren. Toch kwam hij nog zeer indrukwekkend naar voren, maar het was te laat: Grondin pakte van kop af aan het goud, voor de jonge Belg Tuur Dens en de Brit Rhys Britton, terwijl Eefting vanuit onmogelijke positie nét tekort kwam voor een medaille.

Sprint vrouwen
Voor Europees kampioene Shanne Braspennincx zat een medaille er in Roubaix niet in. In de achtste finales rekende ze af met de Japanse Riyu Ohta, maar in de kwartfinales was de Duitse Emma Hinze tot twee keer toe simpelweg de betere.

Ploegenachtervolging mannen
Het werd een zinderende strijd om goud tussen het Italië van Filippo Ganna en het Frankrijk van Benjamin Thomas. Lange tijd ging het volledig gelijk op, maar Thomas, Thomas Boudat, Thomas Denis en Valentin Tabellion vielen in de slotfase volledig uit elkaar. Ganna, Liam Bertazzo, Simone Consonni en Jonathan Milan hielden stand en wonnen het goud in 3:47,192 minuten, tegen de 3:49,168 van Frankrijk. Het Britse kwartet won een eveneens fraaie strijd tegen de Denen, dus het brons ging naar Ethan Hayter, Ethan Vernon, Charlie Tanfield en Oliver Wood.

Ploegenachtervolging vrouwen
De finale bij de vrouwen was wat minder spannend, hoewel Elisa Balsamo, Martina Alzini, Chiara Consonni en Martina Fidanza namens Italië nog wel even mee konden met het Duitse geweld. Op Franziska Brausse, Lisa Brennauer, Mieke Kröger en Laura Süssemilch stond echter geen maat: de olympisch kampioenen wonnen in 4:08,752 minuten, voor de 4:13,690 van Italië - het brons ging in 4:17,359 naar de Britse dames, die Canada versloegen.

Afvalkoers vrouwen
Een mooie race met een spannend einde, nadat de Russische Mariia Novolodskaia afviel waren de medailleklanten bekend. De Amerikaanse Jennifer Valente zat helemaal stuk en moest genoegen nemen met brons, de Italiaanse Letizia Paternoster was Lotte Kopecky uit België vervolgens de baas in het duel om goud.

AZ verslaat Cluj in Roemenië

AZ heeft goede zaken gedaan in de Conference League. De Alkmaarders wonnen de uitwedstrijd bij CFR Cluj met 1-0 en behielden de leiding in Groep D.

De eerste kans van de wedstrijd was voor AZ. Clasie schoot de bal echter tegen de paal na een assist van Gudmundsson. In de negentiende minuut kwamen de Alkmaarders op voorsprong. Karlsson kopte de bal in het doel na een voorzet van Sugawara. In de 25e minuut leek AZ op 0-2 te komen nadat Pavlidis scoorde maar vanwege buitenspel van de spits wordt de treffer afgekeurd. AZ was duidelijk de betere ploeg, Cluj kon er weinig tegen in brengen.

Cluj liet zich meer zien in de tweede helft en kreeg een paar kansjes via Omrani maar doelman Vindahl stond goed op zijn plek. Vlak voor tijd kreeg Petrila nog een kans nadat hij een vrije trap mocht nemen maar de bal raakte de bovenkant van de lat. Voor de rest hadden de Alkmaarders de boel prima onder controle.

In de andere wedstrijd in Groep D speelden FK Jablonec en Randers FC met 2-2 gelijk. AZ gaat in de stand na drie wedstrijden aan de leiding met zeven punten. FK Jablonec bezet op drie punten achterstand plek 2.

Feyenoord boekt zege op Union Berlin

Feyenoord heeft een belangrijke stap gezet op weg naar de knock-out fase van de Conference League. Het boekte in de Kuip een 3-1 zege op Union Berlin.

In de beginfase waren de bezoekers de bovenliggende partij en na een vermeende overtreding van Gernot Trauner op Taiwo Awoniyi claimde het zelfs tevergeefs een penalty. Het eerste gevaarlijke moment van Feyenoord was echter direct raak. Via Luis Sinisterra en Guus Til belandde de bal voor de voeten van Alireza Jahanbakhsh die simpel kon binnen tikken. Na bijna een half uur was het Bryan Linssen die de voorsprong verdubbelde.

Nog in de eerste helft kwam Union Berlin terug in de wedstrijd. Awoniyi maakte de aansluitingstreffer. Feyenoord wankelde even maar slaagde erin met de voorsprong de rust in te gaan. In de tweede helft werd het spel van beide kanten slordiger en bleven treffers lang uit. Na iets meer dan driekwart van de wedstrijd viel de beslissing, nadat keeper Andreas Luthe in inzet van Linssen had gekeerd scoorde Sinisterra.

De andere wedstrijd van de poule eindigde in een 1-0 overwinning van Maccabi Haifa op Slavia Praag. Feyenoord gaat in de poule nu stevig aan de leiding met zeven punten uit drie duels. Maccabi Haifa volgt op vier punten. Slavia Praag en Union Berlin hebben er elk drie.

Vitesse pakt volle buit tegen B-elftal Tottenham

Vitesse heeft goede zaken gedaan in Groep G van de Conference League. De ploeg uit Arnhem versloeg vanavond thuis Tottenham Hotspur dat zijn vedetten niet had meegenomen met 1-0.

Het was Vitesse die behouden opende. De enige kans voor rust was voor Rasmussen die de bal voorlangs kopte. De Spurs, zonder Kane en Son maar met Bergwijn, vonden het allemaal prima.

Ook na de rust wilde de wedstrijd niet echt ontvlammen en waren er een paar kleine kansjes aan beide kansen. Vitesse kwam in de 79e minuut toch wel verrassend op voorsprong. Het was Wittek die de bal met een volley binnenschoot na een voorzet van Dasa. De Engelsen drongen daarna nog wel aan, maar het was tevergeefs.

In de andere wedstrijd in Groep G won Stade Rennes met 1-2 bij NS Mura. De Fransen gaan nu met zeven punten uit drie duels aan de leiding, een punt minder dan de nummer twee Vitesse.

Eerste trailer voor film-adaptatie van Uncharted

Sony heeft de eerste trailer voor de film-adaptatie van de game-reeks Uncharted vrijgegeven. De film, met Tom Holland als Nathan Drake en Mark Wahlberg als Sully, draait vanaf 18 februari 2022 in de bioscoop.

Veel over het plot is nog niet bekend. Het duo reist in de film de wereld over op zoek naar de grootste nog niet ontdekte schat. Tegelijkertijd vinden zij aanwijzingen die Drake naar zijn lang verloren broer leiden. Fans van de games zullen ongetwijfeld bepaalde scènes uit de games herkennen.

Klant zet lege doos naast afvalcontainer, winkel krijgt boete van 500 euro

Een elektronicawinkel op het Diemerplein in Diemen moet 500 euro boete betalen omdat een klant een doos buiten heeft gezet. De doos werd op ruim drie kilometer afstand van de winkel aangetroffen, maar door een sticker met adresgegevens ging een handhaver er vanuit dat de doos door de winkel was achtergelaten. 

Het ging om een doos van een televisie, die op de Elisabeth Samsonstraat in Zuidoost lag. Een bewoner van de straat had die televisie in juli bij de winkel gekocht en de doos een aantal weken later bij de container neergelegd. Hij laat in een telefonische reactie weten het 'absurd' te vinden dat de winkel voor zijn fout is beboet. De bewoner kreeg zelf overigens ook een boete, maar dan een van 100 euro voor het achterlaten van een andere doos op die plek.

Winkeleigenaar Gert Hassing heeft de gemeente Amsterdam meteen al laten weten dat de boete van 500 euro onterecht is. "Ik heb 45 jaar een zaak in Diemen. Al 45 jaar zorg ik netjes dat het afval verwerkt wordt bij de gemeentelijke afvalverwerking hier in Diemen. En ik laat nooit en te nimmer iets, en mijn jongens ook niet, zelfs nog geen stukje piepschuim, achter in de stad."

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam bevestigt dat er contact is geweest tussen Gert Hassing en de woordvoerder. Zij zegt alleen dat er toen afgesproken is dat Hassing de klant zelf zou benaderen en dat hij daarna niets meer van zich liet horen. Maar de winkeleigenaar zegt dat daar niks van klopt en dat hij na het gesprek met de klant, van wie hij het mobiele nummer had, een tweede keer met de handhaver sprak.

"Daar heeft hij niets mee gedaan. Echt niets. Hij zei gewoon, u hoort nog van ons", vertelt Gert Hassing over het tweede telefoongesprek. Zijn vrouw, die ook eigenaar van de winkel is, luisterde toen mee. "Hij lachte je gewoon uit. Ik heb het gehoord aan de telefoon. Hij lachte je uit", zegt ze tegen hem. "Ik begrijp ook niet dat de gemeente niet zelf zegt: 'Joh, zo horen we niet te werken.' Ik verwacht dat ook helemaal niet van ze."

Het adres van de winkel staat op de dozen omdat de leveranciers ze zo aan de winkel aanleveren. Gert en Hester Hassing willen de stickers niet van de dozen halen, omdat de dozen dan misschien beschadigd raken en ze de barcodes ook willen laten zitten. 

De twee zijn niet van plan om de boete te gaan betalen en hebben vertrouwen in een goede afloop. "Ik wacht even de reactie af op dit AT5-verhaal. En dan zal ik wel zien. Mijn advocaat, ik heb al een advocaat gesproken, zegt: 'Heerlijk onderwerp, hier smullen we van'. Als ze dit niet terugtrekken gaan we er zeker een zaak van maken."

Syrië: 24 mensen geëxecuteerd voor het starten van bosbranden in 2020

IHet Syrische regime heeft 24 mensen geëxecuteerd die beschuldigd worden van het veroorzaken van criminele bosbranden die het land in de late zomer van 2020 verwoestten, zei het ministerie van Justitie op donderdag (21 oktober). De 24 "criminelen" zijn woensdag geëxecuteerd, zei het ministerie in een verklaring op zijn Facebook-pagina, zonder hun identiteit of locatie te specificeren, laat staan de methode van executie. 

Ze worden beschuldigd van “het plegen van terroristische daden” door branden te stichten met ontvlambare materialen die “doden veroorzaakten en de staatsinfrastructuur en openbare eigendommen vernietigden , ” aldus het ministerie. Nog eens 20 mensen, onder wie vijf minderjarigen, werden veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van 10 jaar tot levenslang.

Veroordeeld
Volgens de verklaring hebben de veroordeelden "bekend dat ze bijeenkomsten hebben gehouden om de branden te organiseren ". Deze branden hadden de provincies Latakia en Tartous, aan de Middellandse Zeekust, en die van Homs in het midden van het land verwoest. In september en oktober 2020 waren er in deze regio's bijna 187 bosbranden die volgens officiële media 280 plaatsen hadden getroffen en ten minste drie doden en tientallen gewonden hadden achtergelaten. De branden hadden volgens Sana zo'n 13.000 hectare landbouwgrond en 11.000 hectare bos verwoest, aangezien ze meer dan 370 huizen hadden beschadigd.

Branden
In Syrië, net als in andere buurlanden, komen branden terug tijdens periodes van intense hitte, vooral aan het einde van de zomer. Maar de autoriteiten verdenken de bewoners er soms van om het uit te lokken, met name om voor de winter hout in te slaan ( wat door de btrand is ontdaan van dunne takjes en bladeren).

Nog steeds meer amputaties dan voor de coronacrisis door uitgestelde zorg

Nog steeds worden er veel meer amputaties verricht dan voor de coronacrisis, zegt voorzitter van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging Sjoerd Bulstra. Reden daarvoor is de uitgestelde zorg tijdens de pandemie.

Vorig jaar werden er in Nederland drie keer zoveel amputaties uitgevoerd als in 2019, dus voor covid-19. Van collega-orthopeden verneemt Bulstra dat het aantal amputaties ook dit jaar onverminderd hoog is. “Uit heel het land hoor ik dezelfde verhalen: vroeger deed iemand af en toe een amputatie, nu elke week.” Lees verder bij Skipr.

Mexicaanse drugskartels rekruteren kinderen via online games

Mexicaanse drugsbendes gebruiken blijkbaar een achterbakse methode zwendel om kinderen te rekruteren voor hun criminele activiteiten. Ze leggen contact via online spelletjes of social media. Als voorbeeld noemt de regering het geval van drie schoolkinderen die voor korte tijd werden vermist.

De Mexicaanse regering heeft gewaarschuwd tegen het gebruik van videospelletjes door drugsbendes en het daaruit voortvloeiende gevaar voor kinderen. De georganiseerde misdaad maakt gebruik van videospelletjes en van onlinenetwerken zoals Tiktok en Instagram om jongeren te rekruteren, aldus Ricardo Mejia, de staatssecretaris die verantwoordelijk is voor het veiligheidsbeleid in het land.

Als voorbeeld noemde hij het geval van drie kinderen die korte tijd werden vermist nadat ze via internet zouden zijn gecontacteerd door een drugskartel. De politie heeft de drie kinderen, van 11 tot 14 jaar, op 9 oktober teruggevonden nadat hun familie hen als vermist had opgegeven, vertelt Mejia. Volgens onderzoek was een van de kinderen in augustus via een gratis spelletje op een mobiele telefoon in contact gekomen met een vermoedelijke crimineel.

De verdachte bood het kind 'werk' aan nadat ze hun contact op Facebook hadden voortgezet, zei Mejia. De taak bestond uit het "in de gaten houden van radiofrequenties om te waarschuwen voor de aanwezigheid van politie", vervolgde hij. De betaling bedroeg 8.000 pesos (340 euro). De minderjarige had het aanbod geaccepteerd en ook twee schoolvrienden aangeworven.

Volgens het Netwerk voor de rechten van het kind in Mexico worden elk jaar duizenden kinderen geronseld door drugshandelaars en andere georganiseerde bendes in Mexico. De drugshandel is een van de belangrijkste oorzaken van het ongebreidelde geweld in veel van de 32 staten van Mexico. In 2020 registreerde het land officieel meer dan 36.579 moorden in Mexico - ongeveer 100 per dag.

Minister Blok stemt niet in met nieuwe gasvelden bij Tietjerksteradeel

De bestaande winning van gas uit de gasvelden bij Tietjerksteradeel mag tot en met 2030 doorgaan. Voorwaarde is wel dat de bodembeweging niet toeneemt ten opzichte van de huidige verwachting. De minister stemt niet in met gaswinning uit nieuwe velden bij Tietjerksteradeel. Dat staat in het ontwerpbesluit, dat tot begin december ter inzage ligt.

Minister Blok van Economische Zaken en Klimaat (EZK) baseert zijn voornemen op uitgebrachte adviezen van onder andere het Wetterskip, Staatstoezicht op de Mijnen, TNO en de betrokken overheden.

De aanleiding voor het gewijzigde winningsplan is een aangepaste productieverwachting voor de gasvelden binnen het winningsplan Tietjerk. Die verwachting is aangepast omdat gasproducent Vermilion de productie uit de bestaande gasvelden wil optimaliseren en op nieuwe locaties wil boren. Deze inzichten en plannen vereisen een actualisatie van de productieprognose, de bodemdalingsvoorspellingen en de seismische risicoanalyse. Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) ziet erop toe dat Vermilion aan de afgesproken voorwaarden voldoet en kan handhavend optreden als de maximale bodemdaling in zicht komt.

Gaswinning uit de kleine velden
Het gasveld Tietjerk is een zogenoemd ‘klein gasveld’. In Nederland zijn er zo’n 240 kleine gasvelden waarvan ongeveer de helft op land ligt. De kleine gasvelden zijn belangrijk voor Nederland: hoewel Nederland van het gas af gaat, is gas de komende decennia nog nodig als energiebron. Gebruik van gas uit eigen land leidt daarbij tot minder uitstoot dan geïmporteerd gas.

De risico’s en impact van gaswinning uit kleine velden zijn veel kleiner dan bij de winning in het Groningerveld. Waar het gas uit kleine velden veilig gewonnen kan worden, zoals in Tietjerk, wordt de winning toegestaan. De veiligheid is beoordeeld door onder andere Staatstoezicht op de Mijnen, de Technische Commissie Bodembeweging.

Op rijksoverheid.nl is meer informatie over gaswinning uit kleine gasvelden te vinden.

Ter inzage
De wijze waarop het aardgas wordt gewonnen uit deze gasvelden is beschreven in het winningsplan Tietjerk. Het winningsplan geeft een beschrijving van de hoeveelheden gas die gewonnen worden en de verwachte effecten daarvan. Het ontwerpbesluit op het gewijzigde winningsplan, de onderliggende stukken en de uitgebrachte adviezen liggen van vrijdag 22 oktober 2021 tot en met donderdag 2 december 2021 digitaal ter inzage via de websites mijnbouwvergunningen.nl en nlog.nl. De papieren versie kunt u inzien op het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (op afspraak). Alle op tijd ingediende zienswijzen en reacties betrekt het ministerie bij het definitieve besluit over de gaswinning in Tietjerk.

'Ik geef mijn vriend graag borstvoeding'

Lana Michaels en haar vriend Shawn, die elkaar ontmoetten op een veganistische dating app, zeggen dat hun 'kink' niet raar is en vinden dat er geen taboe zou moeten zijn rondom borstvoeding voor volwassenen

De moeder van twee die het geven van borstvoeding aan haar kinderen miste, geeft nu de borst aan haar vriend. Ze beweert dat het hen in de juiste stemming voor seks brengt en vindt het voeden het perfecte voorspel voor hen.

Lana, die vroeger als lerares werkte, heeft een zevenjarige dochter en een 11-jarige zoon uit een vorige relatie. Het paar zal de hoofdrol spelen in een Channel 4 documentaire, Breastfeeding my Boyfriend, over borstvoeding voor volwassenen op maandagavond, waarin ze vertellen waarom ze ervoor kiezen om borstvoeding te geven.

Lana legt uit dat zij en Shawn 18 maanden geleden voor het eerst experimenteerden met borstvoeding, ze heeft haar zoon acht maanden borstvoeding gegeven en haar dochter twee jaar. "Ik wil niet nog een baby en mijn kinderen zijn nu veel te oud om te voeden, maar ik vond het idee van borstvoeding met Shawn wel leuk." 

Net voor de coronapandemie verliet het stel Engeland voor een nieuw leven in Murcia, Spanje - waar ze begonnen te experimenteren met hun seksleven.

Het stel, dat een open relatie heeft, kwam op het idee voor borstvoeding voor volwassenen nadat ze een 'kwartet' hadden met een ander getrouwd stel.

"Ik was aan het zuigen bij een andere vrouw toen ik melk in mijn mond begon te voelen. Toen kreeg ik het idee om moedermelk te implementeren in mijn seksleven en van daaruit ging het verder," legde Lana uit.

Na deze ervaring ging Lana online op zoek naar informatie over borstvoeding en ontdekte ze dat ze haar melktoevoer weer op gang kon brengen door kruidensupplementen te nemen. Ze probeerde het uit, en drie dagen later begonnen haar borsten weer melk te geven.

"We hebben ongeveer vijf keer per week seks, en Shawn neemt een paar keer per week borstvoeding," zei Lana, die uitlegde dat ze een cupmaat groter is geworden tot 75 D sinds ze weer borstvoeding geeft.

Het stel, dat open is over hun kinks, zegt dat borstvoeding geven slechts een van de vele dingen is die ze in de slaapkamer doen. "We spelen een dokter en patiënt of leraar en student. We gaan ook naar swingersclubs."

Ze willen de wereld laten zien dat borstvoeding geven aan volwassenen niet 'raar' is en dat er geen taboes omheen zouden moeten bestaan.

"Er is meer negatieve impact in het slachten van een dier zoals een koe dan het drinken van menselijke melk die voor ons gemaakt is," betoogde Shawn. "Er is geen wreedheid of pijn in borstvoeding voor volwassenen. Zij krijgt plezier, ik krijg plezier, en ik krijg voeding. Zij is gelukkig, ik ben gelukkig, dus wat is het probleem?"

Sommige onderzoeken suggereren dat het drinken van moedermelk als volwassene voordelen kan hebben voor de gezondheid, waaronder de behandeling van artritis, de ziekte van Crohn en autisme, maar het onderzoek is niet overtuigend. In 2015 bleek uit een onderzoek van de Queen Mary University of London dat veel van de beweerde voordelen van het drinken van moedermelk niet voor volwassenen opgaan.

Maar Shawn en Lana gaan er gewoon mee door. Het paar, dat pornobedrijf 'Lana on Demand' opzette toen hun oorspronkelijke plan in Spanje door een coronalockdown in duigen viel, rekent hun fans 10 pond per maand voor vijf video's per week - in sommige daarvan is het geven van borstvoeding aan Shawn te zien.

In totaal heeft het stel 700 abonnees en 7.000 gebruikers die betalen voor hun video's.

COVID-19 cijfers schieten verder omhoog: 5.223 positief getesten

Het nutteloze feitje van de dag: Leven als een jongensdroom

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Veel jongetjes dromen ervan om hun eigen auto te bouwen of profvoetballer of coureur te worden maar wist je dat het ook allemaal kan? De Italiaan Piero Dusio speelde in het seizoen van 1921/1922 voor Juventus maar een knieblessure maakte een einde aan zijn voetballoopbaan. Dusio begon diverse bedrijven en ging racen, zo won hij zijn klasse in de befaamde lange afstandsrace Mille Miglia en stond hij aan de start van de Grand Prix van Italië in 1936. In 1944 startte de inmiddels zeer gefortuneerde industrieel Cisitalia dat sportauto's vervaardigde en met die snelle bolides kwam hij uit in diverse raceklassen. In 1952 probeerde hij zich met zijn eigen wagen te kwalificeren voor de F1 Grand Prix van Italië maar dat lukte helaas niet.

Cisitalia 202 (WikiCommons/Hmaag)
Cisitalia 202 (WikiCommons/Hmaag)

Trump lanceert eigen social media netwerk: 'Truth social'

Donald Trump houdt zijn achterban al jaren tevreden via zijn Twitterberichten, en ook belangrijke beslissingen kondigt hij het liefst via Twitter aan. Na de blokkering van zijn Twitteraccount werd er al gespeculeerd dat hij zijn eigen social media netwerk zal opzetten. Nu lijkt die tijd gekomen.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is van plan om binnenkort zijn eigen online social media netwerk te lanceren. 'Truth Social' is de naam van het platform waarmee hij zich zal "verzetten tegen de tirannie" van de grote techbedrijven, legde Trump uit. Een testversie voor geselecteerde gebruikers zal in november online gaan. Het platform zal dan begin volgend jaar beschikbaar zijn voor het grote publiek.

"We leven in een wereld waar de Taliban een enorme aanwezigheid heeft op Twitter, maar je favoriete Amerikaanse president het zwijgen is opgelegd," ging Trump verder. "Dat is onaanvaardbaar." Achter het aangekondigde platform gaat een nieuwe beursgenoteerde onderneming schuil die het resultaat is van de fusie tussen Trump Media & Technology Group (TMTG) en Digital World Acquisition (DWAC), indien deze wordt goedgekeurd door de regelgevende instanties en de aandeelhouders, aldus het door beide partners verspreide persbericht. TMTG zal naar verwachting ook een videodienst lanceren die zich zal richten op politiek incorrecte entertainmentformats.

Trump is tijdens zijn ambtstermijn als president zeer actief geweest op onlinenetwerken, vooral op Twitter. Na de bestorming van het Capitool tijdens de officiële bekendmaking van de overwinning Joe Biden, werd hij ervan beschuldigd online mensen op te hitsen. De grote netwerken hebben vervolgens zijn profielen geblokkeerd. Facebook, waar Trump 35 miljoen volgers telde, heeft de Republikein op 7 mei voor onbepaalde tijd geschorst. "Vanwege het risico van verdere aanzetting tot geweld", sloot Twitter kort daarna ook het account van Trump met bijna 89 miljoen volgers. Youtube, Instagram, Snapchat en anderen volgden.

Eerste blog poging mislukt
Sindsdien is Trump op zoek naar manieren om zijn vroegere volgers en bereik terug te winnen via online netwerken. Tot nu toe heeft hij geen succes gehad met rechtszaken tegen de techbedrijven. Een tijdlang probeerde de ex-president zijn volgelingen tevreden te houden via zijn eigen microblog. Op een deel van zijn website waren korte artikelen en persberichten te lezen onder de titel "From the Desk of Donald J. Trump". Het project werd echter na een paar weken stopgezet.

De voormalige adviseur van Trump, Jason Miller, heeft begin dit jaar het online netwerk Gettr opgericht, maar Trump heeft zich daar nog niet bij aangesloten. Kort na de aankondiging van Truth Social, feliciteerde Miller zijn ex-baas met "het terugkeren in de sociale media". "Nu zullen Facebook en Twitter nog meer marktaandeel verliezen," verklaarde hij.

Donald Trump ( Foto - Unsplash Jon Tyson)
Donald Trump ( Foto - Unsplash Jon Tyson)

Farmers Defence Force sleept Sigrid Kaag voor de rechter

D66-leider Sigrid Kaag moet donderdagmiddag om 13.30 uur  voor de rechter verschijnen omdat ze zich schuldig gemaakt zou hebben aan laster en smaad. Haar wordt verweten dat ze boeren valselijk beschuldigd heeft van het plegen van strafbare feiten, nota bene terwijl ze zich zelf aan allerhande zaken schuldig gemaakt zou hebben. Zo meldt het AD.

Op 28 januari kondigde  Farmers Defence Force (FDF) juridische stappen aan tegen Sigrid Kaag – inmiddels demissionair Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking – die in een aflevering van Nieuwsuur, op 26 januari 2021 over de rellen naar aanleiding van de avondklok uit het niets allerlei ongefundeerde valse beschuldigingen uitte aan het adres van FDF. Zoals over het vermeende bedreigen van journalisten en omver-rijden van hekken.

Onderzoek: aantal hondgerelateerde boetes met 70 procent afgenomen

Landelijk is het aantal boetes voor hondeneigenaren in 5 jaar tijd met ruim 70% gedaald. Waar in 2016 jaarlijks nog ruim 5.000 bekeuringen werden uitgeschreven, waren dit er afgelopen jaar ‘slechts’ 1.487. Het vaakst kregen eigenaren een boete voor niet aangelijnd uitlaten van hun viervoeter.

Dit blijkt uit onderzoek van beslist.nl die op basis van CJIB-gegevens analyseerde waar in Nederland het vaakst hondgerelateerde boetes werden uitgedeeld.

Meeste boetes in grote steden en kustgemeenten
Vooral in de grote steden, waar niet gemakkelijk uitgeweken kan worden naar een plek buiten de bebouwde kom, treden handhavers vaak op tegen eigenaren die zich niet aan de regels houden. Hetzelfde gebeurt in de kustgemeenten waar juist veel ruimte is om honden uit te laten. De meeste boetes werden de afgelopen vijf jaar uitgeschreven in Den Haag (1.373 boetes), Rotterdam (1.234), Utrecht (638), Tilburg (520) en Noordwijk (473).

Relatief gezien worden naast Noordwijk (met 108,6 boetes per 10.000 inwoners) de badplaatsen Wassenaar en Zandvoort met respectievelijk 49 en 45 boetes per 10.000 inwoners veel boetes uitgeschreven. Ter vergelijking is het gemiddelde per gemeente 6,3 boetes per 10.000 inwoners.

Op provinciaal niveau was het aantal uitgeschreven bekeuringen per 10.000 inwoners het hoogst in Zuid-Holland (13,4), Noord Brabant (9,1) en Utrecht (9,0). De minste overtreders werden bekeurd in Drenthe (1,9) Flevoland (2,0) en Gelderland (4,8).

Hondenbelasting goedkoper of zelfs helemaal afgeschaft
Steeds meer gemeenten in Nederland zijn afgestapt van het heffen van hondenbelasting. In 169 van de 352 onderzochte gemeenten betalen hondenbezitters sinds 2021 geen belasting voor hun viervoeter(s). Dat is een kwart minder dan vijf jaar geleden. 29 gemeenten verlaagden het hondenbelastingtarief met gemiddeld 30%, maar in 143 gemeenten is de hondenbelasting dit jaar hoger dan vijf jaar geleden. In 11 gemeenten is het tarief van hondenbelasting hetzelfde gebleven. Gemiddeld dragen eigenaren jaarlijks € 70,20 per hond af aan de plaatselijke overheid. 

Minder hondgerelateerde boetes ( Bron:Beslist.nl)
Minder hondgerelateerde boetes ( Bron:Beslist.nl)

Infographic huisdieren en dierenbenodigdheden door beslist.nl

Verzekeraar voorziet meer schoorsteenbranden door groeiende populariteit houtkachels

Dalende temperaturen en stijgende energieprijzen brengen steeds meer Nederlanders aan het stoken van hout. Diverse media meldden gisteren dat de haard of houtkachel in toenemende mate wordt gezien als goedkoop alternatief om de energierekening te drukken. Volgens Univé groeit daarmee ook de kans dat de brandweer de komende maanden aanzienlijk vaker zal moeten uitrukken voor een schoorsteenbrand.

In 2020 vonden volgens Univé gemiddeld bijna vijf schoorsteenbranden per dag plaats. Nu het stoken van een gezellig en bovenal warm haardvuur aan populariteit wint om tegen een lagere prijs het huis te verwarmen, is het volgens Erik Dokter, manager Verzekeringsbedrijf bij Univé, zeker denkbaar dat meer branden zich zullen voordoen de komende tijd. ‘Wanneer mensen die jarenlang niet of zelfs nog nooit hun kachel hebben gebruikt, ineens en zonder behoorlijke voorbereiding intensief gaan stoken, kan dat snel tot onveilige situaties leiden.’

Schoorsteenvegen
Om dat te voorkomen drukt Dokter haard- en kachelgebruikers allereerst op het hart hun schoorsteen vóór het stoken goed te laten vegen. ‘Wie schoon, veilig en dus verantwoord wil stoken, laat het rookkanaal minstens eens per jaar goed schoonmaken. Op die manier wordt niet alleen de creosoot, de aangekoekte laag onverbrande deeltjes aan de binnenwand van de schoorsteen, verwijderd. Maar ook droge blaadjes, takjes en andere naar binnen gewaaide troep die de luchtafvoer kan blokkeren en snel in de brand vliegt. Zou hierdoor een schoorsteen, centraal in een woning gelegen, vlamvatten, dan kunnen de gevolgen al snel rampzalig zijn.’

Top 3-brandoorzaak
Bewust of onbewust wordt dit risico volgens Dokter nogal eens over het hoofd gezien, waardoor het stoken van een haard of kachel jaarlijks tot de top 3 brandoorzaken in Nederland behoord. ‘Met name mensen die niet regelmatig hun haard gebruiken denken niet automatisch aan het nut en de noodzaak van een schoon rookkanaal, laat staan de wijze waarop hun houtkeuze en stookmethode van invloed zijn op het schoon houden ervan. Voor onervaren stokers is het daarom belangrijk dat ze zich goed verdiepen in het veilig gebruik van hun haard of kachel, voordat ze het vuur aanmaken.’

Brandveilige woonomgeving
Brandveiligheid is een thema dat veel aandacht krijgt bij Univé. ‘Als coöperatie proberen we onze leden te helpen bij het realiseren van een veilige woonomgeving, waarbij we nadrukkelijk nadenken hoe we brandrisico’s kunnen voorkomen en beperken,’ legt Dokter uit. ‘Behalve het faciliteren van schoorsteenreiniging, hebben we in diverse regio’s gratis rookmelders uitgedeeld en denken we momenteel na hoe we haardgebruikers met een rieten dak kunnen helpen veilig te stoken. Met zulke initiateven hopen we bij te dragen aan de brandveiligheid thuis en bewustwording daarvan.’

‘Inefficiënt en ongezond’
Doorlopend hout stoken om het gasverbruik terug te dringen raadt Dokter overigens af. Enkele uren voor de gezelligheid kan geen kwaad, maar zeker bij een open haard wordt de luchtkwaliteit in huis er bij langdurige verbranding van hout er volgens hem vaak niet gezonder op. ‘Daarnaast is hout stoken als hoofdverwarming vanwege het grote warmteverlies niet erg efficiënt. Bovendien slaat de thermostaat sneller uit, waardoor andere vertrekken in huis niet meer worden verwarmd door de gasverwarming, aldus Dokter, die tipt dat een warme trui en een paar pantoffels ook al wonderen kunnen doen om de energienota omlaag te brengen.

Houtvuur (Foto-Pixabay)
Houtvuur (Foto-Pixabay)

Woede over aanval Feyenoordhooligans op leiding Union Berlin, politie op scherp

De politie staat op scherp in aanloop naar de wedstrijd tussen Feyenoord en Union Berlin donderdagavond in de Kuip. De Duitse voetbalclub zal naar verwachting duizenden fans meenemen. Vannacht ging het al mis toen Feyenoordsupporters leden van de Duitse clubleiding in een restaurant aanvielen. "Het had veel erger kunnen aflopen", zo meldt de Gelderlander.

Woensdagavond rond negen uur verzamelde tientallen voetbalsupporters zich in het centrum van Rotterdam. Een deel hiervan verplaatste zich door de stad en kwam rond kwart voor tien bij een café op de Meent aan. 

De clubleiding van Union Berlin zat daar met 25 personen te eten in restaurant De Huismeester, toen de Feyenoordsupporters het restaurant binnenstormden. Hun agressie richtte zich tegen de clubbonzen Dirk Zingler en Oskar Kosche en persvoorlichter Christian Arbeit. De agressievelingen gooiden met stoelen en glazen naar de Duitsers. Een vrouw raakte zo van streek dat ze in shocktoestand naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Eén lid van de Duitse delegatie moest met verwondingen naar het ziekenhuis.

Meerdere agenten grepen in en toen de supporters wegrenden werd de achtervolging ingezet. De politie heeft een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij het incident op de Meent. Hij zit nog vast en de zaak is in onderzoek.

Stormschade en tornado in Nederland

FOK! wat een weer, de herfst is nu dan echt aangebroken. Uw redacteur is herstellende van een verkoudheidje, waarschijnlijk niet de enige want het schijnt de tijd van het jaar te zijn. Ook is het de tijd van onstuimig weer wat te zien was in 's Heerenberg en Elten, waar een tornado aan de grond kwam.

In Zuid-Holland, Barendrecht om precies te zijn, gingen niet alleen de tuinstoel, maar ook complete tuinhuisjes en schuttingen om. Er is voor vandaag dan ook code geel afgegeven voor de kustprovincies. Utrecht, Gelderland, Limburg, Drente, Overijssel en Noord-Brabant zijn (nog) groen gekleurd. 

Momenteel zijn er verspreid over het land nog buien waarbij een flinke wind staat, ook buiten de kustprovincies is het dus opletten geblazen, voor je zelf wordt weggeblazen. Deze trekken richting het oosten terwijl er van de Noordzee een nieuw buiengebied komt. 

Gommers: IC kan niet uitbreiden

De IC’s kunnen niet voldoen aan het verzoek van demissionair minister De Jonge van VWS om de komende winter op te schalen naar meer dan het huidige maximum van 1350 IC-bedden. Dat zegt voorzitter Diederik Gommers van de NVIC in podcast Virusfeiten (EO).

Verschillende media meldden dat het ministerie van VWS onlangs heeft gevraagd te bekijken of het mogelijk is de capaciteit weer op te schroeven, indien de stroom van patiënten verder aanzwelt. "We hebben die verpleegkundigen niet. Mensen zitten er gewoon doorheen", reageert Gommers.

Lees verder op Skipr

Shorttrackers Schulting,Knegt onderuit bij wereldbekerwedstrijden

Bij de eerste wereldbekerwedstrijden shorttrack van dit seizoen zijn Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt allebei ten val gekomen op de 1.500 meter. Hierdoor liepen ze in Peking de halve eindstrijd mis.

In Peking worden de eerste van in totaal vier WB-wedstrijden verreden. De Nederlandse shorttrackers kunnen daarin olympische tickets pakken. Het slechtste resultaat van de vier wedstrijden wordt weggestreept.

In de komende weken hebben Knegt en Schulting dus nog herkansingen in Nagoya, Debrecen en Dordrecht. Per afstand zijn er maximaal drie tickets voor de Spelen voor ons land te verdienen.

FOK! Wat een weer: heftige buien!

herfstbanner

Bonjour!  

Dat was mij het dagje wel mensen. Dat er dynamiek in de atmosfeer zit is wel duidelijk en we zijn daar ook nog niet meteen van verlost. De dag begon met bewolking en een beetje regen, maar uiteindelijk begon de atmosfeer te ontploffen. In eerste instantie leek er weinig aan de hand te zijn, maar opeens ging het heel hard.

De buien ontwikkelden zich in diverse lijnen, terwijl grotere complexen zich op de Noordzee bevonden. En het ging tekeer hoor! Diverse plaatsen kwamen in zeer korte tijd met 10 tot 20 mm op de proppen. Op diverse plaatsen nog een stuk meer, maar de cijfers daarvan moeten nog binnen komen. Best opvallend, want de treksnelheid was echt enorm. Dan hebben we het over 100 km/u. Ook de onweersactiviteit mocht er zeker wezen. Voor de tweede helft van oktober was dat erg intensief. Ook de wind was zeer nadrukkelijk aanwezig met tot in Twente aan toe bijna windkracht 6. IJmuiden schopte het tot windkracht 8. 

Hoe was het hier? Het leek een enorm drama te gaan worden. Ik dacht dat ik precies tussen de buien in het noordwesten en de buien in het zuidwesten zou komen te zitten. Echter, ik kreeg net een staartje mee van een zich ontwikkelende lijn net ten zuiden van mij. Ik mag echt van een gigantisch geluk spreken, want de opklaringen zaten letterlijk op een paar honderd meter afstand. Haarlem-West is zeker weten droog gebleven. En niet alleen daar, ook iets ten noorden van mij in Bloemendaal was er helemaal niets aan de hand. Uiteindelijk kon ik toch nog 6,5 mm aftappen. Onweer was echter alweer uit den boze hier. 

De buienmolen moet zich nu geleidelijk gaan verplaatsen naar het binnenland, en ook de activiteit zal er de komende uren langzaam uit moeten gaan. Het was dus een dynamisch dagje.

We zijn er nog niet. Een volgend actief systeem ligt alweer voor ons klaar. De komende uren zal het dan tijdelijk droog moeten worden met enkele mooie opklaringen. Daarna neemt de bewolking vrij snel toe en vanuit het zuiden zal de neerslag niet snel op zich laten wachten.

In de nacht regent het vrij langdurig en ook behoorlijk intensief. De hoeveelheden kunnen fors oplopen. In de westelijke provincies is 25 tot 35 mm zeker wel mogelijk, maar het zou mij ook niet verbazen als we daar op sommige plaatsen nog boven komen. 

Uiteindelijk zal de toch al stevige wind nog verder gaan aanwakkeren. Langs de kust is kracht 8 mogelijk, maar niet alleen daar, het ziet er naar uit dat er zich ook een windveld over het zuiden gaat ontwikkelen. Windstoten tot 100 km/u zijn daar en ook langs de kust zeker wel mogelijk. In de heuvels van Limburg mogelijk nog wat sterker tot 115 km/u. Dit kan dus tot schade leiden.

In de ochtend trekt de meeste regen dan naar Duitsland toe weg, echter de wind blijft de hele dag de hoofdrol spelen. Deze draait uiteindelijk van zuidwest naar noordwest, en daarmee zal aanmerkelijk koelere lucht aangevoerd worden. Met een beetje mazzel halen we net de 12 graden. Dit is dus reden om een dikke trui en/of een jas aan te doen. 

Verder komen er ook buien voor. Onweer en hagel is daarbij mogelijk. De voorkeur voor de buien ligt echter wel in het noorden van het land. In het zuiden zal het ook zeker niet droog blijven, maar zijn de buien minder actief en talrijk. De zon laat zich ook af en toe zien. In de loop van de middag nemen de buien en wind iets af en komt er ook elders wat meer ruimte voor de zon. 

Genoeg te beleven dus!

Au revoir!  


Onweersbui bij Username (Foto: _UserName_)
Een tijdje geleden trok deze pittige onweersbui over Winterswijk bij collega: _UserName_ (Foto: _UserName_)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Baanrenster Van der Duin stunt met WK-zilver

Op de openingsdag van het wereldkampioenschap baanwielrennen in Roubaix heeft de Nederlandse ploeg alvast erg lekker gescoord. De al jaren dominante mannen pakten wederom het goud in de teamsprint, maar dat was niet de enige Nederlandse medaille.

Op de teamsprint bij de vrouwen was kersvers Europees kampioen Nederland niet vertegenwoordigd. De Nederlandse wielerbond KNWU besloot helemaal niemand naar een Nations Cup-wedstrijd te sturen, wetende dat deelname daaraan verplicht was om op het WK mee te mogen doen. Men hoopte op clementie van wielerbond UCI, maar dat kwam er niet: een bewuste keuze om een groot risico te lopen het WK te missen, dus.

Zonder Nederland was het Duitsland dat oppermachtig was in Roubaix. Lea Sophie Friedrich, Pauline Sophie Grabosch en Emma Hinze reden tot in de kwalificaties, eerste ronde én finale een wereldrecord: het eindigde uiteindelijk met goud in 46,064 seconden, een halve seconde onder het wereldrecord waarmee Nederland EK-goud pakte. Zilver was op enige afstand voor Rusland, de Britse dames troefden Japan af in de strijd om brons.

Op de scratch bij de vrouwen gebeurde er lange tijd niet al te veel, men leek het op een sprint te gaan gooien. De Italiaanse Martina Fidanza, juist in de sprint een van de favorieten, dacht daar anders over: met een kleine kilometer te gaan zette ze op majestueuze wijze aan. Ze sloeg een enorm gat en de wereldtitel was voor haar, terwijl Jennifer Valente daarachter op weg leek naar zilver. De Amerikaanse winnaar van olympisch omniumgoud werd in de laatste halve ronde echter nog overklast door niemand minder dan Maike van der Duin, waardoor de 20-jarige Nederlandse er met het zilver vandoor ging, voor Valente.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1221
review
Outcast 2: A New Beginning
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.