Woede over aanval Feyenoordhooligans op leiding Union Berlin, politie op scherp

De politie staat op scherp in aanloop naar de wedstrijd tussen Feyenoord en Union Berlin donderdagavond in de Kuip. De Duitse voetbalclub zal naar verwachting duizenden fans meenemen. Vannacht ging het al mis toen Feyenoordsupporters leden van de Duitse clubleiding in een restaurant aanvielen. "Het had veel erger kunnen aflopen", zo meldt de Gelderlander.

Woensdagavond rond negen uur verzamelde tientallen voetbalsupporters zich in het centrum van Rotterdam. Een deel hiervan verplaatste zich door de stad en kwam rond kwart voor tien bij een café op de Meent aan. 

De clubleiding van Union Berlin zat daar met 25 personen te eten in restaurant De Huismeester, toen de Feyenoordsupporters het restaurant binnenstormden. Hun agressie richtte zich tegen de clubbonzen Dirk Zingler en Oskar Kosche en persvoorlichter Christian Arbeit. De agressievelingen gooiden met stoelen en glazen naar de Duitsers. Een vrouw raakte zo van streek dat ze in shocktoestand naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Eén lid van de Duitse delegatie moest met verwondingen naar het ziekenhuis.

Meerdere agenten grepen in en toen de supporters wegrenden werd de achtervolging ingezet. De politie heeft een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij het incident op de Meent. Hij zit nog vast en de zaak is in onderzoek.