Feyenoord boekt zege op Union Berlin

Feyenoord heeft een belangrijke stap gezet op weg naar de knock-out fase van de Conference League. Het boekte in de Kuip een 3-1 zege op Union Berlin.

In de beginfase waren de bezoekers de bovenliggende partij en na een vermeende overtreding van Gernot Trauner op Taiwo Awoniyi claimde het zelfs tevergeefs een penalty. Het eerste gevaarlijke moment van Feyenoord was echter direct raak. Via Luis Sinisterra en Guus Til belandde de bal voor de voeten van Alireza Jahanbakhsh die simpel kon binnen tikken. Na bijna een half uur was het Bryan Linssen die de voorsprong verdubbelde.

Nog in de eerste helft kwam Union Berlin terug in de wedstrijd. Awoniyi maakte de aansluitingstreffer. Feyenoord wankelde even maar slaagde erin met de voorsprong de rust in te gaan. In de tweede helft werd het spel van beide kanten slordiger en bleven treffers lang uit. Na iets meer dan driekwart van de wedstrijd viel de beslissing, nadat keeper Andreas Luthe in inzet van Linssen had gekeerd scoorde Sinisterra.

De andere wedstrijd van de poule eindigde in een 1-0 overwinning van Maccabi Haifa op Slavia Praag. Feyenoord gaat in de poule nu stevig aan de leiding met zeven punten uit drie duels. Maccabi Haifa volgt op vier punten. Slavia Praag en Union Berlin hebben er elk drie.