AZ verslaat Cluj in RoemeniŽ

AZ heeft goede zaken gedaan in de Conference League. De Alkmaarders wonnen de uitwedstrijd bij CFR Cluj met 1-0 en behielden de leiding in Groep D.

De eerste kans van de wedstrijd was voor AZ. Clasie schoot de bal echter tegen de paal na een assist van Gudmundsson. In de negentiende minuut kwamen de Alkmaarders op voorsprong. Karlsson kopte de bal in het doel na een voorzet van Sugawara. In de 25e minuut leek AZ op 0-2 te komen nadat Pavlidis scoorde maar vanwege buitenspel van de spits wordt de treffer afgekeurd. AZ was duidelijk de betere ploeg, Cluj kon er weinig tegen in brengen.

Cluj liet zich meer zien in de tweede helft en kreeg een paar kansjes via Omrani maar doelman Vindahl stond goed op zijn plek. Vlak voor tijd kreeg Petrila nog een kans nadat hij een vrije trap mocht nemen maar de bal raakte de bovenkant van de lat. Voor de rest hadden de Alkmaarders de boel prima onder controle.

In de andere wedstrijd in Groep D speelden FK Jablonec en Randers FC met 2-2 gelijk. AZ gaat in de stand na drie wedstrijden aan de leiding met zeven punten. FK Jablonec bezet op drie punten achterstand plek 2.