Herlings terug aan kop in WK na wist in Frankrijk

Jeffrey Herlings heeft de grand prix van Frankrijk gewonnen. In een spannend duel met thuisrijder Romain Febvre was de 27-jarige motorcrosser net te sterk voor de Fransman. Door de zege neemt Herlings ook de leiding in de WK-stand.

Tim Gajser begon als WK-leider aan de Grand Prix, maar kende geen al te beste dag verloor zo de leiding in de WK-stand. In de eerste manche was thuisrijder Romain Febvre. De Fransman keek na de start tegen een achterstand, maar passeerde Herlings halverwege de eerste race.

In de tweede race had Herlings opnieuw de beste start. De 27-jarige Nederlander nam de leiding, maar door een foutje ging Febvre Herlings voorbij en leek het een zelfde scenario te worden als in de eerste manche. Ditmaal herstelde Herlings zich wel en ging de Fransman drie rondes voor het einde voorbij. Dankzij de zege in de tweede manche won Herlings ook de Grand Prix van Frankrijk.

Door de overwinning neemt Herlings ook de leiding over van Gajser in de WK-stand, die ook Febvre zag passeren. Herlings heeft in de WK-stand nu zes punten voorsprong op de Fransman Febvre, de Sloveen Gasjer volgt op tien punten.