G÷tz pakt DTM-titel na bizarre ontknoping

Coureur Maximilian Götz heeft zich laten kronen tot kampioen in de Deutsche Tourenwagen Masters, dat dit seizoen geen Duits kampioenschap - met onder meer ook Ferrari en Lamborghini - én ook geen toerwagenkampioenschap meer is, maar een GT3-klasse.

Op de befaamde korte Norisring stonden dit weekeinde weer twee races gepland. Zaterdag ging de overwinning naar Mercedes-coureur Götz, terwijl de Nieuw-Zeelandse Ferrari-rijder Liam Lawson als derde finishte. Hij behield daarmee de leiding in het kampioenschap, vrij ruim voor Audi-coureur Kelvin van der Linde en Götz, de enige twee die Lawson nog van de titel konden houden.

In de zondagrace moest het beslist worden, Lawson vertrok vanaf de tweede plaats en stond er dus uitstekend voor. In de eerste bocht werd hij echter getorpedeerd door Van der Linde, die als ware het een computerspelletje de bocht afsneed, vol in de Ferrari ramde en vrolijk zijn weg vervolgde - Lawson en teamgenoot Nick Cassidy stonden ondertussen vast, Lawson had zelfs dusdanig veel schade dat hij niks meer kon doen dan op vele ronden achterstand zijn rondjes afwerken.

Ondertussen reed Lucas Auer op kop, voor Mercedes-teamgenoot Philip Ellis. Van der Linde was de laatste van de toppers die zijn stop maakte, waarna hij rond Götz de baan weer op kwam, achter Auer en Ellis. De twee gingen de strijd aan, waarbij Van der Linde wederom volop voor de agressie koos. Dit keer ramde hij Götz bijna de muur in, maar 'boontje komt om zijn loontje', zo bleek: Van der Linde's band liep een paar bochten later leeg en zijn kans op punten - en dus de titel - was in één klap voorbij.

Götz reed zo op de derde plek, maar dat was niet voldoende voor de titel, want Lawson had genoeg punten om hem voor te blijven. Zo leek het af te lopen, tot de laatste twee minuten: Auer én Ellis trapten op de rem om Götz voorbij te laten. Götz pakte zo de winst en ging nét voorbij aan Lawson in de titelstrijd. Auer werd nog tweede in de race, voor Maximilian Buhk, nadat er ook flink geknokt werd om de plekken achter het podium.