Darter Clayton in finale World Grand Prix duidelijk te sterk voor Price

Jonny Clayton heeft de World Grand Prix op zijn naam geschreven. De 47-jarige darter uit Wales was in de finale duidelijk te sterk voor titelverdediger Gerwyn Price. Hij won in de finale met 5-1 en voor 'The Ferret' was het zijn vijfde zege van het jaar.

Voor het eerst in de geschiedenis van de PDC kregen we een 'Welsh Final'. Gerwyn Price pakte de eerste leg van de eerste set nog wel, maar daarna was het vooral Jonny Clayton die indruk maakte. De 47-jarige darter pakte met overtuiging de eerste set en ook de tweede set ging naar Calyton toe.

In de derde set ging het niveau van Price omhoog. Toch ging ook de derde set naar Calyton dankzij finishes van 170 en 164, terwijl Price klaar stond op dubbel 20 en dubbel 12. In set vier leek hij op weg naar een 4-0 voorsprong nadat hij in de vierde set op een 2-0 voorsprong was gekomen, maar de nummer één van de wereld gaf zich niet gewonnen en won alsnog set vier, waardoor Price nog even mocht hopen om terug te komen in de wedstrijd.

Aan die hoop maakte Clayton in set vijf een einde. 'The Ferret' pakte de vijfde set en in de zesde set was Price ook niet opgewassen tegen Clayton, die de partij afsloot met een nieuwe 100+finish. Voor Clayton is het alweer zijn vijfde zege van het jaar. Eerder won hij ook al de Masters, twee Player Championships en de Premier League. Hij klimt op van plaats veertien naar zeven in de PDC-rangschikking.