Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 36

Er draait niet zo veel nieuws in de bioscopen deze week; vijf nieuwe titels maar. De release van Tenet, vorige week, kan daar aan bijgedragen hebben, Maar deze week ziet wel de la(aaaa)ngverwachte release van de laatste FOX-Marvelfilm: The New Mutants, die eigenlijk in 2018 zou verschijnen.

The New Mutants

Een originele horror triller die zich afspeelt in een geïsoleerd ziekenhuis waar een groep jonge mutanten vastgehouden wordt voor psychiatrisch onderzoek. Wanneer er wel heel vreemde gebeurtenissen plaatsvinden, zullen zowel de nieuwe mutaties als de vriendschappen op de proef worden gesteld, terwijl ze vechten om te overleven.

Paradise Drifters

Tijdens hun reis naar Zuid-Europa proberen drie thuisloze jongeren hun verleden van zich af te schudden. De liefde en geborgenheid die ze een leven lang gemist hebben, blijkt dichterbij dan gedacht.

El Principe

Chili, 1970. Tijdens een dronken bui steekt Jaime zijn beste vriend dood. Veroordeeld maakt hij al snel kennis met de mores van het gevangeniswezen. Hij komt onder bescherming van "The Stallion", een oudere en gerespecteerde man die alle informele regels in de gevangenis bepaalt. Binnen de tralies leert hij alles over loyaliteit en 'zwarte liefde', zoals het in de gevangenis wordt genoemd...

Été 85

Normandië, ‘85. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van bijzondere vriendschap. David is een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer?

Cunningham

De legendarische Amerikaanse choreograaf en danser Merce Cunningham (1919-2009) wilde geen avant-gardist genoemd worden, maar gewoon “danser”. De interpretatie ervan liet hij aan de toeschouwer, voor hem was dansen een kwestie van “mensen die op verschillende manieren bewegen”. Met intense energie en nieuwsgierigheid onderzocht hij de grenzen en mogelijkheden van het menselijk lichaam, met elementen uit klassieke en moderne dans. Ook wilde hij verschillende kunstvormen in een nieuwe context plaatsen, in nauwe samenwerking met mensen als componist John Cage (ook zijn levenspartner) en kunstenaars Robert Rauschenberg en Andy Warhol, die beide aan de wieg stonden van de Amerikaanse popart-beweging. Met zijn verhaal, zijn ideeën en innovatieve gebruik van technologie, beïnvloedt hij nog steeds nieuwe generaties dansers, kunstenaars en choreografen. Regisseur Alla Kovgan combineert in deze 3D-documentaire de filosofie en het levensverhaal van Merce Cunningham tot een oogstrelende tocht door zijn creatieve brein. Van zijn begintijd als onsuccesvolle danser in het naoorlogse New York, tot zijn doorbraak als een van de meest visionaire en invloedrijke choreografen ter wereld. Met monologen en interviews met Cunningham en de mensen met wie hij werkte, archiefbeelden en dansfragmenten die door 3D-techniek nog meer overrompelen.