Williams naar halve finales US Open, Azarenka vernedert Mertens

Tennisster Serena Williams staat in de halve finales van de US Open. De als derde geplaatste Amerikaanse jaagt in New York op het record van Margaret Court, die 24 Grand Slam-titels won in het enkelspel, één meer dan Williams.

In de kwartfinales nam Williams het op tegen de in topvorm verkerende en ongeplaatste Bulgaarse verrassing Tsvetana Pironkova. Die won ook tegen Williams de eerste set, maar daarna doofde het sprookje langzaam uit en maakte de Amerikaanse het alsnog af: 4-6, 6-3, 6-2.

De Wit-Russische Viktoria Azarenka, na zwangerschap, een voogdijstrijd en andere problemen eindelijk weer op de weg terug, maakte grote indruk. De ongeplaatste oud-finaliste (2012 en 2013) stuurde de als zestiende geplaatste Belgische Elise Mertens met welgeteld één game op zak terug naar huis: 6-1, 6-0.

Oud-winnares Naomi Osaka (2018), nu als vierde geplaatst, maakte een einde aan de hoop van thuisspeelster Shelby Rogers, die na Roland Garros 2016 haar tweede Grand Slam-kwartfinale speelde. Osaka was simpelweg een maatje te groot en won met 6-3, 6-4.

De Amerikaanse Jennifer Brady, als 28e geplaatst, haalde voor het eerst de kwartfinales op een Grand Slam-toernooi, maar daar bleef het niet bij: ze stuurde de als 23e geplaatste Yulia Putintseva met 6-3, 6-2 terug naar Kazachstan.