Tennisser Koolhof in US Open-finale

Tennisser Wesley Koolhof staat voor het eerst in zijn carrière in de finale van een Grand Slam-toernooi. De 31-jarige Gelderlander speelt donderdag de eindstrijd van het dubbelspel op de US Open in New York.

Samen met de Kroaat Nikola Mektic is Koolhof als achtste geplaatst. In de halve finales nam het duo het op tegen het Amerikaans-Britse duo Rajeev Ram/Joe Salisbury, als derde geplaatst. Met 7-6 (3), 6-4 waren Koolhof en Mektic een maatje te groot voor het duo dat in januari de Australian Open won.

Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense kompaan Horia Tecau, in 2017 al goed voor de titel in New York, sneuvelden in de halve eindstrijd. Mektic' landgenoot Mate Pavic en de Braziliaan Bruno Soares waren met 6-4, 7-5 te sterk voor Rojer en Tecau.

De dubbelfinale bij de vrouwen gaat tussen het Amerikaans-Chinese duo Nicole Melichar/Xu Yifan, als derde geplaatst, en Laura Siegemund (Duitsland)/Vera Zvonareva (Rusland). Melichar en Xu klopten het Amerikaanse duo Asia Muhammad/Taylor Townsend met 4-6, 6-3, 6-7 (7), terwijl Siegemund en Zvonareva in een fraaie halve finale te sterk waren voor de jonge Russinnen Anna Blinkova en Veronika Kudermetova: 5-7, 6-3, 7-5.

De finale met Koolhof en Mektic gaat rond 21.00 uur Nederlandse tijd van start, live te zien via Eurosport en/of de Eurosport Player. De vrouwenfinale in het dubbelspel staat voor vrijdag op de planning.