FOK! Wat een weer: zomer is nog niet voorbij

Vanochtend komen vooral in het noorden en midden nog wolkenvelden voor, verder start de dag zonnig met in het westen eerst nog enkele mistbanken. In de middag ontstaan er tamelijk veel stapelwolken, maar het blijft droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 23°C langs de noordkust tot lokaal 29°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak tot matig, in het noorden en oosten overwegend oostelijk, elders uit richtingen tussen west en noord. Vanmiddag wordt de wind aan de kust overal matig uit noordelijke richtingen.

Komende avond en nacht kunnen er vooral in het noorden nog wolkenvelden voorkomen. Elders klaart het breed op. De minima liggen tussen 12°C en 16°C. De noordoostenwind is zwak tot matig.

Vrijdag verandert er aanvankelijk weinig. De dag begint opnieuw op veel plaatsen zonnig en in de middag kunnen er landinwaarts weer stapelwolken ontstaan. Het blijft tot de avond droog. De maximumtemperaturen varieren van 23°C langs de noordkust tot ongeveer 30°C in het (zuid)oosten. De wind draait geleidelijk naar noord en is boven land zwak tot matig, in de kustgebieden matig tot mogelijk vrij krachtig. Vrijdagavond is er in het zuiden een kans op een lokale regen- of onweersbui. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

spylacopa_68 is op bezoek in Schotland en had een prachtig uitzicht  (Foto: Spylacopa_68 )
spylacopa_68 is op bezoek in Schotland en had een prachtig uitzicht (Foto: Spylacopa_68 )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!