Kovac looft Robben en sluit tussentijds vertrek James uit

Niko Kovac heeft duidelijkheid gegeven over de situatie van James Rodriguez. Ondanks hardnekkige geruchten blijft hij gewoon bij Bayern München.

De 27-jarige middenvelder ruilde Real Madrid vorig jaar zomer in voor der Recordmeister, dat de Colombiaan toen een huurconstructie voor twee jaar en ook een optie tot koop wist te bedingen. Die koopsom van naar verluidt 42 miljoen euro is nog niet gelicht en de afgelopen weken wakkerden geruchten over een vervroegde terugkeer naar de Koninklijke steeds verder aan.

Dat lijkt Real Madrid echter te kunnen vergeten, want de nieuwe trainer van Bayern is absoluut niet van plan om hem te laten gaan. “Op dit moment lijkt het erop dat hij hier blijft. Ik heb verder geen nieuwe informatie, ik weet wel dat er veel geschreven wordt. We hebben hem via een huurdeal en die is nog steeds geldig. Daar zal alleen een einde aan komen als wij zeggen dat we de optie niet willen lichten”, liet de Kroatische trainer donderdagmiddag optekenen tijdens een persmoment.

Kovac is de opvolger van Jupp Heynckes in de Allianz Arena en de van Eintracht Frankfurt overgekomen oefenmeester is onlangs met Bayern begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vooralsnog kijkt hij zijn ogen uit bij zijn nieuwe werkgever: “Als je ziet met welke intensiteit en instelling de oudgedienden meedoen… Arjen Robben is ongelooflijk. Ik had al veel over hem gehoord. Maar nu zie ik het met eigen ogen en moet ik zeggen: het is waanzin.”